İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Arıcak İlçe Devlet Hastanesi’nde kurulumu tamamlanan Hemodiyaliz Ünitesi, hizmete açıldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Hasta kabulüne başlayan Hemodiyaliz Ünitesinde İlçe Kaymakamı Mesut Ateş ve beraberinde bulunan sendika başkanları incelemelerde bulundu.

POLAT: HASTANELERDE DİYALİZE GİREN HASTA VATANDAŞLARIMIZ ARTIK BURADA RAHATLIKLA DİYALİZ TEDAVİSİ ALABİLECEKLERDİR

İlk etapta 2 cihaz ile hizmet verecek olan Hemodiyaliz Ünitesi hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Cahit Polat, “Arıcak ilçemiz, Elazığ il merkezine 108 km uzaklıktadır. Özellikle sağlık hizmetleri açısından düşündüğümüze bu ilçemizde 2020 yılında hizmete giren 10 yataklı devlet hastanemiz ne kadar anlamlı ise bu gün burada hizmet vermeye başlayan Hemodiyaliz Ünitemizde bir o kadar anlamlıdır. Ünitemiz Erimli, Üçocak ve Bükardı beldeleri başta olmak üzere kronik böbrek yetmezliği sebebiyle diyalize girmek zorunda olan yöredeki hastalarımıza hizmet verecektir. Daha önce taşımalı sistemi veya kendi imkanları ile çeşitli zorluklara katlanarak il merkezindeki hastanelerde diyalize giren hasta vatandaşlarımız artık burada rahatlıkla diyaliz tedavisi alabileceklerdir” dedi.

POLAT: ÇOK ÖNEMLİ BİR MAĞDURİYETİ GİDERMİŞ BULUNMAKTAYIZ

Hastane kampüsü alanında ihale aşamasında olan ek bina hizmete girdiğinde Hemodiyaliz ünitesinde cihaz sayısını 6’ya çıkarmayı planladıklarını kaydeden Polat, “1 Dahiliye uzmanı, 1 pratisyen hekim, 2 Hemşire ve 1 Diyaliz Teknikeri ile hizmete sunduğumuz ünitemiz, yataklı servis olarak düzenlenmiştir. Gerek Arıcak ilçe merkezi ve gerekse de bağlı köylerin kış mevsimindeki koşullarını dikkate aldığımızda çok önemli bir mağduriyeti gidermiş bulunmaktayız” ifadelerine yer verdi.