İlim Yayma Cemiyeti,3 yıldır açtığı yaz kursları ile öğrencilerin tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlıyor.

Ortaokulu ve Lise düzeyindeki öğrenciler için düzenlenen yaz kurslarına Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü destek veriyor.

Öğrencilere Kuran’ı Kerim Dersleri verilerek ile yüzme ve farklı sportif aktivitelere katılmaları sağlanıyor.

KARA: AMACIMIZ ÜMMETE VE MİLLETE FAYDALI İNSANLAR YETİŞTİREBİLMEK

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şube Başkanı Şahin Kara, “Yazın bütün okullarımız hemen hemen boş, okullarımızda akıllı tahtalarımız var. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlim Yayma Cemiyetimiz ve Halk Eğitim merkezi Müdürlüğümüz ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte okullarımızı değerlendirmek. Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında Yaz Kuran Kursu düzenliyoruz. Bu etkinliğimiz kapsamında çocuklarımız yaklaşık 2 saat Kuran’ı Kerim dersi alıyor. Daha sonra izle yorumla dersi var. Daha sonra ise çocuklar spor faaliyetlerine katılıyorlar. Amacımız; Çocuklarımızın geleceklerinde iyi bir insan olabilmelerini sağlamak. Cemiyetimiz,1951 yılından kurulduğundan bugüne kadar bir hedefi var. Bir sloganı var. İyi insan yetiştirmek. Bizim amacımız ve derdimizde budur. Ümmete, millete faydalı insanlar yetiştirebilmek. Bunun içinde bu kursu düzenledik” dedi.

DEMİR: BU YIL YAPTIĞIMIZ YAZ OKULUMUZDA 5 HAFTALIK BİR PROGRAM UYGULAMAKTAYIZ

İlim Yayma Cemiyeti Müdürü Mehmet Kaya Demir, “Kız ve Erkek öğrencilerimiz için her yaz iki ayrı okul kullanmaktayız. Okullarımızda Halk Eğitim Merkezlerimizden görevlendirilen Öğretmen ve Usta öğreticiler eğitim vermektedir. Bu yıl yaptığımız Yaz okulumuzda 5 haftalık bir program uygulamaktayız. 5 haftalık bu sürede toplamda öğrencilerimiz 135 saat Kuran’ı Kerim dersi yapmaktadır. 100 saat sportif etkinlikler. 20 saat ise dini musiki dersi almaktadır. Haftalık 27 saat, toplamda 135 saat kuran dersimizin içeriğinde; Kuran’ı Kerim’i usulüne uygun yüzünden Tecvid ve Tashifi huruf uygulamaları öğretilmektedir” diye kaydetti.

Yaz okuluna katılan öğrencilerde hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.