24 Ocak’ta Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin yaraları sarılmaya devam ederken, kentte afet yönetiminin sağlanması için planlanan AFAD Yerleşkesi ile Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi yapılmaya başlandı.

İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı tarafından Güney Çevre yolu kenarına 40 dönüm alan içerisine yapılan merkezin kaba inşasının büyük bölümü bitti.

6 bin 500 metrekarelik büyüklüğe sahip merkezde, afetinin yönetileceği, 26 tane çalışma grubundan oluşan kamu kurumlarının görev yapacağı ve şehirdeki afetin olumsuzluklarının giderilebileceği profesyonel bir yönetim merkezi olarak planlandığı aktarıldı.

Merkezin aynı zamanda Türkiye’de profesyonel ve tam donanımlı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin 8’incisi olacağı aktarıldı.

PIHTILI: AFETİN PROFESYONEL OLARAK YÖNETİLEBİLECEĞİ BİR YÖNETİM MERKEZİ OLACAK

İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı, “AFAD yerleşkemizi 2019’da ihalesi yatırım programına alındı. Türkiye’de; İstanbul ve Ankara’da var sadece profesyonel bir yönetim haritası. 6 tane daha yapılmıştı. 2019’da 5 il daha davet edildi ihalesi yapıldı. Biri de Elazığ. Şu anda Elazığ’a sekizincisi yapılacak. Türkiye’nin sekizincisi buraya yapılıyor. Ancak, depremin olduğu hafta sözleşme imzalanıp işe başlanacaktı. Deprem oldu. Tabi bir taraftan işlemler başladı. İhalesi yapılmış bitmiş bir şey. İnşaat başladı, nasip olursa sözleşme tarihi Şubat. Şubat ayında alınacak. Ancak daha öne çekmeye çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde yıl sonuna doğru başlayacak. Orası Profesyonel Afet Yönetim Merkezi olacak. İnşallah hiç ihtiyaç duymayız, hiç ihtiyaç olmaz. Acil afet günlerinde bütün kamu kurum ve kuruluşlarının ve STK’larının basınımızda dahil herkesin çalışma ortamlarının olduğu, afetin profesyonel olarak yönetilebileceği bir yönetim merkezi olacak” ifadelerini kullandı.