29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Elazığ’da da coşku ile kutlanırken, il protokolü verdikleri mesajlarla milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptılar.

KALDIRIM: DEVLETİMİZ MİLLETİMİZ EL ELE VEREREK BAŞARACAĞIZ

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Son yıllarda çok başarılı mücadeleler veriyoruz. Sınır ötesi operasyonları yapılıyor. En son Barış Pınarı Harekâtında gördüğümüz gibi teröristlerin üzerine gidiyor. Buradaki amaçta terör örgütleri ile bütün hangi tip hangi yapıda olursa olsun onlarla mücadele etmek. Hem de sadece Türkiye’de değil, adeta bütün dünyanın güvenliğini, huzurunu temin etmek. Bu amaçla bunlar yapılıyor. Dolayısıyla her zamankinden bugün daha çok birliğe, beraberliğe, kenetlenmeye, yekvücut olmaya ve cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde bu mücadeleyi vermeye ihtiyacımız var. Bu çağrı bence çok anlamlı. 2023 hedeflerine de Türkiye odaklanmış durumda. Cumhuriyetin 100’üncü yılını çok başarılı bir şekilde yaşamak, kutlamak hem de taçlandırmak istiyoruz başarılarla. Çok başarılı işler yapıldı. Daha çok yolumuz, hedeflerimiz var. İnşallah yine birlik ve beraberlik içinde yekvücut olarak bunu da milletimizle birlikte, devletimiz milletimiz el ele vererek başaracağız” dedi.

EROL: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TEN ASLA VAZGEÇMESİNLER

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, cumhuriyetin değerinin bilinmesi gerektiğini belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk öyle bir devlet geleneği ve Cumhuriyet geleneği yerleştirdi ki işte bizler sıradan insanlarken bu ülkenin yurttaşı olarak milletvekili olabiliyorsak, belediye başkanı olabiliyorsak, cumhurbaşkanı olabiliyorsak, vali olabiliyorsak bunların hepsi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde olabiliyoruz. Bu değerleri yaşatmak lazım. Bu değerleri bilmek lazım ve cumhuriyete sahip çıkmak lazım. Gençlerimize burada da seslendim. Cumhuriyetten asla vazgeçmesinler, Mustafa Kemal Atatürk’ten asla vazgeçmesinler. Bu gerçekten aydınlık yol” diye kaydetti.

ŞERİFOĞLULARI: İLELEBET CUMHURİYETİMİZ PAYİDAR KALACAKTIR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Büyük bedeller, ağır bedeller ödeyerek bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi vererek Cumhuriyetimizi kurduk. Tüm dünyaya hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir dedirttik. Artık sözde kararda milletindir dedik. Allah’a şükürler olsun 96 yıldır da başarıyla sonuçlanmıştır. Cumhuriyetimizi yaşatıyoruz ve ilelebet cumhuriyetimiz payidar kalacaktır. Başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz” açıklamalarını kaydetti.