Elazığspor’da İl Yöneticilerinin büyük çabaları sonucunda kangren haline gelen transfer yasağı kaldırıldı.

Transfer yasağının kaldırılması için İstanbul’da olan il yöneticileri Elazığspor Kulübü tesislerinde önce binlerce Elazığsporlu taraftar ile bir araya geldiler. Büyük bir coşkuyla karşılanan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ve Elazığspor Kayyum Başkanı Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu Elazığlı vatandaşları selamladıktan sonra basın toplantısına geçtiler.

Kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Kaldırım, ETSO Başkanı Arslan, ETSO Meclis Başkanı Yaşar ve Kayyum Başkanı Devecioğlu, gelinen son süreçle ilgili bilgi verdiler.

KALDIRIM: SPOR ŞEHRİ DİYEBİLECEĞİMİZ MÜSTESNA ŞEHİRLERDEN BİRİSİ ELAZIĞ

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Futbol şehri denildiğine Anadolu’da futbol şehri diyebileceğimiz, spor şehri diyebileceğimiz müstesna şehirlerden birisi Elazığ. Dolayısıyla taraftarıyla da gerçekten bütünleşmiş güçlü bir şehir. Bugün de bunu göstermiş oldular. Tabi Türkiye’de hemen hemen bütün kulüpler zor süreçten geçiyor. Özellikle finansal açıdan, sportif açıdan transfer yapmakta zorlanıyorlar. Mali sorunlarla uğraşıyorlar. Dolayısıyla sadece Elazığ’a has ir sorun yaşamıyoruz ama Elazığ’da özellikle son yıllarda finansal olarak sıkıtılar yaşayan bir kulüp, borcu olan bir kulüp. Dolayısıyla bunun da sportif anlamda yansımalarını görüyoruz. Ama Elazığ hep iddialı olmuş, şehri bütünleştirmiş, bir araya getirmiş, sportif açıdan gerçekten önemli bir marka değeri olmuş ve dünkü yayınlarda da gördüğümüz gibi dünya gündemine taşıyabilmiş bir şehir” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: ELAZIĞ’IN BU DİĞER KULÜPLERİN YAŞADIĞI SORUNLARDAN BİRAZ AYRI KALMASI LAZIM

Vali Kaldırım, “Biz önemli bir marka değerimiz olarak bakıyoruz Elazığspor’a. Önemli bir tanıtım yüzü ve şehrin önemli bir dinamiği, gücü olarak bakıyoruz. Dolayısıyla Elazığ’ın bu diğer kulüplerin yaşadığı sorunlardan biraz ayrı kalması lazım, sıyrılması ve spora, sportif başarıya odaklanması lazım.  Ve o eski şanlı günlerine dönmesi lazım. Daha önce yapılamadı, tahta açılamadı maddi zorluklardan dolayı. Ama takım fena değildi. İstenilen puanı toplayamadı ama yine de takım korunabilseydi ligde kalabilecek bir takımdı. Zira bu aynı takım geçen sene play-off2u birkaç puanla kaçırmış bir takım. Bu sene tabi ikinci devre başlarken bu finansal zorluklardan dolayı ilk yarı bitince birçok futbolcu fes etti. Kulüpten ayrıldı bildiğim kadarıyla 12 futbolcu kulüpten ayrıldı. Dolayısıyla tahtanın açılması bir zorunluluktu. Yoksa takım ciddi sıkıntı yaşar, sportif anlamda sıkıntı yaşar ve yönetimsel anlamda da sıkıntı yaşayabilirdi. Özellikle son 2 haftada bütün şehri kenetlendi” diye kaydetti.

KALDIRIM: HEDEF LİGDE KALMAK

Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Toplantılar yapıldı, biraz eleştiri alındı, gündem farklı konulara kaydırıldı, açıklamalar yapılmadı, doğru bir strateji izlendi ama derinden böyle hassas, tereyağından kıl çeker gibi çalışmalar yapıldı. Ve toplantılar yapıldı, şehrin bütün aktörleri bir araya geldi Ankara’da, burada. Bu şekilde Kayyum sürecinde şu anda biliyorsunuz. Sebahattin Devecioğlu Başkanımız gerçekten bu süreci iyi yönetti. Şehri bütünleştirmeyi başardı. Ve çok doğru toplantılar sonuç odakı toplantılar yapıldı. Bütün mesai bu konuya harcandı ama öncelikle finansmana ihtiyaç vardı. Finansmanda sağlamdı. Tahta son güne kadar da olsa, son saatlere kadar da olsa tahta açılma başarısı gösterildi ve hızlı bir şekilde transferler yapıldı. Ben transferlerden de tanıdığım futbolcular var, isabetli oldu. Doğru transfer olduğunu düşünüyorum. Tabi hedef ligde kalmak” dedi.

KALDIRIM: DOĞRU DOKUNUŞLARLA BAŞARININ GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Elazığ Valisi Kaldırım, “İnşallah takım hızlı bir şekilde kenetlenir, futbolcular ayrıldığı için uyum sorunu utlaka olacaktır ama hocada araştırıyor, doğru hocayla doğru tercihle, tecrübeli bir hocayla inşallah futbolcuların uyumu da sağlanır. İçlerinde çok tecrübeli oyuncular var. İçlerinde de Elazığspor ’da oynamış oyuncular var. Tecrübeli bir ekip, geçen yıl burada oynayanlar var. Dolayısıyla hızlı bir şekilde uym sağlanırsa takım peş peşe bir maç alır ve başarılı olur. Önemli olan burada ki birlik beraberliğin devam etmesi. Herkesin, sivil toplumun, basının, siyasi aktörlerin, bizlerin Ticaret ve Sanai Odası’nın bu birliği devam ettirmesi ikincisi, taraftarın motivasyonu üst düzeyde tutması. Sabırlı olması. Şimdi maçımız var. Giresunspor’la yani çok beklentiye girmemek lazım. Tamam transferler iyi bir beklenti var ama çok beklentiye girmeden sabırla beklenmesi lazım. İç sahada oynayamıyorsunuz. Ben doğru dokunuşlarla başarının geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

KALDIRIM: GELECEĞE DÖNÜK PERSPEKTİFİ DE ARTIK ORTAYA KOYMAMIZ LAZIM

Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Beraberliğimizi devam ettirelim, süt düzeyde tutalım. Takımımızı süt düzeyde tutalım, herkesin sahipleneceği bir konumda tutalım. Seyircimiz de motivasyon versin, destek versin. Mümkün olduğunca da maçlara gitsin, desteklesin. İnşallah sportif başarı da bu anlamda inşallah gelecektir. Geleceğe dönük perspektifi de artık ortaya koymamız lazım. Kulüplerin artık yaşamalarının tek yolu finansal istikrarı sağlamak ve doğru yönetmek. Bunu da sağlamanın yolu takımı bir akıllı yönetmekten geçiyor, iki şeffaf bir şekilde yönetmekten geçiyor. Doğru kişilerle, herkesin güveneceği kişilerle yönetmek gerekiyor. Şehrin tamamıyla takımı sahiplenmesinden geçiyor bu. İnşallah bunlar da sağlanırsa doğru yönetim oluşturulur, şeffaf bir şekilde yönetilirse ve bu birlik bütünlük sağlanırsa doğru adımlarla ben bu şehrin sadece başarılı bir futbol kulübü olarak değil, bulunduğu bölgesinde güven şehri, huzur şehri, marka bir şehir bu alanda da özellikle bir kolej takımı gibi, bir akademi gibi gençleri buraya çeken sadece ilden değil, bölgeden, Türkiye’den hatta dünyadan değişik coğrafyadan gençleri buraya çeken, yetiştiren Türk futboluna, dünya futboluna kazandıran bir yapıya bürüneceğini ben görüyorum, hissediyorum. Yeter ki doğru yönetelim” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: ŞEHRİMİZ BU AÇIDAN DA GERÇEKTEN HAK ETTİĞİ YERE GELMİŞ OLUR

Vali Kaldırım, “Şehrin kodları var. İnşallah bu anlayışla da bundan sonra ya bakılırsa bu açtığımız merhaleydi ama bundan sonraki adımlarda bu şekilde atılırsa inanın birçok alanda olduğu gibi birliktelikle başarıda birçok anlamda olduğu gibi sportif anlamda da birçok başarı alınacaktır, istenen ve arzulanan hedeflere ulaşılacaktır. Ve dediğim burasının sporda bir cazibe merkezi alt yapıda sağlanacaktır. Bu finansal konularda aşılır. Çok yönetilmeyecek bir borç yok. Bunlarda aşılır. Şehrimiz bu açıdan da gerçekten hak ettiği yere gelmiş olur. Ben bu süreçte katkı veren, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu başarı şehrin başarısı. Herkesin bir dokunuşu var. Kampanya yaptık, kampanyaya destek verenler var, iş adamlarımıza kadar, eski sponsorumuz Tetiş Yapı, ha keza Kolin, sponsorlarımız, Harput Dibek yeni sponsor oldu. Ama Birevim gerçekten Elazığ’ın çıkardığı önemli bir marka. Çok büyük vefakarlık gösterdiler. Ve takıma hakikatten en sıkıntılı dönemde hemen yardımda bulundular dolayısıyla onlara teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

KALDIRIM: BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE BU SÜREÇ ÇÖZÜLDÜ

Vali Çetin Oktay kaldırım, “Eski kulüp başkanlarımız, burada bir ayrım yapılmadı. Hepsiyle görüşüldü. Gerek biz, gerek ETSO’muz, gerek mevcut başkanımız hepsi ile irtibat kurdu hepsi destek verdi. Sedat Karataş’ından tut, Selçuk Öztürk’üne kadar. Hepsinin katkısı var. Birlik beraberlik içinde bu süreç çözüldü. En hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ticaret odası Başkanımız Asilhan beye, Meclis Başkanımız Ahmet Aslan beye çok doğru dokunuşlarla süreci çok iyi yönetti. Hep birlikte başarı gelmesinde katkı verdiler. Kulüp başkanımız hem akademik yönü güçlü bir isim hem de bu süreci yönetmede gerçekten büyük katkı verdi. 3 gündür İstanbul’da kamp kurmuştuk. Arkadaşlarımız ETSO başkanımız federasyonlarda sabahladılar bizde süreci takip ediyorduk. Antrenmandan oyuncular çıkarıldı, imza alındı. Yurtdışında Belçika’da. Biraz sinir harbi gerilimle geçti ama sonu iyi oldu. Güzel transferlerde yapıldı. Artık sportif başarı bekliyoruz ve seyirciden destek bekliyoruz. Bu takıma herkesin sahiplenip hem finansal hem motive edici katkı verilmesini bekliyoruz”ifadelerine yer verdi.

KALDIRIM: BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRMELERİNİ DİLİYORUM

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Ben burada yaşayan, Avrupa’da yaşayan bütün Elazığlıları, Elazığspor’a gönül verenlere teşekkür ediyorum. Çok olumlu tepkiler aldık. Bir bayram havası vardı, çok iyi motive olduk. İnşallah bu süreç ardından başarı getirir. Hayırlara vesile olur. İsimler olarak değil Elazığspor bir marka olarak yaşar. Türkiye’nin önemli bir kulübü olarak. Kadir şinas programdan dolayı da, hem takımı uğurluyoruz hem de güzel bir motivasyon verdik. Birlik ve bütünlüğü de görmüş oldular. Ben bu programa destek veren vefakar taraftar guruplarına teşekkür ediyorum. İnşallah başarılı bir sezon geçirmelerini diliyorum”dedi.

KALDIRIM: FURKAN DİLAVER’İN HEYECANINI YÜZÜNDE GÖRÜYORDUM

Açıklamasının sonunda Kanal Fırat televizyonuna değinen Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Ben şunu söyleyeyim burada başarı şehrin. Ben Kanal Fırat Televizyonunda para toplanırken Furkan Dilaver’in heyecanını yüzünde görüyordum. Sürekli üst üste yayınlar yaptılar. Tüm basınlar yaptı. Ama Furkan Dilaver’in heyecanını yüzünden görüyordum. Yani şu kadar destek olundu, isimleri açıklarken kimin destek olduğunu açıklarken ki. Bu son süreçte de, malum tahta açılmadan önce, açıldıktan sonraki yayınlar. Gerçekten basın çoık önemli. Basının duruşu, verdiği mesaj. Ayrıştırabilir de, bütünleştirebilir de. Bu noktada basınımız gerçekten çok doğru bir duruş ortaya koydu. Çok katkı verdi, inanılmaz katkı verdi. Onun için hasetten basına da teşekkür ediyorum. Payınız ok büyük onu da belirtmiş olayım” şeklinde konuştu.

ARSLAN: BİZİM ÇOCUKLUĞUMUZ ELAZIĞSPOR TARAFTARI OLMAKLA GEÇTİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Bundan sonra yapacaklarımızla alakalı, bizim çocukluğumuz Elazığspor taraftarı olmakla geçti. Babam beni her maçta elimden tutup tribüne maç izlemeye götürürdü. Biz böyle büyüdük. Ondan dolayı bu gönül bağımız, bu kulübü sahiplenmemizdir. Biz istiyoruz ki çocuklarımızda aynı şekliyle bizlerle maça gelsinler maçı izlesinler. Gönül versinler. Bu şehrin tüm değerlerine sahip çıksınlar. Biz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir misyonla bu kulübe sahip çıktık. Diyoruz ki memleketimizin taşı toprağı her şeyiyle bizim için değerlidir. Her türlü değerine sahip çıkmakta bizim vazifelerimizdendir. Gerçekten Elazığspor bu değerlerimizden bir tanesi. Bundan sonraki süreçte ETSO olarak kayyım başkanımızın yanındayız. Onun ihtiyaçlarını giderme, sorunlarını çözme adına her türlü yanındayız”diye kaydetti.

ARSLAN: YİNE O BİRLİK VE BERABERLİKLE BU KULÜBE SAHİP ÇIKILSIN

Başkan Arslan, “Bu süreci de güçlü bir yönetim oluşuncaya kadar taşıyabilecek kapasitedeyiz. Hiçbir sorunumuz sıkıntımız yok. Sayın valimiz, şehrin yöneticileri ve sizlerin yanında olduğumuz sürece inanıyorum ki bu süreçleri daha az sıkıntı ile ve üzerine sportif başlarılar ekleyerek atlatacağız. Ben tüm emek sahiplerine teşekkür ediyorum. Özlenen günlerde hep dile gelir ya, özlenen günlerdeki geçmişteki o güzelliklerle yine bu şehir anılsın, yine o birlik ve beraberlikle bu kulübe sahip çıkılsın. Sayın valimiz konunun tüm detaylarına vaziyet ediyor. Bizler vaziyet ediyoruz. Kimsenin kafasında soru işareti kalmasın. Tüm sorunları birebir, birer birer aşabilme adına, halının altına sorunları süpürerek değil, o sorunların her birini temizleyip gidererek süreçleri yöneteceğiz. Ben tekrardan sizlerin verdiğiniz destekten dolayı, bu soğuk kış gününde bizleri mutlu edip kulüplerine sahip çıktıklarından dolayı teşekkür ederim”açıklamalarında bulundu.

YAŞAR: BU HESABIN ANLATILMASININ TEK YOLU VARDIR, BİRLİK, BERABERLİK VE SAMİMİYET

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, “ Son 15 günlü süreçte gerçekten çok ciddi bir kenetlenme oldu, çok ciddi bir birliktelik oldu ve güzel bir irade ortaya koyduk. Matematiksel olarak elimizdeki finansın, kaynağın bu işi çözme şansı yoktu. Bu iş bu matematik, bu hesap matematikle anlatılmaz. Bu hesabın anlatılmasının tek yolu vardır, birlik, beraberlik ve samimiyet. Burada sayın valime teşekkür etmek istiyorum. Bizi bir araya getiren, liderlik yapan, bu anlamda görev paylaşımı yapan ve bu samimiyeti bu cesareti bize hissettiren velime teşekkür ediyorum. Bu başarının ve bundan sonraki başarı için umut ışığı olduğunu düşünüyorum”dedi.

DEVECİOĞLU: BEN ATANDIĞIM GÜNDEN BERİ BANA ÇOK DESTEK OLDU

Elazığspor Kayyum Başkanı Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu, “Bu 52 yıllık kulübümüzün en önemli günlerinden bir tanesi. Umarım bu bizim için milat olur. Umarın daha güzel günler görürüz. 28 Aralık itibariyle bir kayyım atamasıyla görevce başlamış olduk. O günlerde birçok problemlerimiz vardı ama birçok kişi ve kurumun desteğini alarak bu karamsarlıklardan kısa sürede kurtularak yeni hedefler koymaya başladık. Bu süreçte öncelikle bir yönetimin oluşması ile ilgili ve transfer engeli işle ilgili birde yeni bir takımın bu ligde kalabilmesi için çalışmalarımız devam edecektir. Bu planlama dahilinde yapılan çalışmalar içinde belirlediğimiz planlarımız vardı. A, b, c planlarımız vardı. O planlar dahilinde hareket ettik. Bu planlar dahilinde gerçekleştirirken sayın valimiz işin başından, ben atandığım günden beri bana çok destek oldu. Kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. ETSO başkanımız Asilhan Arslan Bey, o da bana daha cesaret verdi. Meclis Başkanımız Ahmet Bey bizlere destek oldu. Son iki haftalık süreçte katkı sağladı. Eski başkanlarımız, siyasilerimiz, yine basın mensubu arkadaşlarımız, taraftarlarımız, ben burada onlarda çok teşekkür ediyorum. en aklı selim olarak bizlerin yanında oldular”ifadelerini kullandı.

DEVECİOĞLU: BU DA BİZİ CESARETLENDİRDİ

Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu, “Bu arada TETİŞ Yapı sponsorluk anlaşmamız vardı, feragat ederek çok büyük fedakârlık etti bize. Bu da bizi cesaretlendirdi. Yeni bir sponsorla önümüzdeki günlerde Elazığspor kulübü olarak yeni anlaşma sağlanacak. Bir Evim kuruluşuyla. Bu sponsorluk desteğini alarak, önümüzdeki dönemde bu çalışmalarımız devam edecek. Bugün itibariyle bir yarın oynanacak Giresun maçı var, ona hazırlık yaptık. Futbolcularımızın çoğu burada antrenmana çıktılar. Öğleden sonra kafile yola çıkacak ve yarın Giresunspor’la önemli bir maçımız var Urfa’da. Bütün taraftarlarımızı bu maça, takımına sahip çıkmalarını istiyorum, davet ediyorum” diye konuştu.

DEVECİOĞLU: EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİMİZE İNANIYORUM

Elazığspor Kayyum Başkanı Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu, “Bundan sonra iki hedefimiz var, kısa sürede güçlü bir yönetimin oluşması ve bu ligde bu takımımızın kalması gerekiyor. Bunun dışındakiler çok önemli değil. İki öneli konu var. Herkesi bu iki önemli konuda birlikte hareket etmeye bekliyorum. Elazığspor çok büyük bir camia. Yeniden eski günlere kavuşması için hep birlikte hareket emesi gerekiyor ve bu takıma ve kulübe sahip çıkmalıyız. Elazığ’ın kendine özgü değerleri var. Bu değerleri tüm Türkiye’ye hatta tüm dünyaya ulaştırmak için elimde çok güzel imkanlarımız var. Bu imkanları kullanabilirsek bu şehrimizi bu bölgede, problemli dönemlerde en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Bu temsil eden kurumlardan bir tanesi de Elazığspor’dur. Elazığspor göz ardı edilemez. Elazığspor kapatılamaz. Yaşatılmalı ve desteklenmelidir. Bu hem Türk futbolu, hem bölgemiz hem de şehrimiz için önemlidir. Bende bu süreçte bizlere destek olan herkese ve tüm Elazığ halkına, taraftarlarımız teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte hep birlikte hedeflerimizi başarırız” diye kaydetti.

HABER: KEVSER ÖZ - SITKI TAŞEL