İl Özel İdaresinden Hayvancılık Altyapısına Önemli Destek

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından il genelinde yapılan 6 adet hayvan içme göleti tamamlandı. Yapılan göletlerle birlikte Elazığ’da küçük ve büyükbaş hayvancılığın gelişmesine katkı sağlanacak.

İl Özel İdaresinden Hayvancılık Altyapısına Önemli Destek

İl Özel İdaresi tarafından 2017 yılında yapımları tamamlanan Hayvan İçme Suyu Göletleri kış aylarında yağan yağışların doldurması ile birlikte yapıldıkları bölgelere bir farklılık getirmeye başladılar. HİS göletleri Elazığ’da küçük ve büyükbaş hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sağlayacak.

Yapılan ve bölge halkının hizmetine sunulan HİS göletleri hakkında bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, İl Özel İdaresinin DAP kaynakları ile yapımını gerçekleştirdiği sulama göletlerinin ülkemizin hayvancılık alanındaki gelişimine çok önemli destek sağlayacağını söyledi.

“6 ADET HAYVAN İÇME SU GÖLETİ”

Sabuncu açıklamasında şunları kaydetti, “Elazığ İl Özel İdaresince 2016 ve 2017 yılı yatırım programı dâhilinde Karakoçan İlçesinde Mirahmet, Deveci, Akyokuş ve Çavuşyolu - Yüzev Köyleri ile Kovancılar İlçesi Yukarıdemirci Köylerinde 6 adet Hayvan İçme Suyu Göleti yapılarak tamamlanmıştır.Ayrıca Karakoçan Başyurt, Kalkankaya, Yenice ve Kovancılar Köprüdere Köylerinde yapımları tamamlanan HİS göletleri ise güneş enerjili sistemle yapılmış ve göletler için gerekli olan su sondaj sistemini tamamlayan enerji panellerinden karşılanarak tamamen maliyetsiz bir sistem oluşturulmuştur” ifadelerini kullandı.

 “537 AİLENİN HAYVAN İÇME SUYU PROBLEMİ GİDERİLDİ ”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu “ Yapılan bütün Hayvan İçme Suyu Göletleri ve Güneş Enerjili Hayvan İçme Suyu Tesislerinin finansmanı DAP Erzurum Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından karşılanmıştır.Tamamlanan Hayvan İçme Suyu Göletlerinden bu köylerde ikamet eden vatandaşlarımızın sahip olduğu toplam 2930 adet büyükbaş, 11.100 adet küçükbaş hayvanın içme suyu ihtiyacını karşılayacaktır. Yine bu köylerde yaşayan ve hayvancılık ile iştigal eden 537 ailenin hayvan içme suyu problemi giderilmiştir. Göletler bölgemizde hayvancılığın gelişimine gelecek dönemlerde önemli katkılar sağlayacaktır. Yapılan çalışmanın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2018, 14:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137