Transfer yasağını kaldıran il yöneticileri Elazığ Havalimanına geldi.

Elazığspor’un transfer yasağının kaldırılmasının ardından Elazığspor için yoğun çaba sarf eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ve Elazığspor Kayyum Başkanı Sebahattin Devecioğlu için Elazığ Havalimanı’nda yüzlerce vatandaş tarafından davul ve klarnet ile karşılama töreni düzenlendi.

Elazığ Havalimanı’nda karşılanan heyeti Elazığsporlu taraftarlar bağırlarına bastılar.

Taraftarlar transfer yasağının kalkması için emeği geçen İl Yöneticileri lehine sloganlar atarak, “Elazığ Sizinle Gurur Duyuyor” dediler.

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, Vali Kaldırım ve Başkan Arslan'a çiçek takdim etti... 

Elazığsporlu taraftarla hatıra fotoğrafı çektiren il yöneticileri konvoy eşliğinde Elazığspor Kulübüne geçtiler.

KALDIRIM: BU BAŞARI GERÇEKTEN BİRLİK BERABERLİĞİN BAŞARISI

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bunu en fazlasıyla taraftarlar hak etti. Gerçekten gündemi sıcak tuttular. Elazığspor’un sıkıntılı sürecinde takıma çok büyük destek verdiler. Şehrimizin en önemli markası. Bunun yaşatılması için gerekli motivasyonu, gerekli kamuoyunu oluşturdular. Buna da kimse kayıtsız kalamazdı. Şehrin aktörleri de devreye girdi. Bu sorun çözülmüş oldu. Yoksa sıkıntılı bir süreç Elazığspor için başlayacaktı. Önemli bir marka. Elazığ’ımızın çok önemli değerlerinden birisi. Ben taraftar gruplarına özellikle teşekkür ediyorum. Taraftarlarımıza Elazığ’ın en büyük değerlerinden biri Elazığspor ve Elazığ taraftarları. Bu şehir bir spor şehri, bir futbol şehri. Gerçekten bu alanda kodları sağlam. Kadir şinaslık göstermişler, buraya gelmişler teşekkür ediyorum. Ama bu başarı gerçekten birlik beraberliğin başarısı. Bunu özellikle vurgulamak lazım. Elazığspor’un marka değerini korumak lazım. Her şeyin üstünde tutmak lazım. Herhangi bir argümana malzeme yapmadan birlik ve beraberlik içinde olmalı” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: ÇOK CİDDİ DESTEK GELDİ

Vali Kaldırım, “Ticaret Odası Başkanımız gerçekten büyük gayret gösterdi. Ticaret Borsası Başkanımız katkı verdiler, OSB katkı verdi, Ticaret Odası Meclis Başkanımız Ahmet Yaşar çok büyük katkı verdi. Eski başkanlar, Selçuk Bey, Sedat Beyler çok büyük katkı verdiler. Şehir kenetlendi. Sponsorlar bulundu, kaynak bulundu. Eski Sponsor Tetiş Yapı büyük bir fedakarlık yaptı. Birevim yine Elazığ’ın önemli markası sponsor oldu. iş adamlarından, taraftarlardan çok ciddi destek geldi. Finansman olarak da ciddi destek geldi. Kulübümüz inşallah yaşayacak. Kaliteli transferler yapıldı. Çok kaliteli. İnşallah başarıyı da bekliyoruz. O uyum sağlanırsa ligde kalır. Ama taraftarlardan da destek bekliyoruz, bütün iş adamlarından da destek bekliyoruz. Burada şunu da burgulamak lazım; şehrin siyasileri de birleşti. Yani herkes katkı verdi. Özellikle Kayyum sürecinde çok kaliteli, nitelikli ve sonuç odaklı toplantılar yapıldı. Bütün Vekillerimiz, Belediye Başkanımız, sivil toplum kuruluşları hepsi destek verdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Şehrimize inşallah hayırlı olur. Ama bu bir merhale. Bundan sonra başarı çitasını yükseltmek lazım” şeklinde konuştu.