Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret etti.

Müftü Sarıkaya'yı Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ karşıladı. 

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ

 14-20 tarihleri arasın da yaklaşık 28 yıldan itibaren kutlanılması,  bunun camiden çıkıp topluma yayılması günümüzde önemli bir konun  da tema olarak kullanılması da çok güzel bir durum dedi.

  Rektör Demirdağ  Hayatımızın her alanın da efendimizi örnek alırsak daha iyi sonuçlar doğuracağını bizim hayatımızın birer rehberi olmasını diledi ve müftü Yusuf Sarıkaya ya anlamlı ziyaretten dolayı teşekkür etti. 

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ziyarette, Diyanet işleri başkanlığının 1989'dan itibaren Türkiye genelinde ve yurt dışında uygulamış olduğu bir kutlu doğum haftası projesi olduğunu söyledi. Müftü Sarıkaya, "bu yılın konusu "Hz. Peygember ve  güven toplumu ‘’ dedi.

Yusuf Sarıkaya, "15 temmuz münasebetiyle halkımızın direnişi bir güvenin sonucudur. Bu güvenin her ne kadar dini bakımdan sarsıldığı konusu gündeme gelse de bunu tekrardan toplumlara aşılayıp güven toplumunu oluşturdu" dedi. 

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, 28 yıldır 14- 20 nisan tarihleri arasın da kutlanıyor ama bu Mevlit programın dan ayrı bu kutlu doğum haftası olarak kutlanıyor diye vatandaşları aydınlattı.

Sarıkaya, cami dışı cemaati haricin de topluma uluşmak istekliklerini belirterek kutlu doğum haftasını en üst düzeyde kutlamak istediklerini aktardı.