2024 yılı 1. dönem Elazığ İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Dr. Ömer Toraman başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya il protokolü, İlçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurum müdürleri katıldı.

Başkan Akın’dan Belediye Başkanlarına Ziyaret Başkan Akın’dan Belediye Başkanlarına Ziyaret

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, il genelinde devam eden ve planlanan yatırımlar ile kurumlar arası koordinasyonu gerektiren konular görüşüldü.

Vali Toraman, 2023 yılı yatırımları ve 2024 yılı bütçesi ile ilgili bilgi verdi.

Toraman, 2023 yılı büyük bir deprem felaketinin yaşandığı zor bir yıl oldu ancak 2024 kaynakları etkin ve verimli kullanmak için gayret göstereceğimiz bir yıl olacak” dedi.

24 Ocak 2020 depreminden il merkezinde hak sahibi bütün vatandaşlara konutlarının verildiğini ifade eden Vali Toraman ilçe ve beldelerde inşaatı tamamlanan konutlarında önümüzdeki günlerde teslim edileceğini söyledi.

6 Şubat asrın felaketinde Elâzığ’da ağır hasar tespiti yapılan 11 bin binanın yıkım işlemlerinin yüzde doksanının tamamlandığını söyleyerek, 2023 depremiyle Elâzığ’da ihalesi yapılan konut sayısının 3 bine ulaştığını ifade etti.

Toplantı kurum müdürlerinin yatırım programları ile ilgili bilgiler vermesi ile devam etti.