İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, alan İl Özel İdaresi tarafından Elazığspor tesislerinde imar tadilatı yapılacağı ve arazinin satılacağı şeklinde çıkan haberlerle ilgili açıklamada bulundu.

“DÜZENLEME TALEBİMİZ OLMADIĞI GİBİ, SATIŞ PLANLAMAMIZ DA YOKTUR”

Satış planlarının olmadığını vurgulayan Mehmet Sabuncu Sabuncu açıklamasında, “Bazı basın kuruluşlarında mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Elazığspor tesislerinin imar değişikliği yapılarak satışa çıkarılacağı şeklinde haberler yer almıştır. Haberlerde yer alan hususların düzeltilmesi ve gerçeğin kamuoyu tarafından bilinmesi açısından bu açıklamayı yapmayı uygun bulmaktayız. Haberde yer aldığı gibi Elazığspor tesislerinin bulunduğu alanın satışı gibi bir çalışma ve planlamamız bulunmamaktadır. Elazığspor tesisleri imarda belirtilen bölgede 2574 ada ve 11 parsel üzerinde bulunmakta ve toplam 84.852 m2 alana sahiptir. İmar ile ilgili işlem yapılmasını talep ettiğimiz alan ise 2574 ada 9 parsel üzerinde bulunmakta ve toplam 60 bin m2 alandan oluşmaktadır. Dolayısıyla Elazığspor tesislerinin kurulu bulunduğu alanla alakalı bir değişiklik yâda düzenleme talebimiz olmadığı gibi, satış planlamamız da yoktur”diye kaydetti.

“ELAZIĞSPOR’UN TESİSLERİNİ SATMAK GİBİ BİR ÇALIŞMAMIZ YOKTUR”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “Uzun yıllardır Elazığ’da sporun altyapısının güçlenmesine katkı sunan, amatör spor kulüplerine destek veren, kendi spor kulübü ile sporun çok sayıda branşında faaliyet gösteren, Elazığspor’a da her türlü altyapı imkânı sağlayan İl Özel İdaresi olarak Elazığ’ın en önemli marka değeri olan Elazığspor’un tesislerini satmak gibi bir çalışmamız yoktur. Ayrıca, Elazığspor’un adının her ortamda yıpratılmaya çalışıldığı bir dönemde kamuoyunun hassasiyet gösterdiği bu gibi konuların işlenirken daha dikkatli olunması, kurumlarımızın da, Elazığspor’un da yıpranmaması açısından büyük öneme sahiptir” açıklamalarında bulundu.