İletişim Fakültesi Öğrencileri, Ulaşım Sorunu Yaşıyor

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ulaşım konusunda dertli. Öğrenciler hem sefer saatlerinin yetersiz kaldığını hem de halka açık olmasından dolayı zaman zaman derslere yetişemediklerini belirttiler, yetkililerden destek istediler.

İletişim Fakültesi Öğrencileri, Ulaşım Sorunu Yaşıyor

Fırat Üniversitesi’nin Kesikköprü kampüsünde bulunan İletişim Fakültesi öğrencileri, ulaşım sorunu yaşıyor.

Öğrenciler, fakültelerinin Kesikköprü Kampüsüne taşınmasından beri ulaşım sorunu yaşadıklarını belirterek, sefer saatlerinin yetersiz kaldığını söylediler.

Fakülteye gelen otobüslerin halka açık olması nedeniyle derslere zamanında yetişemediklerini ifade eden öğrenciler, yetkililerden sefer saatlerinin artmasını ve fakülte öğrencileri dışında yolcu alınmamasını talep ettiler.

ÖZDAĞ: SÜREKLİ ARAÇ TAHSİSİ OLURSA BİZDE BÖYLE BİR SIKINTIYI ÇEKMEYİZ

Gazetecilik öğrencisi Yusuf Özdağ, “Genel olarak fakültemizin Kesikköprü Kampüsüne taşınmasından beri otobüs sıkıntısı çekiyoruz ve otobüslerin saatleri yetersiz kalıyor. Yetersiz kalınca da toplu şekilde otobüslere binilmeye çalışılıyor. Saatlerde aksama olmasın, gecikmeyelim diye. Bu sıkıntı yıllarca sürecek galiba öyle görünüyor. Yetkililerden saatlerin sadece biraz daha sıklaştırılması, sürekli araç tahsisi olursa bizde böyle bir sıkıntıyı çekmeyiz” dedi.

BOZKURT: HER DURAKTA DUR KALK OLDUĞU İÇİN OKULA GECİKİYORUZ

Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencisi Batuhan Bozkurt, “Okula başladığımızdan beri otobüs sıkıntısını çekiyoruz. Geçen sene fakültemize, sadece öğrencilere ait bir otobüsümüz vardır. Yine saatlerde sıkıntı çekiyorduk ama bu sene Doğukent’ten başlayıp iletişim fakültesine kadar yolda olan bütün yolcuları aldığı için baya bir sıkıntı yaşanmakta, otobüslerde gerginlikler yaşanmakta, hatta öğrenciler ve şoförler arasında baya sıkıntı yaşanıyor. Her durakta dur kalk olduğu için okula gecikiyoruz. Gerginlikler çıktığı için gergin gelip derse gergin giriyoruz. Yetkililere söylemek istediğim İletişim Fakültesinin otobüsü sadece İletişim Fakültesine ait olmalı, diğer yolcular diğer otobüsleri kullanmalı. Bu konuda yardım istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ATEŞ: SADECE FAKÜLTEMİZE AİT BİR OTOBÜSÜMÜZ OLURSA BU DURUMDAN ETKİLENMEYİZ

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencisi Nisa Ateş, “Ders giriş çıkış saatlerinde bu problemleri özellikle yaşıyoruz. Geçen yıl okulumuza ait otobüsümüz vardı fakat bu yıl durum öyle değil, yeni alınan ELBÜS’ler sayesinde Doğukent’ten başlayıp İletişim Fakültesine kadar olan her kesime hitap etmektedir. Halka açık bir otobüstür ve bu bizi olumsuz etkilemektedir. Bir bayan olarak bu durumdan mağduruz. ELBÜS için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz ama bizim yararımıza olması. Çünkü otobüste sıkış sıkış geldiğimiz için derse geç geliyoruz, halkla otobüs arasında kavgalar yaşanıyor, bu durumda bizi etkiliyor. Ben kendi adıma ve arkadaşlarımızın adına belediye başkanımızdan rica ediyorum. Sadece isteğimiz belediye sayısının arttırılması değil de sadece fakültemize ait bir otobüsümüz olursa bu durumdan etkilenmeyiz ve daha sağlıklı bir eğitim almış oluruz” diye kaydetti.

İRDİŞ: 4 YILDIR BURADAYIM,4 YILDIR SIKINTI ÇEKİYORUZ

Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencisi Halil İrdiş, “Bizim yetkililerden tek isteğimizi otobüsü halka kapatsınlar tek biz gidip gelelim, bizimde işlerimiz var öğrenciyiz, ödevlerimiz var. 4 yıldır buradayım,4 yıldır sıkıntı çekiyoruz”dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
hilal
hilal - 5 yıl Önce

Üniversite otobüslerine gerekli gereksiz binen yaşlı ve bedevacılar öğrencilere büyük rahatsızlık veriyor. Pik saatlerde Araştırma Hastanesi özel bir otobüs verilsin ya da öğrenci otobüslerine alınmasınlar...

EL_AZİZ
EL_AZİZ - 5 yıl Önce

ULAŞIM KONUSUNDA EKSİKLERİMİZ VAR VE MALESEF O KADAR 153 E BİLGİ VERMEMİZE RAĞMEN SORUNUMUZA ÇÖZÜM BULAMADIK .ÇAYDA ÇIRA MAH 1.ETAP VE 2. ETAP ARAÇLARI BİRLEŞTİRİLSE YANİ 1. ETAP ARAÇLARIDA 2. ETABA ÇIKSA NE VAR YANİ.2. ETABA YARIM SAATTE BİR ARAÇ VAR ONUDA 3 5 DAKİKAYLA KAÇIRDINMI BEKLE YARIM SAAT .YARIM SAATTE YOL SÜRÜYO ETTİ 1 SAAT BUNA ÇÖZÜM BULUNURSA SEVİNİRİZ SAYGILARIMLA

mehmet
mehmet - 5 yıl Önce

şehrin dışına, tarlanın ortasına "iletişim " fakültesi yapmak kimin fikri acaba? öğrenciler otlarla mı iletişim kuracaklar.

mehmet
mehmet - 5 yıl Önce

burası elazığdı değil mi? şehrin göbeğinde veterinerlik, ziraat fakültesi, şehrin dışında, bomboş arazinin ortasında iletişim fakültesi... bu şehir için gayet normal..

BABACAN
BABACAN - 5 yıl Önce

Alanı büyük 4.üniversite ama zihinsel problem çok üniversitenin dışına devlet yurdu yapmak 30 km ileriye fakülte yapmak başka şehirde görülmeyen büyük deha gerektiren işler ilimizde mevcut

SIRADAKİ HABER

banner137