Elazığ'da 2'inci Sağlık Turizmi Sempozyumu düzenledi.

Düzenlenen sempozyumda il yöneticileri Elazığ sağlık sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde düzenlenen sempozyuma Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Elâzığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, sağlık çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

POLAT: BURADA SAĞLIK TURİZMİNİN KONUŞULMASI BİZİ GURURLANDIRDI

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, sempozyumun amacına değinerek, “İkincisini düzenlediğimiz Sağlık Turizmi Sempozyumumuzun amacı, ilimizdeki potansiyellerimizi sağlık turizmine nasıl katabiliriz, nasıl değerlendirebilirizin üzerine buradayız. Yıllar önce Elazığ’dan farklı illere, farklı ülkelere basit tedaviler basit ameliyatlar için hasta sevk edilirken bugün burada sağlık turizminin konuşulması bir hekim olarak bir vatandaş olarak bizleri onurlandırmış, gururlandırmıştır” dedi.

DEMİRDAĞ: REKABET ETTİĞİMİZ EN İYİ ALANLARDAN BİRİ DE SAĞLIK ALANI

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, “sağlık turizmi gerçekten önemli. Nereden nereye. Birkaç yıl önce hastaların ilimizden Ankara, İstanbul gibi merkezlere gitmek için ne zahmetler çektiğini, ne cefalar çektiğini hepimiz yaşımız itibariyle bizim kuşak hepsi şahit. Bugün itibariyle ilin içinde her türlü sağlık hizmetine ulaşmış bir il olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle 200’li yıllarsan sonra sağlıkta dönüşüm politikası çerçevesinde sağlıkta hem fiziki hem de alt yapı yatırımları ile dünyada şu anda rekabet ettiğimiz en iyi alanlardan biri de sağlık alanı” diye kaydetti.

ŞERİFOĞULLARI: HÜKÜMETİMİZİN KATKILARI İLE ÇOK DAHA İYİ YERLERE GELECEĞİMİZİ ÜMİT EDİYORUM

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da, “Elazığ kültür şehir, sanat şehri, musiki şehri, aynı zamanda sahip olduğu potansiyellerle çok iyi bir turizm şehri. Hazar Gölü ile yaz turizmine, Hazarbaba Kayak Merkezi ile kış turizmine, Harput ile de inanç turizmine çok ciddi katkı sağlayan önemli bir şehir. Yine sağlık turizminde de çok önemli adımlar atıyoruz. Bugün burada Fethi Sekin Şehir Hastanemizde bu güzel mekanda sağlık turizmini konuşmamız, sizlerle birlikte olmamız çok önemli 1038 yatak kapasiteli bu hastane aynı zamanda Fırat Üniversitesi Hastanesi yatırımları ile sağlık alanında çok iyi bir konuma geldiğimizi herkes vurguluyor ve bizlerde müşade ediyoruz. Daha iyi olmak zorundayız. Bunu da birlik beraberlik içinde hareket ederek, sayın valimizin, milletvekillerimizin öncülüğünde, hükümetimizin katkıları ile çok daha iyi yerlere geleceğimizi ben ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

BALIK: SAĞLIKTA BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞADI TÜRKİYE

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “AK Parti hükümetleri döneminde en çok ne de başarılısınız deseler hiç şüphesiz ki halkında önce söyleyeceği sağlık alanındaki çalışmamız. Hakikaten sağlıkta bir değişim ve dönüşüm yaşadı Türkiye. Bu değişimler olurken eminim ki en büyük dönüşümü Elazığ yaşadı. Bunun en büyük göstergelerinden biri hiç şüphesiz ki Türkiye’de en iyi işletilebilen şehir hastanelerini şuanda birinde olmamız. Türkiye’de ki en iyi şehir hastanelerinden birinin Elazığ’da olması. Dolayısıyla ben sayın bakanlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Büyük bir emeğin sonucu. Bundan sonraki süreçte de buradan çıkan hastaların memnuniyeti ile ölçüm düşer. Uzun yıllardan beri unutulmuş bir şey vardı Türkiye’de. Buna alternatif tıp deniyordu. Ancak yanlış bir kavramdı. Son 2 yılda bunun adı GETAT Kongreleri ile birleştirildi. Bunun geleneksel tamamlayıcı tıp literatüre girdi. Son 2-3 yıldan beri. Bununla birlikte hastanelerimizde artık doktorlarımızın dışında merdiven altı dediğimiz sülük, hacamat, ozon çalışmaları da hastanelerimizde profesyonel doktorlarımız tarafından verilemeye başladı” açıklamalarını kaydetti.

BULUT: ELAZIĞ SAĞLIK KONUSUNDA BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK İLLERİNDEN BİRİ

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bundan çok yakın sayılacak bir dönemde en basit tedaviler için bile uzak illere giden bir Elazığ’dan en ciddi tedaviler için hizmet alınan bir Elâzığ noktasına geldik. Bununda ne kadar kıymetli olduğunu sizlerde benim gibi biliyorsunuz. Kamu yatırımlarının yanı sıra Fırat Üniversitemizin çok büyük etkisi var sağlık alanında. Gerçekten çok ciddi hizmetler veren kuruluşlardan bir tanesi. Özel kuruluşlara da teşekkür etmek istiyorum. Elazığ’da sağlığın standardını yükseltecek şekilde yatırım yapan özel sektör temsilcilerimizi bir havuzda topladığımızda faaliyetlerini, kamunun bu konudaki yatırımlarını, özel sektörün çabasını, gayretini hepsini topladığınızda gerçekten Elazığ bölgenin sağlık konusunda cazibe merkezi olacak illerinden bir tanesi. Gerçekten sağlık alanında bizlerde boş durmadık. Siyasilerde bu işin üstüne nasıl koyabiliriz, bu işi nasıl çeşitlendirebiliriz diye jeotermal üzerine bir takım çalışmalar yaptık. Gerçekten burada sayın valimizin çok katkısı oldu. MTA Genel Müdürümüzün hemşehrimiz olması hasediyle çok büyük katkısı ve emeği oldu. Pek çok yeri kıskandıracak şekilde jeotermal su bulduk. Şehir merkezinde bulduğumuz suyun çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Ulaşımı kolay olduğundan” dedi.

KALDIRIM: SAĞLIK ALT YAPISINI CİDDİ ŞEKİLDE TAMAMLADIK

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise, “Dünyada turizm anlamında en hızlı gelişen 2 trend var. Birincisi gastronomi, ikincisi de sağlık turizmi. Dolayısı ile bu iki trende yatırım yapan ülkeler bu pazarı iyi yakalayan, iyi analiz eden, iyi değerlendiren ülkeler çok başarılı olacaklar ve bu iki alandan da çok ciddi yatırım elde edecekler. Elazığ yatan sayısı itibariyle 3 bin 5 rakamına ulaştı. Sağlık alt yapısını ciddi şekilde tamamladık. 100 bin kişiye düşen doktor sayısı açısından da Türkiye’nin neredeyse iki katı konumuna gelerek personel hem kalitesini hem sayısını sağlıkta çalışan doktor ve nitelikli eleman sayısını ciddi şekilde tamamlamış durumda. Hem bölgesel merkez hem de özellikle sağlık turizmi gibi alanda kamu ve özel sektörde güzel iş birliği yaparak uluslararası bir destinasyon merkez yapma noktasında da ciddi çalışmalar yapılıyor” diye kaydetti.