Gençlik ve Spor Elazığ İl Müdürü Suphi Döner, Elazığspsor’un stadyum durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü Suphi Döner Elazğspor için stadyum açısından çalışma yaptıklarını ifade ederek ihtiyacı bitinceye kadar ihtiyacı ortadan kaldıracak çalışma üzerinde yoğunlaştıklarını kaydetti.

DÖNER: BİZ YEPYENİ BİR TESİS KAZANDIRMA NOKTASINDA DA ÇALIŞMALARIMIZI YAPTIK

Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner, “Elazığ Kamuoyunun Elazığspor’la ilgilenmesi kadar doğal bir durum yok. Tabi kamuoyu genel olarak Elazığspor’un gelecekte maçlarını nerede yapacağını merak ediyor. Malumunuz güzide takımımız 1. Lig’den 2. Lig’e düştü. Ve bunun büyük ana sebeplerinden bir tanesi genel olarak stadyum konusuna bağlandı. Kamu kendi iç disiplini içerisinde planlama dahilinde hareket ediyor. Biz Elazığ’ın bir hali hazırını ortaya çıkardık. Mevcut olan tesislerimizin hangisinin hangi aşamada dönüştürülebileceğini ve maçlarımızın hangi tesislerde oynanacağı noktasında teknik çalışmalar yaptık. Biz ilimizde stadyumun yıkılması ve yanındaki sentetik sahanın da dönüşüme girmesi nedeniyle şu anda tesis sıkıntısını fevkalade çekiyoruz. Biz yepyeni bir tesis kazandırma noktasında da çalışmalarımızı yaptık. İlimizde spora tahsisli olan yerleri çıkardık onların tahsisi noktasında da çalışmalarımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.

DÖNER: BİR DİZİ ÇALIŞMA YAPMIŞTIK

Suphi Döner, “Elimizde bulunan seçeneklerden bir tanesi; Fırat Üniversitesi sahası sağ olsun rektör beyle sözlü yaptığımız görüşmede Sayın rektörümüz bu konuda herhangi bir şeyin olmadığını ve en son bayramlaşmada da Sayın Valimiz ve Sayın Vekillerimizin de olduğu bir ortamda da bunu her zaman verilmeye hazır olduğunu ifade etti. Ancak hem güvenlik tedbirleri açısından em de Fırat Üniversitesi’ndeki sahanın geçmişten bugüne kadar kullanılmasından kaynaklanan çimin deforme olması noktasında çok verimli olmadığını özellikle federasyondakiler bize söylediler. Gençlik Merkezi sahasını biz geçen yıl Elaziz Belediyespor’un maçlarını yapmak üzere bir dizi çalışma yapmıştık. Sağ olsun Sayın Valimizin, emniyet müdürümüzün ve bizlerin ortak mutabakatıyla bu süre içerisinde Elaziz Belediyespor maçlarını bu sahada yaptı. Ancak gelecek sezonda bu mevcut haliyle bu saha ve bu zemin ile Elaziz Belediyespor’un da maçlarının olması mümkün görünmüyor. Dolayısıyla biz hem Elazığspor’un hem Elaziz Belediyespor’un maçlarını oynayabileceği ve stadyum ihtiyacı bitinceye kadar ihtiyacı ortadan kaldıracak çalışma üzerinde yoğunlaştık” şeklinde konuştu.

DÖNER: ÖNEMLİ OLAN İLE YENİ BİR TESİS KAZANDIRMAK

Döner, “Ortalama 5 milyon civarında bir ödenek ihtiyacı oluştu. Bu ödenekle ilgili de yazışmalarımızı biz yaptık. Konuyu Sayın Valimiz ve Sayın vekillerimize de arz ettik. Kendileri de yukarıda takipçisi durumunda. Ve mevcut haliyle biz inşallah çalışmalarımızın %90’ını bitirmiş durumdayız. Yer noktasında; şu anda Elazığspor Tesisleri gündemde ancak orası kapalı bir havza şeklinde. Orayı dönüştürmek için yapılacak masraf miktarı ile yeni yapılacak bir tesisin masraflarını kıyasladığımızda hangisi daha elverişliyse ona bakılacak bu bir. İkincisi de önemli olan ile yeni bir tesis kazandırmak” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL