Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Liginde Elazığ İl Özel İdare fırtınası devam ediyor.

Ligin 8.Haftasında sahasında Bayraklı Belediyesi’ni konuk eden bordo-beyazlılar rakibini 66-62 mağlup ederek, galibiyet serisini 6 maça çıkardı.

Saat 15.00’de İl Özel İdare Spor Kompleksinde başlayan müsabakanın il çeyreği 20-16 temsilcimizin üstünlüğü ile sona ererken, devre ise 37-32 konuk Bayraklı Belediyesi’nin üstünlüğü ile tamamlandı.

Üçüncü çeyreği de 51-45 önde bitiren Bayraklı Belediyesi karşısında seyircisinin de desteği ile son topa kadar iyi bir mücadele gösteren İl Özel İdare rakibini 4 sayı farkla mağlup etti.

İl Özel İdarede Manolya Kurtulmuş 18 sayı ile takımının en skoreri olurken, Shakeya Leary 12 sayı 14 ribauntla oynadı.

Konuk Bayraklı Belediyesi’nde ise Patrıcıa’nın 26 sayısı mağlubiyete engel olamadı.

KURTULMUŞ: BURADAKİ AMBİYANS İNANILMAZ GÜZEL

66-62 İl Özel İdarenin galibiyeti ile sona eren müsabakanın ardından ilk değerlendirme takımın en skorer ismi Manolya Kurtulmuş’tan geldi. Elazığ seyircisinin karşısına ilk kez çıktığını ifade eden Manolya Kurtulmuş, “Maça kötü başladık ama daha sonra çok iyi toparladık. Takım arkadaşlarımı tebrik ederim. Hepsine çok güveniyorum. Rakip takımı da tebrik ediyorum. İyi mücadele ettik. Buradaki ambiyans inanılmaz güzel. Biz geride bile olsak onların coşkusuyla acayip bir moral aldık. Hatta belki de seyircinin sayesinde kendimize geldik, bir sarsıldık. Acayip bir tribün var, herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

ACER: ZOR BİR MAÇ OLACAĞINI BİLİYORDUK

İl Özel İdare Baş Antrenörü Hakan Acer ise, “Zor bir maç oldu, zor bir maç olacağını da biliyorduk. Çünkü hafta başından beri bayraklı belediyesinin bu ligde şampiyonluk adaylarından birinin olduğunu ve geçen hafta urla belediyesini namağlup durumla onları kendi sahasında 14 puan geriden gelerek yenmeleri Bayraktar’ın ne kadar iyi bir takım olduğunu gösteren bir istatistikti bizim için. Hakikatten zor da oldu. İyi başladığımız bir maçta ama yine bizim şu anda bazen klasik 2. Periyot sendromu yaşıyoruz. Yine bugün maalesef onu yaşadık. Sayı üretemedik ve istemediğimiz sayıları yedik. 3. Periyotta biraz daha istediğimiz oyunu yakaladık, kontrolü yakaladık ama dönem dönem yaptığımız çok basit birey hatalar var. Onlar bize pahalıya mahal oluyor. Oraları çözmemiz lazım, daha sakin kalmamız lazım seçimlerimizi daha iyi yapmamız gerekiyor. 62 sayı için ben mutlu oldum. Daha az olabilirdi. Çünkü ilk devre 39-37 yemiştik, ama ikinci yarı bunu düşürdük, güzel bir şey. Son 6 maçtır kazanıyoruz. Ama bu lig hakikatten çok zor. A takımı, B takımı %100 yener diye bir şey yok. Kağıt üzerinde belki A takımı ya da B takımı daha iyi görünse de maçın içindeki dinamikler, ligin dinamikleri çok başka gerçekten. Hakikatten oynamadan, mücadele etmeden, kazanmadan, konsantre olmadan maç kazanmak çok zor açıkçası. Ama bizim takımımı bir seri yakaladı, bir karakter yakaladı. Bu açıdan da mutluyum açıkçası. Kazanmayı öğrenmek, o konuda gelişmek bizim adımıza çok önemli” şeklinde konuştu.