İl Protokolü, Fuarı Değerlendirdi

Elazığ’da düzenlenen İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’na katılan protokol üyeleri, Elazığ’ın fuarlara ihtiyacı olduğunu belirterek; 2018’de daha kapsamlı fuarlara ev sahipli yapılması için gayret göstereceklerini söylediler.

İl Protokolü, Fuarı Değerlendirdi

Elazığlı 70 firmanın katıldığı ve 15 Ekim tarihine kadar sürecek olan İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon fuarı, ziyaretçi akınına uğruyor.

Önceki gün kapılarını açan fuara katılan İl Protokolü, Elazığ’ın yeni dönemde daha kapsamlı fuarlara ev sahipliği yapabilmesi için gayret göstereceklerini söylediler.

Elazığ’ın inşaat ve mobilya sektörünün tanıtılması adına böylesi fuara ihtiyacı olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 2018 yılında da daha geniş fuarların düzenlenmesi için çalışacaklarını söyledi.

YANILMAZ: 2018 YILINDA DA FUAR ORGANİZASYONLARINA DEVAM EDİLECEK

Yanılmaz, Elazığ açısından böyle bir fuara ne kadar ihtiyaç duyulduğunu görmüş olduklarını dile getirerek, “Aynı zamanda dışarıdan gelenler için Elazığ’da nelerin üretildiğini, nelerin imalatının yapıldığını da burada çok net görme imkanı elde ediyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah Elazığ’ımız 2017’de bu fuarları yaptığı gibi 2018 yılında da bunları geliştirerek aynen fuar organizasyonlarına devam edecek” dedi.

Elazığ’ın fuar organizasyonlarına ihtiyacı olduğunu belirten Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz da, fuara katılan firmaların stantları sahiplenerek, herkesin hizmetine sunduğunu kaydetti.

KAÇMAZ: HERKES KENDİ STANTLARINA ÖZVERİ GÖSTERMİŞ

Kaçmaz, stantları gezdiklerinde, herkesin stantlarını sahiplendiğini belirterek, “Stantlara özveri gösterilmiş ve herkesin hizmetine sunulmuş. İnşallah bunların devamının gelmesini biz istiyoruz, bekliyoruz, gayret ediyoruz. İnşallah daim olur. Elazığ’ımıza, bölgemize hayırlara vesile olur inşallah” diye konuştu.

ETSO Başkanı İdris Alan ise, herkesi fuara davet etti. Özellikle mobilya konusunda vatandaşların büyük şehirlere gitmeye ihtiyacının kalmadığını belirten İdris Alan, 2018 yılı içinde kalıcı fuar alanı sorununun çözülmesini beklediklerini söyledi.

ALAN: BİR İSTANBUL’A, ANKARA’YA, İZMİR’E GİTMENİZE GEREK YOK

Alan, fuarı gezildiğinde, Elazığ’ın birbirinde güzel firmaların açmış olduğu stantlar görmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Elazığlı hemşehrilerimize istirham ediyorum, rica ediyorum. Gelin, görün. Bir İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e gitmenize gerek yok. Bizim burada ne kadar değerli üreticilerimiz varmış, ne kadar değerli esnaflarımız varmış, gelin bunu görün. Odam ve şahsım adına kendilerini tebrik ediyorum. Umarım 2018 yılında Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Valimiz ve ticaret odası iş birliği ile kalıcı fuar alanını çözmüş oluruz. Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk beyefendi ile daha güzel bir şekilde fuarların devamını getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, uzun yıllardan beri şehirde fuar düzenlenmesini beklediklerini söyledi. Erdem, Elazığ’ın ön plana çıkması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

ERDEM: ELAZIĞ’I TÜRKİYE’YE DEĞİL, BÜTÜN DÜNYAYA TANITMAMIZ LAZIM

Erdem, yıllardan beri bir fuarın Elazığ’da düzenlenmesinin kendilerinin hayali olduğunu söyleyerek, “Bunlar yavaş yavaş gerçekleşiyor. Bundan sonra bu fuarların daha çok büyüterek, daha çok açılımlar yaparak Elazığ’ımızı ön plana çıkarmak için elimizden gelen gayret ve çabayı göstermemiz lazım. Elazığ’ı Türkiye’ye değil, bütün dünyaya tanıtmamız lazım. Elazığ gerçekten Türkiye’de olmazsa olmazdır. Bunu biz önemsiyoruz. Bütün esnaflarımıza, ticaret erbabımıza, bütün Elazığ’ımıza bu fuar hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Elazığ Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mitat Ulaş, fuardaki işletmelerin tamamının yerel esnaf olduğunu söyledi. Ulaş, Elazığ’da kalıcı ve geniş bir fuar alanına ihtiyaç olduğunu belirtti.

ULAŞ: GENİŞ ALANIN ELAZIĞ’A KAZANDIRILMASI HUSUSUNDA HERKESİN ÇABA GÖSTERMESİ LAZIM

Ulaş ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu fuar alanlarında, özelikle ilimizde ciddi manada potansiyeli geniş bir alanın Elazığ’a kazandırılması hususunda herkesin çaba göstermesi lazım. Çünkü ilimizdeki mevcut işletmelerin ve yatırımcılarının üretmiş oldukları ürünlerinin tanıtımını, reklamını ve bunların daha geniş bir şekilde sunumları için fuar alanlarının olması lazım. Biz tarım fuarından ziyade inşaat mobilya ve dekorasyon zaman itibariyle dolaşma, gezme, görme şansım fazla oldu. Burada mevcut fuarda olan işletmelerimizin tamamı ilimizin yerel esnafındandır. Bu bize fazlasıyla mutluluk ve değer katıyor.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137