Bir toplumun kalıcılığını ve devamlılığını sağlamak, bununla birlikte üreten toplumlar modern ve gelişmiş toplumlar olma yolunda ilerlenebilmesi amacıyla, İlk Adımlar Çocuk Akademisi’nde yerli malı haftası kutlandı.

İlk Adımlar Çocuk Akademisi’nde eğitim gören çocuklara yerli üretim ve yerli kültürü aşılamak ve geleceğe hazırlamak amacıyla düzenlenen Yerli malı haftası programına Elazığ Vali Yardımcıları Mehmet Fevzi Dönmez ve Mustafa Gül ile Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’da katıldı.

ARIKAN: İSPATLAMA ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ

İlk Adımlar Çocuk Akademisi Kurucu Müdürü Asiye Arıkan, “Bizleri kırmayıp geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Yerli malı dediğimiz zaman sadece yiyip içmekten ibaret olmadığını, ispatlayıp, yerli üretime yönlendirip çocuklarımızın da ülkemizin ne kadar çok zenginliğe, kültüre sahip olduklarını ispatlama çabası içerisindeyiz, gösterme çabası içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

YANILMAZ: BAŞLI BAŞINA BİR KÜLTÜR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Elazığ kadim bir medeniyete sahip, kadim bir kültüre, sanata sahip olan bir şehrimiz. Dolayısıyla kendi medeniyetimiz, kendi kültürümüz, kendi zenginliğimiz tek başına esasında yeterli. Yerli malı dediğimiz şey sadece yemk ve içmekten ibaret olan bir şey değil. Bizim yaşam kültürümüz, medeniyetimiz, giyesilerimiz, örtülerimiz, evdeki masa örtüsünden tutun, mutfak kültürüne kadar esasında bunların hepsi bir yerli malı, başlı başına bir kültür. Bu açıdan evlatlarımızı bu mantıkla yetiştirmek, bu mantıklar geleceğe hazırlamak hem Elazığ için bir zenginlik, hemf ülkemiz için bir zenginlik olacak. Tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

DÖNMEZ: GÜZEL BİR UYGULAMA OLACAK

Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, “Başkanımın da bahsettiği gibi bu kültürle yerli üretimde, kıyafetlerinden, yemeğinden kültüründen, yerli ürünlerden faydalanması ve bunların hakkında fikir sahibi olması için güzel bir uygulama olacak. Tebrik ediyorum” dedi.

Yerli Malı haftasında, çocukların hazırladığı gösterilerde tam not aldı.

HABER: SITKI TAŞEL

VİDEO: