2017 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Belediye Başkan Vekili Karahan Çelik, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında bir değerlendirme yapan Vali Murat Zorluoğlu şunları söyledi: “2016 yılında ilimizde çok önemli yatırımlar gerçekleşti. Bir taraftan hain darbe girişimi ile uğraşırken diğer taraftan da kamu hizmetlerinde hiçbir duraksama ve yavaşlama olmadan yatırım programımızda yer alan işleri biraz daha artırmak suretiyle tamamladık. Geçtiğimiz yıl İl Özel İdaremiz ve İl Belediyemiz yatırımları dahil ilimize toplam 722 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik.”

“2017 Yılı İçin 1 Milyar 49 Milyonluk Yatırım Planladık”

Vali Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz yıl yapılan yatırımları başarıya ulaşmasında kamu kurum ve kuruluşları ile yatırımcılarının payının büyük olduğunu vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti: "İlimizde 2017 yılında sektörel bazda tarım, enerji, ulaştırma, eğitim, sağlık, konut, imalat ve diğer kamu hizmetleri olmak üzere yatırım için toplam 1 milyar 49 milyon liralık ödenek olduğunu görüyoruz. Bu geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz yatırımların üzerine yüzde otuzluk bir ilave kaynak demektir. Bu rakam hükümetimizin ilimize gösterdiği özel önemin de bir göstergesidir. Bugünkü toplantıda 2017 yılında yatırım programında yer alan projelerini değerlendirerek hangi aşamada olduklarını öğreneceğiz ve varsa darboğazları bunları da çözüme kavuşturmada gayret göstereceğiz. 2017 yılı yatırım programının ilimizi büyük hizmetlerle buluşturacağına inanıyoruz. 2016 yılında gösterdiğimiz başarıyı inşallah 2017 yılında da göstereceğimize inanıyorum.

2017 yılı yatırım programımızda büyük yatırımlar var. Bunlardan bir tanesi Uluova Sulama Projesi, yıllardan beri çözüme kavuşmayı bekleyen bir sorundu. Milletvekillerimiz ve siyasetçilerimizin de desteği ile bu proje 2017 yılı yatırım programına girmiştir. İnşallah kısa zamanda bu yatırım DSİ Bölge Müdürlüğünce hayata geçecektir. Yine büyük yatırımlarımızdan Elazığ Şehir Hastanesi yeni adıyla Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin de yapımı hızla devam ediyor ve hastanenin 2018 yılının üçüncü çeyreğinde bitmesini planlıyoruz.

Bir başka önemli projemiz de Elazığ’ın kuzey yönünden şehir merkezini by-pass edecek şekilde planlanan Kuzey Çevreyolu’dur. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün yatırım programına girmiştir. Çalışmalar da başlamıştır ve yaklaşık 13 kilometrelik çevreyoluyla Harput’a, oradan da imar yoluyla Bingöl yoluna ulaşacak bir perspektifle bu konuya yaklaşıyoruz. Büyük ve önemli yatırımlarla ilimizde vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak işler yapacağımızı da söylemek isterim.”

Toplantıda daha sonra engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına rahat ulaşması, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve farkındalık oluşturmak adına Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı tarafından “Erişebilirlik” konulu kısa bir tanıtım yapıldı.  

Vali Murat Zorluoğlu, engelli vatandaşların tüm kamu kurularına erişilebilirliği için bütün çalışmaların da hızla yapıldığını ifade ederek uygar ve gelişmiş bir toplum olmak isteniliyorsa sokakların, caddelerin, toplu taşıma araçlarının ve binaların engelli bireylerin kullanımına uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıda daha sonra 22 kurum, sunumlarını yaparak 2017 yılı yatırımları hakkında bilgiler verdi.