Türkiye’nin tek göl manzaralı kayak merkezi Hazarbaba en kalabalık günlerini yaşıyor.

Karın keyfini çıkarmak isteyenler, Hazarbaba Kayak Merkezi’ne akın etti…

Vatandaşların yanı sıra Elazığ Valisi Doktor Ömer Toraman, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel de, hazarbaba kayak merkezindeydi.

İl Protokolü de kimi zaman tehlikeli anlar yaşasa da karın keyfini çıkardı.

Kayak yaparken küçük bir düşüş yaşayan Elazığ Valisi Ömer Toraman, kayak merkezinde kar seviyesi istenilen boyuta gelince vatandaşlarında yoğun ilgi göstermeye başladığını söyledi.

TORAMAN: GÜZEL KAR YAĞDI

Vali Toraman, “Hazarbaba bölgesi için kayak merkezi büyük bir yer. Ancak bu geçmiş yıllarda olan kuraklık ve yağışların azlığından dolayı maalesef arzu edilen sürede aktif halde çalışmamış. Ama bu sene maşallah güzel kar yağdı. Arkası da gelir diye ümit ediyoruz. Hazarbaba da sezon kısa olunca buraya ziyaretçi gidiş gelişi de sınırlı olmuş” ifadelerini kullandı

Vali Toraman, bölgeye kayak bilmeyenler, genç ve çocuklar için kayak yapmayı öğrenebilmeleri için Babylift  (Beybilift) alanı yapacaklarını ifade etti.

TORAMAN: BURAYI BİR EĞLENCE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK LAZIM

Vali Toraman, “İlk göreve başladığımızda da ziyaret etmiştik. Bazı noktalarda noksanlık var onları nasıl telafi edebiliriz diye. En önemlisi burayı bir eğlence merkezi haline getirmek lazım. Profesyonel olmasa da günü birlik gelip burada eğlenebilecekleri çoluk çocuğu ile eşiyle dostuyla vakit geçirebileceği bir yer olsun istiyoruz. bunun için öncelikli hedeflerimiz gençler. Onlara daha uygun alt yapı oluşturulması için ilave alımlar yaptı arkadaşlar. Ayrıca şuan bir babylift yaptı. Babylift’in faydası şu kayak sporunun küçük yaşta çocukların öğrenmesi çok önemli. Ne kadar küçük yaşta başlarsa o kadar iyi sporcu yetişir. O kadar iyi kayakçı yetişir. İlk defa öğrenmek isteyenler için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Vali Toraman, kayak merkezinin bölge için de önemli olduğunu kaydederek, eksikliklerin giderileceğini vurguladı.

İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız da, Bölge JAK Timlerinin aktif olarak görev yaptığını ifade etti.

Video: