İl Sağlık Müdürlüğü’nde İşaret Dili Eğitimi Verildi

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Müdürlüğe ve bağlı hastanelerdeki sağlık çalışanlarına yönelik “İşaret Dili Eğitimi” verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nde İşaret Dili Eğitimi Verildi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ve hastane çalışanları için hastalarla daha iyi iletişim sağlamak amacıyla “İşaret Dili Eğitimi” verildi.

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Hizmet Başkanlığı’na bağlı Eğitim Birimi ile Elazığ Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü iş birliğinde olmak üzere 2018 yılında gerçekleştirilen eğitime programına 27 çalışan katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde olmak üzere 2 grup halinde verilen eğitimler sırasında engelliler ile çalışanlar arasında etkili iletişim kurabilmek, sağlık hizmeti erişimini kolaylaştırmak ve oluşabilecek iletişim sorununu ortadan kaldırmaya yönelik teorik ve pratik sunumlar yapıldı.

Etkinlik sonunda eğitim programını başarıyla tamamlayan Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane çalışanlarına sertifikaları verildi.

“2019 YILINDA DA DEVAM EDECEKTİR”

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Sertifika almaya hak kazanan sağlık çalışanlarımız, engelli vatandaşlarımızın sağlık tesislerimizdeki hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanmaları, sağlık problemlerini etkin bir şekilde anlatmalarında kolaylık sağlanması, tedavilerinin ivedilikle yapılması ve engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmet kalitemizin arttırılmasında etkin bir rol alacaklardır. Bu amaçlar doğrultusunda verilecek olan işaret dili eğitimlerimiz 2019 yılında da devam edecektir” denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137