Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ’a gelmesine sayılı günler kaldı, hazırlıklar en üst seviyeye çıkarıldı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Jandarma Alay Komutanı Necip Çarıkçıoğlu, kongrenin yapılacağı Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonunda incelemelerde bulundular.

Spor salonu çevresinde ve içerisinde incelemelerde bulunan il yöneticileri hazırlıkların son durumuna baktı.

“BİR GENEL BAŞKANIN ELAZIĞ’A VERDİĞİ ÖNEMİN ÇOK AÇIK BİR GÖSTERGESİDİR”

İncelemelerin ardından çalışmalarla ilgili bilgiler veren AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan cumartesi günü inşallah Elazığ’da olacak. Cumhurbaşkanımız partimizi kurduğundan beri tam 19. kez Elazığ’da olacak. Bu bir genel başkanın Elazığ’a verdiği önemin çok açık bir göstergesidir. Cumhurbaşkanımız daha 2 ay önce merkez ilçe kongremizi gerçekleştirmiştik. Ona başbakanımız gelmişti. Şimdi il kongremizi cumhurbaşkanımız şereflendirecektir. Elazığlı hemşehrilerimizle bir araya gelecektir. Halkımızla buluşacaktır. Cumartesi günü saat 11’de başlayacak kongremiz saat 12’de de Cumhurbaşkanımızın şereflendirmesiyle onurlandırmasıyla devam edecektir”dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZA VERİLEN ÖNEMİ TÜM DÜNYAYA VE TÜRKİYE’YE DUYURMUŞ OLACAĞIZ”

Kongre hazırlıklarına haftalar öncesinden başladıklarını söyleyen Başkan Gürgöze, “Salon hazırlıklarına uzun süre öncesinden yaptığımız değerlendirmeler neticesinde kongremizi bu salonda yapmayı uygun gördük. Hazırlıklarımıza birkaç gündür başladık. Çok büyük bir salon şu ana kadar yapılan tüm il kongrelerine baktığımızda şu ana kadar hiçbir il kongresinin bu kadar büyük bir salonda yapılmadığına şahitlik ediyoruz. Bu da şu demektir, cumhurbaşkanımızın Elazığ’ımıza, Elazığ’ımızın da cumhurbaşkanımıza verdiği önemi bir kere daha tüm dünyaya ve tüm Türkiye’ye duyurmuş olacağız ”ifadelerinde bulundu.

“ON BİNLERCE İNSANI BEKLİYORUM”

Güvenliğin üst düzey olacağını vurgulayan İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Hazırlıklarımız uzun süredir başlamıştı. Bugünde Valimiz Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz, Rektörümüz, Jandarma Alay Komutanımız ve bu salonda ve çevresinde o gün alınacak güvenlik tedbiri ile nasıl yol kat edeceğimizi istişare ettik. Vatandaşımızın girişi nasıl olacak, cumhurbaşkanımız salona nasıl girecek, salona girdikten sonra nasıl içeri girecek, birazda dışarıda gelecek olan vatandaşlarımıza nerede hitap edecek onların planlamasını yaptık. Güvenliğin önemli olduğu bir kongre gerçekleştirilecek. On binlerce insanı bekliyorum”diye konuştu.

“DÜNYADA ADALETİN SİMGESİ HALİNE GELEN LİDERİ AĞIRLAMAKTAN GURUR DUYDUKLARINI İFADE EDİYORLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs’ün Fatih’i olarak anıldığını belirten Başkan Ramazan Gürgöze, “Her konuşmamda da ifade ediyorum, bu kongreyi bu toplantıyı bu buluşmayı bir siyasi partinin kongresi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade ediyorum. Çünkü cumhurbaşkanımız genel başkanımız, Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinden sonra bir kaç saat içerisinde ortaya koymuş olduğu tavır ve İslam İşbirliği teşkilatını toplayarak Amerika’nın tanıdığı bu kararı İslam birliği olarak tanımadığımızı BM’ye taşımaya teklif ettikten sonra sonra halkımızın büyük desteğine mahzar oldu bu durum. Cumhurbaşkanımızın bu çıkışı ile hem İslam İş Birliği teşkilatı hem de birleşmiş milletlerde alınan bu kararları hepimiz biliyoruz.  Cumhurbaşkanımızı bu süreçte gezdiğim kadarıyla gerek partimiz gerek vatandaşlarımız gerek hangi siyasi düşüncece olan insanları davet ettiğimizde “Kudüs’ün Fatih’i” olarak ifade ediyorlar. Kudüs’ün Fatihi İslam Dünyasının Lideri, dünyada adaletin simgesi haline gelen lideri burada ağırlamaktan gurur duyduklarını ifade ediyorlar”dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZI AĞIRLAMANIN ONURUNU VE GURURUNU HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Elazığlı tüm vatandaşlarımızı, on binlerce vatandaşımızı hem salonun içinde hem salonun dışında taşacak çok büyük bir kalabalık olacağını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız vatandaşımıza açık alanda da hitap edecektir. Elazığlı tüm hemşehrilerimizi gerek on bin kişilik kapalı spor salonumuza gerek salonun önündeki açık alanımıza davet ediyoruz. Bütün Elazığlı hemşehrilerimizi cumhurbaşkanımıza destek vermeye cumhurbaşkanımızın arkasında durmaya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımızı ağırlamanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşayacağız” ifadelerinde bulundu.