Elazığ’da meydana gelen depremin ardından yapılan hasar tespit itirazlarının sonuçları açıklanmıştı.

Kanal Fırat ekranlarında da bu itirazlar ve sonrasında yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programının konuğu olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci süreçle ilgili bilgi verdi.

PRİNÇCİ: ORTA HASARLI BİNALARDA OTURMAMALARIDIR

En çok merak edilen orta hasarlı binalarla ilgili konuşan Pirinçci, “ Elazığ’da ki ağır hasarlı binaların yıkımını, Elazığ Belediyesi ve Özel idare tarafından planlı bir şekilde yıkılacak. Ancak mahkeme tarafından alınan kararla durdurulma kararı alınan binalara değil. Onun dışında ki  Ağır  hasarlı binaların hepsi yıkılacak.  Vatandaşlardan ricamız, Orta Hasarlı binalarda oturmamalarıdır. Orta Hasarlı  binaların ise, 1 yıl içinde güçlendirilme yapılması gerekiyor.1 yıl içinde güçlendirme yapmayanlar, ağır hasarlı olarak tapuya işleniyor ve hiç bir hak talep edemiyorlar” dedi.

PRİNÇCİ: İTİRAZ SONUÇLARINI KABUL ETMEYEN VATANDAŞLARIN MAHKEMEYE BAŞVURMASI GEREKİYOR

İl Müdürü Pirinçci, “Elazığ’da şu ana kadar 2 bin yapı yıkılmış durumda. Ağır hasarlı bir bina yıkılmadan kalmayacak. İtiraz süreçleri açıklanmaya kadar o binayı yıkmıyoruz. Çünkü orta hasar verilen bir bina itiraz süreci sonra ağır hasara dönüşebiliyor. Açıklanan itiraz sonuçlarını kabul etmeyen vatandaşların ise,  mahkemeye gitmeleri gerekiyor” diye kaydetti.

VİDEO: