İl Özel İdareden Bir Destek Daha

İl Özel İdaresinin Baskil’de kayısı üretimine önemli katkı sağlayacak ve 14 Bin dekar alanı sulamaya açacak olan Konacık Sulama Projesinde ilk aşama tamamlandı.

İl Özel İdareden Bir Destek Daha

İl Özel İdaresinin Baskil’de kayısı üretimine önemli katkı sağlayacak ve 14 Bin dekar alanı sulamaya açacak olan Konacık Sulama Projesinde ilk aşama tamamlandı.

İl Özel İdaresinin kendi kaynaklarının yanında, DAP kaynakları ve köylü katkısı ile yapımını gerçekleştirdiği Baskil Konacık Sulama Projesinde ilk etap tamamlanarak yapımı tamamlanan toplama havuzuna Fırat’tan alınan su pompalanmaya başlandı.

Projenin ikinci aşaması olan dağıtım kanallarının ihalesi de İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildi.    

SULAMAYA AÇILACAK KONACIK VE ÇEVRE KÖYLERDE PROJEDEN 180 ÇİFTÇİ VE AİLESİ İSTİFADE EDECEKTİR”

Yapılan sulama tesisi hakkında açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “Bilindiği gibi kayısı üretimi Baskil ve Elazığ ekonomisi açısından çok önemlidir. İlçenin ekonomisini ayakta tutan kayısı üretimine önemli bir katkı sağlayacak ve tamamlandığında 14 Bin dekar alanı sulamaya açacak olan Konacık Sulama Projesinde ilk aşama bitirilmiştir. Projemizde birinci etapta 150 lt/sn su pompalama kapasiteli 2 adet pompa, elektrik hattı, otomasyon sistemi, 2049 m çelik boru, 3939 m PE boru kullanılmıştır. Yapılan sistemle 1160 ton kapasiteli su havuzuna Fırat’tan alınan su pompalanmaya başlamıştır. İşin bu yılki ikinci aşamasında sulamaya açılacak 4285 dekar alanın dağıtım kanalları işi ihale edilerek kısa sürede bitirilecektir. Projenin ikinci etabının tamamlanması ile birlikte toplam 14 bin dekar alan sulu tarıma ve dolayısıyla kayısı üretimine açılmış olacaktır. İşin toplam bedeli 2.799 Bin TL olup bu iş için özel idare ve DAP kaynaklarının yanına 150 Bin TL de köylü katkısı sağlanmıştır.  Sulamaya açılacak Konacık ve çevre köylerde projeden 180 çiftçi ve ailesi istifade edecektir.  Projenin Baskil ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137