Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu, Fırat Üniversitesi ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından “İlahiyat Vizyon” adlı konferans düzenlendi.

Fırat Üniversitesi yabancı diller konferans salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak eğitimci yazar Muhammed Yılmaz katıldı.

YILZMAZ: ONA GÖRE ONLARA HİTAP ETMEMİZ GEREKİYOR

Muhammed Yılmaz, “Mesela gittiniz bir ilkokulda, ortaokulda, lisede görev yapıyorsunuz. Ya da İmam Hatip Lisesi’nde. Karşınızda bir çocuk var. Ailesinin getirdikleri bir takım kabullerinin olmasını bilmemiz gerekiyor. Bu kabuller batıl inançlar şeklinde olabilir, doğru da olabilir. Fakat yanlış da olabilir. Siz o çocukların bir takım inançları ve kabulleri olduğunun bilincinde hareket edeceksiniz. Ona göre onlara hitap etmemiz gerekiyor” dedi.

YELEK: ORTAK EĞİTİM FAALİYETLERİ YAPIYORUZ

Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Yelek, “Kısa adı TİDEF olan Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu 1959 yılında kurulmuş, bir federasyon. 1965 yılından bugüne kadar kamu yararına çalışan dernekler statüsünde. Biz bu federasyonlar birlikte Milli Eğitim Bakanlığı din eğitim genel müdürlüğüyle, üniversitelerimizin ilahiyat fakülteleriyle, diyanet işleri başkanımızla ortak eğitim faaliyetleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: HALEN ARZULANAN SEVİYEDE DEĞİL

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gıyasettin Arslan ise, “Eğitim bütün milletlerin en büyük gücüdür, motivasyon kaynağıdır. Eğitimsiz toplumlar her zaman ayak altında ezilmeye mahkumdurlar. Din eğitimi uzun süre ihmal edildi. Halen arzulanan seviyede değil, sadece İmam Hatip ve İlahiyat Fakültelerindeki din eğitimi ile yetinmekte kanaatimce yanlıştır” diye konuştu.

KARA: İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİMİZİN DOĞRU BİR EĞİTİM ALMASINI SAĞLAMAKTI

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şube Başkanı Şahin Kara da, “Amacımız İlahiyat Fakültesindeki öğrencilerimizin doğru din eğitimini çocuklarımıza nasıl verebileceğini anlatmak için eğitim vermekti. Doğru din eğitimi nasıl verilir? Ne yapılmalı? Bununla ilgili TİDEF Başkanlığının düzenlediği ve başkanının da Mustafa Yelek Bey’in de burada olduğu bir program düzenledik. Bu programda da amacımız, derdimiz doğru din eğitininin topluma ve insanlara nasıl verilmesi gerektiği ile ilgili İlahiyat Fakültesi öğrencilerimizin doğru bir eğitim almasını sağlamaktı” ifadelerine yer verdi.