Elazığ’daki 15 Temmuz Darbe girişimi yıl dönümü etkinliklerinin adresi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı oldu.

Elazığlı vatandaşlar tıpkı 15 Temmuz 2016 gecesi olduğu gibi darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde de yine meydanı doldurdu.

Gerçekleştirilen ikinci yıl etkinliğine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut ve Zülfü Tolga Ağar, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYAOĞLU: BİZ BUNLARI UNUTMADIK VE ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Programda konuşan Elazığ STK Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, “Liderimiz, Peygamberimiz S.A.V.’ın nadide dudaklarından insanlığa ışık saçan kutlu mesajıyla sizleri selamlıyorum. Anadolu insanı geçmişte emperyalistlere, Siyonistlere, vatan hainlerine karşı göstermiş olduğu direnişin bir benzerini de 15 Temmuz akşamı FETÖ terör örgütüne karşı bir göstererek büyük bir gün yaşattı bize. Onun için bu günü yaşatan siz kahramanlara teşekkür ediyorum. Yüzünü emperyalizme, gönlü paraya ve makama dönük olan bu alçaklarla mücadele eden bu necip millet tankın, merminin üzerine siper olarak canı pahasına teslim olmadı, teslim aldı. Ezin, yakın, yıkın, vurun, acımayın diye talimat veren o teröristler, tankları milletin üzerine sürerek alçak uçuşlarla alçakça katliam yapmaya çalıştılar. Biz bunları unutmadık ve asla unutmayacağız. O gün o 15 Temmuz gecesi Elazığ’da bulunan değil, Türkiye’deki bütün Sivil Toplum Kuruluşlarımız meydanlara akın akın gelerek Reis’inin, Cumhurbaşkanının talimatıyla Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkın demesiyle meydanlara akın etti, hınca hınç şimdi olduğu gibi meydanları doldurdu. Her şeyi hesap ettiler ama bir şeyi hesap edemediler. Bu yüce milleti hesap edemediler. Ve bir şeyi daha hesap etmemişlerdi; o da Recep Tayyip Erdoğan’dı” ifadelerini kullandı.

ALATAŞ: DARBE GİRİŞİMİNİN PÜSKÜRTÜLMELİSİN 2. YILINI KUTLAMAKTAYIZ

Elazığ Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Alataş, “15 Temmuz 2016’da milletimiz, devletimize ve demokrasimize karşı düzenlenen darbe girişiminin püskürtülmelisin 2. yılını kutlamaktayız. Hainlerin gerçekleştirildikleri hain saldırılarından birisine daha mahruz kalmış, demokratik yapının, iç barışımız bir kez daha bir kez daha alçakça saldırının hedefi olmuştur. Milletimizi istedikleri zaman istedikleri şekilde hizaya sokacaklarına inanan hainler 15 Temmuz 2016 gecesi amaçlarına ulaşmak için fiili bir saldırı daha gerçekleştirmişlerdir. Ülke yönetimini gayri meşru yollardan ele geçirmek ve millet iradesini kanlı bir şekilde bastırmak, halk üstünde bir azınlık otoritesi oluşturmak amacıyla başlatılan bu kalkışma yüce milletimizin kadim tarihinde şanlı bir sayfa olarak yerini almıştır. Milletimiz bütün dünyaya Demokrasiye olan inancını bir kez daha ilan etmiştir. Değerli Elazığlılar ismi barış esenlik anlamına gelen yüce dinimizin bayraktarlığını yapmış, adaletle yönetmiş, mazlum milletlerin umudu olan yüce milletimizin gücünü almak isteyenlerin birinci derece düşmanı olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Tüm mazlum milletlerin güçlü olması gerekir. Milletimizin birlikteliğini bozmak için fırsat bekleyenler buldukları her fırsatta harekete geçmeyi ihmal etmemişlerdir” diye konuştu.

KARADAŞ: HAİN TERÖRİSTLER TARAFINDAN ÜZERİMİZE ATEŞ AÇILDI

15 Temmuz Gecesi Gazisi Metin Karadaş, da“15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin iradesi üzerine irade tanımam. Bütün vatandaşlarımı sokağa davet ediyorum üzerine babam, kuzenlerim ve eniştemle birlikte Bayrağımızı elimize alıp, tekbirlerle beraber Genel Kurmay Başkanlığına yürüdük. Genel Kurmay Başkanlığına vardığımızda binanın içinden ve bahçeden hain teröristler tarafından üzerimize ateş açıldı. Fakat Çanakkale ruhunu adeta tekrar dirilten elinde bırakın silahı bayrağından başka taş bile olmayan bu milleti geçemeyeceklerini anladılar ve helikopterlerle yayılım ateşine tuttular. Her yer kan gölüne döndü. Parçalara ayrılan, kolu bacağı kopan şehitlerimizin arasında bizlerde yaralandık ve çok şükür gazi olduk. Allah vatanımıza ve milletimize bir daha böyle bir günü yaşatmasın” dedi.

ERDEM: BU SALDIRI DARBENİN ÖTESİNDEN SE BİR İŞGAL GİRİŞİMİYDİ

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Cemil Erdem, “Demokrasi için buradayız. Demokrasi sayfamızı hunhar olarak her zaman ülkemizin bağımsızlığı ve ülkenin demokratik gücünden yanayız. 15 Temmuz’un ikinci yıl dönümüne girdiğimiz bu günlerde ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da esnaf ve sanatkarlar olarak 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutmayacağız. 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyorum ve bunun bilincindeyim. Çünkü bu saldırı darbenin ötesinden se bir işgal girişimiydi. Ülkemizin karşılaştığı bir hain geceydi. FETÖ haini ülkeyi elen geçirmeye çalıştı. Darbe girişiminin asıl amacı ülkemizi bir kaosa sürüklemek ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbenin nihai amacı Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkmayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun, milletimiz cesareti ve ferasetiyle bu fitneyi durdurdu” ifadelerine yer verdi.

ARSLAN: BU TOPRAKLARDA OLDUĞUMUZ SÜRECE BİZ MAĞLUP OLMAYACAĞIZ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan da, “Yine aradan 2 yıl geçmesine rağmen aynı kararlık ile vatanımıza milletimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Burada sizlerin yanındayım bu umut bu İnanç bizim en değerli kaynağımız bu ışığı rabbim bizden alamsasın bu kalkışma ne ilk nede son kalkışma biz bu topraklar da var olduğumuz sürece biz mağlup olmayacağız bizim bandan zerre şüphemiz yok. Bizler bunu bir görev kabul ediyoruz. Görevde şu botunda ki bir ip olabiliyorsak bu en büyük şey milletimize ihracat yapmaya devam edeceğiz gazilerimize Allahtan şifalar diliyoruz kederli ailelerine sabır diliyoruz” dedi.

GÖKÇE: ELAZIĞLILAR BİR MİLLETE GİRMEDEN DÜŞMAN DİYEMEZ

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Alpay Gökçe de, “Sefa’sına değil cefasına talip olan değerli Elazığlılar bir millete Girmeden düşman diyemez birlik Beraberlik ile neler yapabileceğimizi gösterdik biz o gün sadece darbe oldu diye yaparsam yanlış yaparız o gün İngiliz’lerini resmî işgal planıydı. Erdoğan cesaretle ile o gün yapılmak istenilen darbeyi zafere çevirdi bu sonuç ile gururluyuz. Su uyur düşman uyumaz biz o gün sözün gerçekliğini gördük. Meğer Kurtuluş savaşımız bitmemiş biz onlara Çanakkale ruhunun bitmediğini gösterdik kıymete kadar Türk yurdu olarak kalacak o gece hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum birliğimiz daim olsun” diye kaydetti.

HACIBEKİROĞULLARI: FETÖ BİR KUKLACI

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğulları ise, “15 Temmuz milli birlik bayramımız kutlu oldun. Bu girişim emsali görülmemiş bir darbe milletimize şükranlarımı sunuyorum. Konuşmaları dinledim. Terör olayları işe ilgili olaya el atmamız gerek diye düşünüyorum. Her taşın arkasın Siyonizm’in olması mümkün biz hep kuklayı konuşuyoruz ama kuklacı kim? İsrail’in hedefi nedir büyük İsrailin kurulması bunda ne vardır azimle vaat etmiş toprak vardır ve bundan biri Türkiye FETÖ bir kukla kuklacı İsrail’dir. Ben FETÖyü kınarken asıl olan FETÖ’cüleri kınıyorum. FETÖnün Amerika’daki ikametgahını Ortadoğu coğrafyasında iki devlet vardır. Osmanlı ve İran şimdi sıra İran’da. Ben inanıyorum başta Türk silahlı kuvvetleri var. Aziz milletimizle planları ifşa ederek yok edebiliriz. Ancak bu komple teoridir diyenler zavallı insanlardandır. Aziz milletimizi Allah’a emanet ediyorum Allah’ım bu belaları ülkemizden götürsün” diye kaydetti.

OR: HALKIMIZ 15 TEMMUZ’DA MEYDANA İNEREK PÜSKÜRTMÜŞTÜR

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or da ,“demokrasiye karşı tankların yaptığı hain kalkışmayı halkın gücü ile alt etmesi tarihe yazılmıştır FETÖ bizi insanlarımızı kullanarak bu hain kalkışmayı yapmıştır halkımız 15 Temmuz’da meydana inerek püskürtmüştür. Öyle bir sahiplenmeydi ki vücudu ile tank önüne yatmıştır. 15 Temmuz gecesi sonsuza kadar unutulmayacak ülkemiz birbirine kenetlendi ülkemizde emeli olanlara iyi bir ders verildi. Milletimizin canı ile ders verilmiştir 15 Temmuz şehitlerime ve bütün şehitlerime Allah’tan rahmet gazilerime acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

KAPLAN: BU KALKIŞMAYI KINIYORUZ

CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan ise, “Biz her Türlü darbeye karşıyız demokrasi ve milli iradeye karşı bu kalkışmayı kınıyoruz 15 Temmuzda yaptığımız gibi sahip çıkma eğilimindeyiz gazi meclisim direniş göstermiş ve girişim boşa çıkarılmıştır sonraki süreçte tamam OHAL girişimi yapılmıştır. Güçlü bir Türkiye yaratma yolu ülkendeki Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla darbe girişimini lanetlerken şehirlerimize rahmet diliyor gazilerimize şifa diliyorum” ifadelerini kullandı.

GÜRGÖZE: DUYGULARIMIZ İLK GÜN Kİ GİBİ AYNI

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Elazığ’ın yiğit ve mert insanları 15temmuz hecesi bu ülkenin bayrağını indirmeye çalışan asker kılığına bütünmüş terör örgütünün kalkışmasının 2.yılında idrak ediyoruz. Acılarımız taptaze duygularımız o gün ki gibi ve dip diri 2 yıl önce hain FETÖ ye karşı meydanlara indik. 2 yıl önce bu meydana indik. Akın akın hemşerilerimiz bu meydanları doldurdu milletimizin milli değerlerine karşı Cumhurbaşkanımızın arkasında da tutarak hainleri yerle bir ettik Aziz hemşerilerim. Türkiye ne zaman ayağa kalksa terörler le darbelerde Türkiye’nin önünü kesmeye devam ettiler. Aziz milletimiz Türkiye’ye zarar verdirmemiş bunu 15temmuzda bütün dünyaya gösterdük15 Temmuz Türkiye’ye atılan ilk adım. Kimse Türkiye’ye darbe yapmayı aklından geçirmedi bu duyguyu yaşattığınız için size minnettarız. Bundan 5-10dk önce iki yıl önce basın açıklaması yapıyorduk. Kanal Fırat’tan Furkan kardeşimizle beraber meydanda olduğumuz sırada TRT den bildiri okunuyordu sokağa çıkma yasağı var denildi. Bu ülke birliğine kasteden küm olursa olsun kimsenin kararını tanımayacağınızı o akşam gösterdik. O günden bu güne kadar başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleri ile hükümetimiz en güçlü şekilde diren iştir ve devam edeceğiz hiçbir terörist bu ülkede kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Daha söylenecek çok şey var bu meydan o kadar çok işeye şahit oldu ki milletimiz  Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında saf tutarak ülkeye göz dikenlerin gözünü çıkarmıştır ve göz koyanların gözlerini çıkarmaya devam edeceklerdir” şeklinde konuştu.

DEMİRDAĞ: HEM HÜZÜNLÜ HEM SEVİNÇLİYİZ

Rektör Kudbettin Demirdağ da, “15temmuz destanı şeklinde ifade ediliyor. 15 Temmuz günü Türk milletinin tarihinde olduğu gibi Türkiye destanı yazıldı 2 yıl önce bu saatlerde akın akın gelen ve meydanları olduran sizler buraya toplanarak dirayetli duruşuyla meydanda durarak meclisine sahip çıkmış önemli günlerden biri hem hüzünlü hem sevinçliyiz. Özellikle 15 Temmuz da FETÖ’nün yaptığı hain girişimi birlik ve dirlik üçün başarının sevincini yaşıyoruz Allah bu ülkeye 15 Temmuz’u yaşatmasın Fırat Üniversitesinde de bu saatlerde meydana toplanarak milli iradeye ye ülkemize sahip çıkmanın mutluluğu içindeyiz gazilerimize sağlık şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

YANILMAZ: ELAZIĞ HİÇ BİR ZAMAN VATAN HAİNLERİNE KAPI AÇMADI

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, “Bugün 15 temmuz ikinci yıl dönemdeyiz aynen iki yıl önceki sıcaklığını yeniden yaşıyoruz yaşamaya devam ediyoruz ve asla unutmayacağız burası Elazığ, Elazığ her Zaman vatan sevgisinin yeri olmuş Elazığ hiç bir zaman vatan hainlerine kapı açmadı Elazığ bütün partilerin bütün derneklerin bütün yaşayan milletler ile bu meydan da yerini aldı bu meydan da dünyaya seslendi gençler sizi tebrik ediyorum birliğin bayrağın yanında olduğunuzu gösterdiniz 28 gün boyunca kadınlar eve gitmeden evde yemek yapmadan ben bebeğimi Burada uyutmalıyım diyen hanım efendiler sizleri tebrik ediyorum. En taraflarda Bayrağını heyecan ile dalgalandıran kardeşlerim hepinizi tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum birde eline teşbih alıp annelerimiz minelerimiz dedelerimiz o dualarınız bereketidir. Biz bugün bu ülkede yaşıyoruz önemli topraklarsa yaşıyoruz bu topraklar tarih boyunca Haçlı seferlerine maruz kaldı. Bu vatanı mert yiğitler korudu Çanakkale'de yedi düvele karşı mücadele ettik. Nasıl ayakta kalır bunu gösterdik 15 Temmuz 2016 da verdiğimiz mücadele Çanakkale'den farklı değil biz bu mücadeleyi verirken Sayın Erdoğan'ın ortaya koyduğu irade bir milleti meydanlara davet ederken kurtuluşumuzun en önemli simgesi olmuştur. Allah uzun ömürler versin bizim kendi tanklarımıza binmiş olan hainleri şerefsizleri hiç bir zaman unutmayacağız. Marmaris'te o oteli basanları unutmayacağız. Biz geçmişi unutmayacağız. Geleceğe emin adımlar ile yürüyeceğiz Ankara'da o geceyi yaşayan biri olarak Bingöl’de  ve Malatya'dan askeri birlikler Elazığ'a geliyor çöp arabalarını çıkarın sizi ezmeden hiç bir araç Elazığ'a geçmesin o kardeşlerim düğüne gider gibi Malatya yoluna gittiler. Vatandaşlar 81 milyon insanımız ise çöp arabaların komutanları bir darbeyi durduğunuzu tarih yazacak bu meydanlarda birlikte uyuduk bu meydanlar da kaldık. Siz öyle vatan perver insanlarsınız ki yârin yine öyle bir şey olsa bu meydanlarda toplanacak insanlarınız bak Elazığ'ın mert insanları burada o insanlar sizi tükürük ile boğar Elazığ'ı dindiremezsiniz” dedi.

EROL: BENDE SİZLE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da, “İlk defa böyle bir toplulukta farklı bir partini milletvekili ile karşı karşıyasınız bende sizle olmaktan çok mutluyum. Her yerde aynı tepkiyi göstermeliyiz. Bütün partilerin başkanlarının burada olması bunum göstergesi 15 Temmuz gecesini engelleyen direniş hikayesi gösteren 80 milyon yurttaşımızın FETÖ örgütlenmesine katılmayan TSK ya emniyetimize huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Herkesin ortak şekilde örgütlenmesi Türkiye’nin varlığı birliği Türk Bayrağının dalgalandığı her yerde PKK ya karşı şehir olan şehitlerimizde anıyorum. Kıbrıs barış harekatında şehit olan şehitlerimizde anıyorum. Kurtuluş savalı mücadelesi veren ve bağımsızlık savaşı verem kurtuluş savaşı şehitlerimizi anıyorum ve ulu önderimiz Mustafa kemal Atatürk’ü de saygı ile anıyorum. Devlet yapımızın korunması bayrağımızın dalgalanması için yaşasın devlet yaşasın Mustafa Kemal Atatürk değerleri” şeklinde konuştu.

AĞAR: TANKLARIN, SİLAHLARIN ÖNÜNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR DURUŞ SERGİLEDİK

AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar ise, “15 Temmuz hepimizin maalesef hatıralarında kötü anılar bırakan bir tarihtir. Ama sizler bu geceyi bir destana çevirdiniz. Çok kez birlik olduğumuzu cümle aleme bir kez daha kanıtlamış olduk. Dikkatinizi çekmek istediğim bir şey var ki; biz bir olduğumuz zaman karşımızda duracak hiçbir güç yoktur. O gece Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrım yapmadan hepimiz tankların, silahların önünde çok önemli bir duruş sergiledik. Sınır ötesindeki komşularımızın hali ortadadır. Siz siz olun birlikteliğimizi hiçbir zaman bırakmayalım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hep beraber olalım. Bizlikte bütün milletvekili, partili arkadaşlarım Diğer partilerde bir duruş sergiliyor. Allah’ın izniyle kimse bu ülkeyi bölemeyecektir. Bir daha da bu hain kalkışmaların olmaması için hiçbir zaman meydanları bırakmayarak bir olduğumuzu gösterelim” dedi.

BULUT: RABBİM ONLARA MÜSAADE ETMEDİ

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’ da, “Bu aziz millet o darbe girişimini bir destana dönüştürdü. 15 Temmuz gecesi yaşadığım bir olayı anlatacağım. Allah’a hamt olsun rabbim bu millete hizmet etme görevini bize lütuf etti. Bu benim için bir bahtiyarlıktır. Çok faydalı hissettiğim anlar olmuştur, ama o onlardan en önemlisi 15 Temmuz’da mecliste milletin olan mecliste olmamız, milletin emanetine sahip çıkmaktır. 15 Temmuz gecesi Bakan Yardımcısı arkadaşlarımızla oturuyorduk, darbe haberi geldi. Aklıma ilk gelen rozetimi çıkarmak oldu. Ama korkudan ya da endişeden değil. Amacım onların bir Milletvekilini ele geçirip psikolojik üstünlüğü ele geçirmesinler diye çıkardım. Hemen eve gittim üstümü çıkardım, eşofmanlarımı giydim ve meydana indim. O an bir mesaj geldi mesaj şöyle idi; Ankara’daki milletvekillerinin hemen meclise gelmesi noktasında. Meclis evime çok yakındı. Meclise hemen gittim ve arkadaşlarım oradaydı. Ama meclis ilk defa öyleydi. Meclise bir girdik her yer karanlık lamba nereden açılıyor onu bile bilmiyoruz. Bunun için arkadaşlardan bir iki tanesi kapıyı zorlayıp açalım dedi ve kapıyı zorladık. O kapı çatırdadı. Bizim yüreğimiz sızladı biz milletin emaneti olan kapıyı nasıl kırarız diye. Biz bunları düşünürken o alçaklar milletin silahlarını milletin üstüne doğrulttular. Rabbim onlara müsaade etmedi, bu millet onlar müsaade etmedi, Allah’ın izniyle de onlara müsaade etmeyecek. O gün bir destan yazıldı ama tüm dünyaya verilen bir mesajdır bu. Vatan sevgisi nedir, vatan nedir? Bu vatan sevgisi için cepheye nasıl asker gönderilir onu gösterdi. Rabbimize ne kadar hamt etsek azdır. Bir kez daha o gün milli iradeye sahip olan milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip olan Elazığlı hemşerilerime saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

KALDIRIM: 15 TEMMUZ BASİT BİR HADİSE DEĞİLDİR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Gerek burada yapılan konuşmalarda değişik isimlerin, değişik kesimleri temsil eden değerli başkanların, Milletvekillerimizin, Sivil Toplum Örgütü başkanlarımın ve o güne şahitlik etmiş kıymetli gazilerimizin yaptıkları konuşmalarda gördüğümüz gibi; gerçekten Elazığ’ımızda müthiş bir bütünlük, ortak payda vatan, bayrak olduğunda ortak bir duruş, ortak bir iade ortaya koyduğunu görüyoruz. Tabi 15 Temmuz tarihimizin pek çok şanlı hadisesinin olduğu gibi, şanlı zaferi olduğu gibi tarihin altın yapraklarında yerini almıştır. Aziz milletimize ecdadımızın bu necip torunlarına, bu değerli kıymetli insanlarına şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz basit bir hadise değildir. Geçiştirilecek bir hadise de değildir. Aziz milletimizin tarihinde yerini alacak önemli hadiselerden birisidir. Dolayısıyla bu günü anarken, bu günü değişik vesilelerle ve etkinliklerle kutlarken bu duygunun her daim yaşatılması ve devamının sağlanması gerekir. Bu günün anmak için şehitlerimizle, gazilerimizle ve yakınlarıyla bir araya geldik. Akabinde gayretlerde bulunduk, mevlitler okuduk, hatimler indirdik etkinliklerle bu günümüzü anmaya çalıştık. Ve bu günde çok önemli bir açılışla 15 Temmuz spor salonunu açtık. Ve nihayetinde tertip etmiş olduğumuz bu etkinlikle de taçlandırmış olduk” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: İLK MEYDANA ÇIKAN ŞEHİRLERDEN BİRİSİ ELAZIĞ OLDU

“Hem de kıymetli Cumhurbaşkanımız millete 15 Temmuz’da önderlik etmiş ve yaptığı çağrıyla vatandaşlarımızı sokağa dökerek o hain kalkışmayı akamete uğramasını sağlamış Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da yaptığı konuşmasını dinlemiş olduk. Ben ayrı ayrı tüm konuşmacılara teşekkür ediyorum. Burayı hınca hınç dolduran kıymetli hemşerilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ve özellikle konuşmalarında milli birliği ve bütünlüğü vurgulayan konuşmacılara şükranlarımı sunuyorum. Tabi 1ben 15 Temmuz’da burada değildi. Ama o geceye şahitlik edenleri dinleme şansım oldu. Bir Trabzon’lu olarak Elazığ’a benzeyen bir memleketin evladı olarak sizlerle gurur duydum. Bu ortaya koyduğunuz dik duruştan dolayı, onurtlu duruştan dolayı siz de hemşerilerimizle ne kadar gurur duysanız azdır. İlk meydana çıkan şehirlerden birisi Elazığ oldu. İl Başkanımız ve Milletvekillerimiz yakın şahittir. O gece basınımız aman demeden, tereddüt göstermeden tavrını milletten yana koyarak aziz milletimize yakışır bir duruş ortaya koymuş olmuşlardır. Geçen yıl da kutladık bu yılda aynı tabloyu sergilemenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

KALDIRIM: ORTAYA KOYULAN KAHRAMANLIK DESTANINI ANLATMAYA HİÇBİR KELİME YETMEZ

Malazgirt’ten beri nice şehitler verildi, nice bedeller ödendi. Ve özellikle Osmanlı’nın son döneminde ortaya konan destan hepimiz malumudur. Mehmet Akif birçok yerde ifade edildi; Çanakkale’de savaşan kahramanlık ortaya koyan Bedrin Aslanlarına benzetir. Çanakkale’de mücadele eden ve kahramanlık ortaya koyan, İstiklal harbinde de aynı tepkiyi ortaya koyan nene hatunlar, Şerife bacılar. Aynı tepkiyi ortaya koyan Ömer Halisdemir’ler, Eyüp Oğuzlar bunlarda aynı tepkiyi ortaya koymuşlardır. Bu aziz millete ne kadar teşekkür etsek az olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu aziz milletin diğer yüzünde hiçbir millete haset olmayacağını düşünüyorum. Gerçekten o gece ortaya koyulan kahramanlık destanını anlatmaya hiçbir kelime yetmez. Ben özellikle o geceyi yaşayan, bu hadiseyi engelleyen, meydanlara götüren, hiçbir tereddüt göstermeden meydanlara koşan yaşlısıyla genciyle, zenginiyle fakiriyle sokağa dökülen vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Özellikle gakkolara teşekkür ediyorum. Gakko yiğittir, gakko merttir” diye kaydetti.