28 Temmuz tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Amasya İl Jandarma Alay Komutanlığı görevinden Elazığ İl Jandarma Komutanlığı görevine atanan Jandarma Kıdemli Albay Ali Yıldız, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Elazığ’daki yerel ve ulusal medya mensuplarını ağırlayan Albay Ali Yıldız, yapmış olduğu görevlerle ilgili bilgiler verdi.

Elazığ’daki beklentilerle ilgili de medya temsilcileriyle istişarelerde bulunan İl Jandarma Komutanı Yıldız, medyanın önemine de değindi.

ALİ YILDIZ KİMDİR?

Jandarma Albay Ali YILDIZ, 1968 yılında Adana İli Yüreğir İlçesinde doğmuştur. Teğmen rütbesiyle 1991 yılında Kara Harp Okulundan mezun olmuştur. 1991-2018 yılları arasında çeşitli birliklerde Takım, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan YILDIZ, 2014 tarihinde Albay rütbesine terfi etmiştir. 2018 - 2020 yılları arasında Amasya İl Jandarma Komutanlığında, İl Jandarma Komutanlığı görevini yürütmüştür.

Jandarma Genel Komutanlığı 2020 yılı atamaları ile Elazığ İl Jandarma Komutanı olarak atanmış olup, görevine devam etmektedir.

Ali Yıldız, Gülçin Yıldız ile evli olup, bir çocuk babasıdır.