İletişim Lisesi Öğretmen Ve Öğrencileri, Yaşlılarla Buluştu

‘Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor’ projesi kapsamında Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, 69 yaşındaki Fikriye Çelik’i evinde ziyaret etti.

İletişim Lisesi Öğretmen Ve Öğrencileri, Yaşlılarla Buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından meslek liselerine yönelik olarak başlatılan “Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, 69 yaşındaki Fikriye Çelik ile ziyaret etti.

“Oturup hikaye okurduk vatanı anlatırdık”

Anılarını İletişim Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile paylaşan Çelik, dönemin çok değiştiğini eskisi gibi akrabalık ve komşuluk bağlarının sıkı olmadığını belirterek “Artık insanlık arkadaşlık öldü. Eskiden oturup hikaye okurduk çocuklarımıza torunlarımıza kapı komşu oturup hikaye okurduk vatanı anlatırdık. Şimdi hiç konuşmak yok. Anne bir odaya gidiyor, çocuk bir odaya gidiyor baba bir odada telefon elinde. Artık evladını bile göremiyorsun evin içinde.” dedi.

Eşini 10 yıl önce kaybeden Çelik “Biz 40 sene eşimle birlikteydik 40 sene içerisinde bir tas eşimden su istemedim hangi kadın ayaklarını yıkar işten gelirdi leğene su koyardım ayaklarını yıkardım.” şeklinde konuştu.

Çelik konuşmasında, ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirtirken “İlkokul 3 e kadar okula gittim ondan sonra annem vefat etti ben 4 yaşındaydım annem öldüğünde. 3 kız kardeştik en büyük ablam 8 yaşındaydı, diğeri 7 ben de 4 yaşındaydım. Babam hiç evlilik yapmadı bizi büyüttü hem anne hem baba oldu bize. Ablalarım büyüdü evlendi sonra ben evlendim. Eşimle çok mutluyduk. Bir yere bir çivi çakılacak ben tutardım o çakardı o şekildeydik.” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137