HACIBEKİROĞLU: GAZETECİLER GÜNÜNÜZÜ TEBRİK EDERİM

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu ise mesajında, “Basınımızın değerli mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü tebrik ederim. Tarafsız, ilkeli dürüst yayıncılık anlayışıyla ve büyük özveriyle sürdürdüğünüz çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

DEMİR: BASIN ÇALIŞANLARINA YARDIM VE DESTEKLERİMİZ ARTARAK SÜRECEK
 

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Oğuzhan Demir ise “Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimize düşen anlayışı ve sorumluluk bilinci içinde, güç şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın çalışanlarına yardım ve desteklerimizin artarak süreceğini ve hizmet kapılarımızın her daim kendilerine açık olacağını bu vesileyle belirtmek isterim. Bu özveri ile görevlerini yürüttükleri sırada yaşamlarını yitiren tüm basın çalışanlarına da Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Teşkilatım ve şahsım adına Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, basınımızın güzide çalışanlarına sağlık, mutluluk içersinde başarılarla dolu nice yıllar geçirmelerini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Saygı ve sevgilerim” diye kaydetti.

ÇOBAN: BİLGİNİN TOPLUMA, DOĞRU, TARAFSIZ ŞEKİLDE AKTARILDIĞI ÖNEMLİ BİR MESLEKTİR

Hazar Stratejiik Araştırmalar Merkezi Bilal Çoban’da “Çoban yaptığı değerlendirmede, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri kutlanmaktadır.

Gazetecilik, bilgiye ulaşıp; bilginin topluma, doğru, tarafsız şekilde aktarıldığı önemli bir meslektir. Toplumun gelişmesinde büyük sorumluluk sahibi olan bu meslek aynı zamanda demokrasinin de vazgeçilmez unsurlarının başında gelmektedir. Görsel, işitsel ve yazılı olarak topluma ulaşan gazeteciler, toplumun sesi, gözü, kulağı olmaktadırlar.

Bir bakıma kamusal bir görev ifade eden tüm medya mensuplarının başta yerel yönetimler olmak” diye söyledi.

SÖNMEZ: MEDYANIN KAHRAMANLARI

TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanı Mahir Sönmez, “ Yazılı ve Görsel medyanın kahramanları olan Milli ve Manevi duygulara haiz, vatanına, Bayrağına ve Milletine ihanet etmeden mesleğini en doğru ve tarafsız bir şekilde icra eden tüm medya mensuplarımızın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Çalışma hayatların da başarılar diliyorum” diye konuştu.

KOCA: EHLİ VİCDANIN GÖZÜ, KULAĞI VE KISILMAYAN SESİ

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Recep Koca 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı.

Başkan Koca yayınladığı basın mesajında “Milletimizin duygularına tercüman olan, halkımızın aydınlanması ve bilinçlenmesi için günün her saatinde haber peşinde koşarken zor şartlara aldırış etmeden. Gelişen olaylar karşısında ehli vicdanın gözü, kulağı ve kısılmayan sesi olan; iyinin, güzelin, faydalının ve adil olanın hayatın her alanına hâkim olması için çalışan. Bazen darp edilen, bazen hapsedilen ve adına “iş kazası” diyerek önüne çıkan engelleri aşarak inandığı yolda azimle yürüyen kıymetli gazeteci kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar; mutluluk, başarı, sağlık ve esenlikler dilerim” ifadelerini kullandı.

DUMANDAĞ: TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZİN KORUNMASINDA TARTIŞILMAZ BİR YERİ OLAN MESLEK GRUBUDUR

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü mesajında şu ifadelere yer verdi: “Zaman, mekan ve şartlar ne olursa olsun 'ne, nerede, neden, ne zaman, nasıl, kim?' sorularının cevaplarını arayıp bularak hitap ettiği kitleye ulaştırmayı meslek edinmiş fedakar gazetecilerimiz, başta demokrasimiz olmak üzere tüm toplumsal değerlerimizin korunmasında ve devam ettirilmesinde tartışılmaz bir yeri olan meslek grubudur, zaman, mekan ve mesai mefhumlarını gözetmeden bizlerin doğru ve hızlı bir şekilde hadiselerden haberdar olmamızı sağlayan basın mensuplarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta ilimizde görev yapan gazeteci arkadaşlarımız olmak üzere tüm fedakar gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”