İlçelerde Yaya Geçitleri "Hayata Saygı Duruşu" Sloganıyla Kırmızıya Boyandı

Sivrice, Keban ve Palu'da İçişleri Bakanlığınca "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan kampanya dolayısıyla yaya geçitleri kırmızıya boyandı.

İlçelerde Yaya Geçitleri "Hayata Saygı Duruşu" Sloganıyla Kırmızıya Boyandı

Kampanya kapsamında düzenlenen programa, Sivrice’de Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin, Jandarma Komutan Bahtiyar Mehmet Aslan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Cağlar Gökalp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdal Akdemir ve öğrenciler katıldı.

Programa katılan Kaymakam Şahin, öğrencilere trafik kurallarıyla ilgili bilgi vererek onlarla yaya geçidini kırmızıya boyadı. Polis ve jandarma ekipleri de sürücülere bilgilendirici broşür dağıttı.

Keban ilçesinde ise Kallar Mahallesi Fevzi Çakmak İlkokulu önünde etkinlik düzenlendi.

Keban ilçesinde düzenlenen programa ise, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Kaymakam Hasan Akbulut, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, öğrenciler ellerinde bayraklar ve pankartlarla yaya geçitlerinde yayaların geçiş önceliğine dikkat çekti.

2022 yılı süresince trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkartmak, yayalara öncelik konusunda doğru sürücülük davranışı kazandırmak ve bu bölgelerde yavaşlayarak yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla Palu ilçesinde de etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Palu İlçe Kaymakamı Hulusi Teke öncülüğünde, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Kurum Yöneticisi ve Temsilcilerinin katımı ile Trafik Denetleme Büro Amirliği personelleri koordinesinde öğretmenler ve öğrenciler eşliğinde 11.00-12:30 saatleri arasında ilçede bulunan okul bölgeleri yaya geçitlerinde ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu’ etkinliği düzenlendi

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2022, 17:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137