İl spor merkezlerinde yapılan yaz sporları etkinliklerinde boks dalı en fazla rağbet gören spor dallarından biri oldu.

“ÇOK SEVİYORUM BOKSU”

Çalışmalara katılan sporculardan Elif Yavuz, “Boksa küçüklükten belli hevesim vardı. Her gün antrenmanlarıma katılırım. Çok seviyorum Boksu. Boks aslında normal karşılanmıyor. Erkeklerin sporu diye geçir aslında. Ama boksu ben çok seviyorum, ilerletmeyi düşünüyorum. Türkiye şampiyonasına katılıp, Elazığ ve Türkiye’yi temsil etmek için boksa gidiyorum. Herkes bence yapmalı, çok iyi bir spor. Ben seviyorum. Kendini aslında özgüven katıyor, hırslandırıyor seni, bir çaban emeğin oluyor” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ MÜSABAKALARA HAZIRLANIYORUZ”

Ömer Faruk Savrak da, “17 yaşındayım. Yaklaşık 5 senedir boksla uğraşıyorum. Boks yapmayı çok seviyorum. Boks benim için bir hobi oldu, yaşam tarzı oldu benim için. Yapmadığım zaman mutlu olamıyorum. Kendimi iyi hissetmiyorum. Yaptığınız zaman güzel oluyor. Burada arkadaşlarımızla antrenman yapıyoruz. Önümüzdeki müsabakalara hazırlanıyoruz. Önümüzde gençler Türkiye Şampiyonası var. Ben ve birkaç arkadaşım ona hazırlanıyoruz beraber. Hedefimiz Türkiye şampiyonu olmak. Ondan sonra kendimizi milli takıma atmak. Milli takıma gittiğimiz zamanda da eğer oradaki hocalar bizi beğenirse, Avrupa, Dünya’da derece yaparsak da ki inşallah yaparız, olimpiyatlarda dövüşeceğiz, ülkemizi temsil edeceğiz. Ülkemizi temsil etmek bizim için gurur. İnşallah ı seviyelere gidebiliriz. Buradan herkesin spor yapmasını istiyorum. Çünkü spor çok sağlıklı. Efor sarf ediyorsun, terliyorsun, kilo veriyorsun. Sağlıklı oluyorsun” şeklinde konuştu.

“BURADA DA ÇOK GÜZEL BİR SPORCU KİTLESİ VAR”

Milli takım Boks antrenörü Cemil Döndü ise, “Öncelikle bizim her yıl Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüzce, Spor Bakanlığımız ile Genel Müdürlüğümüzün tertiplemiş olduğu 29 Haziran İl Spor Merkezlerinin açılış programından dolayı okullar tatil olduktan sonra her branşa olduğu gibi boksa da ilginin fazla olduğunu görüyorsunuz burada. Bu ikinci etap çalışmamız. 80-90’a yakın sporcuyla çalışıyoruz. İşte minikler bazında, yıldızlar bazında, gençler bazında kategorilerimiz hep birlikte beraber çalışıyoruz. Aynı şekil bayanlarda aynı şekil minik yıldız, genç, büyük bayanlarda diye. Ondan dolayı bir kalabalık var. Tabi biz bu sporcu kapasitesiyle çalışıp da ileriki günlerde bunların teknik eğitimlerini, alt yapılarını, çalışmalarını yaptıktan sonda artık ufak ufak okulların açılışına doğru azalmada oluyor. Bu süreçte de tabi bizim çalışmalarımız yazlı, kışlı olduğu için tekrar kışın çalışmalara devam eden sporcular oluyor. Bizde bunlarla ilerisi için çalışmalarımıza devam ettiğimiz için de ilimizi temsilen müsabık sporcu olma yönünden dunları müsabakalara hazırlıyoruz Allah nasip ederse Burada da çok güzel bir sporcu kitlesi var. İlimizi temsil etmek için çok güzel sporcular yakalayacağız” dedi.