İlk Antrenman Sonrası Kulüp Yöneticilerinden Önemli Açıklamalar

Elazığspor Tesislerinde sezonun ilk antrenmanı Elazığspor yeni Teknik Direktör Orhan Kaynak ve yardımcıları ile birlikte başladı. Antrenmanın ardından Kulüp Yöneticileri Kanal Fırat televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu.

İlk Antrenman Sonrası Kulüp Yöneticilerinden Önemli Açıklamalar

Elazığspor için sezonun ilk antrenmanı başladı. Elazığspor Tesislerinde yeni Teknik Direktör Orhan Kaynak ile antrenmanlar start aldı.

“ÇOK BAŞARILI OLACAĞIMA İNANIYORUM”

Antrenmanın ardından konuşma yapan Teknik Direktör Orhan Kaynak, “Elazığspor camiasına hayırlı olsun. İlk antrenmanı yaptık ama sayı olarak istediğimiz seviyede değil. Onu da zamanla telafi edeceğiz. Yönetim kurulumuz ve başkanımız çok doğru çalışmalar sağlayacak. Bu senenin değil, anı değil, geleceğe de yatırım yapmak için. Birçok oyuncu çağırdık, yurtdışından, gurbetçi, Türkiye’ böyle genç, dinamik oyuncuları kadromuzda bir iki tane katkı sağlayacak oyuncu bulundurabilirsek, Elazığspor camiasına ekonomik anlamda da yükünden almış olacak. Böyle ortaya çıkaracağımız gençler olacak. İnşallah bunda başarılı oluruz. Sarıyer’de ilk Teknik Direktörlüğe başladım, 10 yıl Trabzonspor, Sivas spor, Eskişehirspor, Adana Demirspor, 10 yıldır bir fiil futbolun içinde antrenör olarak çalışıyorum. Futbolculuk bitti, 12 senedir aşağı, yukarı 12 yıldır antrenörlük yapıyorum. Dolu dolu bilgi, beceri sahibi olarak buraya geldim. Evdeyken 10 sene sonra teknik antrenörlüğe başlamadım, Teknik Direktör olmadım. O yüzden çalışarak geldiğim için futbolun içinde her dönemin, futbolcunun değişim gösterdiği, genç futbolcuların özellikle değişim gösterdiği çağda normal ikili ilişkilerin bitip, teknolojilerin devreye girdikten sonra telefonda, WhatsApp’da, internette, sosyal medyayı gündeme geldiği dönemlerde antrenörlük yaptım. İçlerindeyim, o yüzden yabancı değilim, şimdiki gençlere de, futbola da, teknik direktörlüğe de. Buda Elazığspor için de, benim için de bir şans. Hakikatten çok başarılı olacağıma inanıyorum. Bu inancımı hiçbir zaman kaybetmeyeceğimi de biliyorum. Çünkü buradaki enerji, başkanın enerjisi, yönetim kurulunun enerjisini gördüm. Özellikle buradaki ve İstanbul’daki yöneticilerle buluştum. Çok güzel hedefler, amaçlar var” ifadelerini kullandı.

“TRANSFERDE ACELE ETMEYECEĞİZ”

Transferlerdeki son durum hakkında açıklama yapan Kaynak, “Tabi ki transferde acele etmeyeceğiz, yapacağız, sayısal olarak tamamlayacağız. Belki hedefimizin yukarısı olacak mutlaka ama hedefimize ulaşamasak bile taraftarlarımıza şunu göstereceğiz ben eminim. İyi oyun, inatçı oyun, inanan bir grup sahada her zaman göreceklerine inancındayım. Bu zaten başarının bir parçası olacak. Sonuçlar takdiri ilahi. Sadece para kazanmak değil, oyuncuları da ortaya çıkarmak, Türkiye’de bunlar belki bir yerlerde kendindi ispatlamamış ama burada kendini ispatlarsa en azından kendisi de Elazığspor’da kazanmış olacak. Bunları ortaya çıkarmak, bir de transferlerde oyuncuların istediği rakamlar konuşuluyor. Bizim istediğimiz rakamlara gelmedikten sonra o zaman gönüllü gelmiyor, para için gelmiyor. Para için gelen oyuncudan istediğiniz performansı alamıyorsunuz her zaman. Gönlüyle buraya gelirse, isteyerek gelirse böyle bir ortam, istediğimiz ortam. Yani kolej havası bir takım olma adına, birlikte hareket edip düşünme adına böyle bir grupla çalışmak istiyorum. Tanıdığım oyuncularla görüşüyorum, diyalogdayız, süper ligden ayrılıp gelecek oyuncular var. Onların gelmesinde sıkıntı olmayacak. Çünkü hazırlık kamplarından gelecekler. Ama boşta olan oyuncular olursa biraz sıkıntılı olabilir” şeklinde konuştu.

“BAŞKANIMIZ TAHTAYI AÇMA KONUSUNDA İNANÇLI”

Transfer tahtasına değinen Teknik Direktör Orhan Kaynak, “Tahta ile ilgili konuşuyorlar, çok samimi olarak çalışıyorlar, hep birlikte hareket ediyorlar. Zaten Sayın Valimiz be Belediye Başkanımızın, Vekillerimizin desteğiyle bunu aşacaklarının sözünü almış Başkanımız söylediği kadarıyla. Kendisi de çok inançlı bu konuda. Açacağını söyledi, inşallah bir sıkıntı olmaz” dedi.

“ELAZIĞSPOR’A ŞUAN FUTBOLCULAR GELİYOR”

Elazığspor Kulüp Başkanı Hacı Murat Yümlü ise, “Bugün kampımızın ilk günüydü. Aramıza katılan çok değerli kardeşlerimiz var. Yurtdışında, yurtiçinde, gurbetçi dediğimiz kardeşlerimiz var. Bu gece gelecek arkadaşlarımız var. Saat 01.30’da Elazığ’da olacaklar. Yarın sabah yine gelecek olan arkadaşlarımız var. Elazığspor için biz bütün gayretimizle Elazığspor’a dinamik, çok koşan, kabiliyetli, ruhuyla mücadele eden bir takım yaratmaya çalışıyoruz. Kimse merak etmesin, biz şuan belki de son 50 yıl tarihine bakarsanız, ilk defa Elazığspor’da böyle bir oluşum sağladık. Dünyanın her yerinde Elazığspor’a şuan futbolcular geliyor. Her gün 2 uçakta en az 3 tane futbolcu Elazığ’a geliyor. Önümüzdeki Pazartesi gününe kadar da; 8-10 tane kadar da kardeşimiz gelecek. Çok değerli futbolcular bunlar. Yunan liginde oynamış, Belçika liginde oynamış üst düzey futbolcular bunlar. Zaten getirdiğimiz arkadaşlarımız da kamuoyu da yakında sizde göreceksiniz. Basınımızda bunun takibini yapıyor. Bizde bunu ince eleyip sık dokuyoruz. Elazığspor’un ben sadece bu sene takımını kurmayı düşünmüyorum. Gelecek Elazığspor’un 5 yıl projesiyle ben yola çıktım. Aynı zamanda sadece A takımı değil, aynı zamanda genç takımı da çok kaliteli genç kardeşlerimizi kazandırmak için çalışmalarıma devam ediyor. Biz üstümüze düşen görevi sonucuyla her şeyine yapmaya, her şeyin üstünden gelmek istiyoruz. Kimse merak etmesin, yeter ki Elazığ’ımızın dinamiklerimiz yine diyorum, Belediye Başkanımız, Sayın Valimiz, Milletvekilleirmiz, iş adamlarımız, Ticaret Odamız bizi bu seneki tahta illet; illet kelimesini niye kullanıyorum; Allah hiçbir takımı bu illete bulaştırmasın. Biz inşallah Elazığ’ı bu sene de, gelecek sene bu illet dediğimiz tahtada inşallah bir daha ismi anılmayacak” diye konuştu.

“FUTBOLCULAR GELİYOR AMA BUNLAR HEP PARAYLA OLUYOR, KİMSEDEN 1 LİRA PARA ALMIŞ DEĞİLİM”

Başkan Yümlü, “Elazığspor’u borçsuz bir kulüp, bütçesi olan bir kulüp sıfatına kavuşturmayı düşünüyoruz. Tahtayı açmak için elimden geldiğimce yapacağım. Ama bu sadece Hacı Murat’ın tek gücüyle olmayacak. Yani ben bir yere kadar yaparım. Ama bir yere kadar da Sayın Vekillerimiz var, iş adamlarımız var. Yani ben tek başıma 45-60 Milyon TL altında ben tek başıma yapabilir miyim? Ben bunu yaparım%40’ına kadar getiririm. %60’ını tek başıma kendim getirme şansım var mı? Mümkün değil. Ben Belediye Başkanımın açıklamasıyla beraber, ben Belediye Başkanından gidip de para isteyen bir adam değilim. Vali Bey’den para isteyen değilim. İş adamlarından para isteyen değilim. İlk defa Elazığ’da kendi gücüyle, kendi parasıyla gelip böyle takım ruhu kazandıran bir adamım. Şu anda kampımla uğraşıyorum, formasıyla uğraşıyorum, kulübün içi boş, kulübün içini dolduruyorum. Bu futbolcuları karşılıyorum, bunları ödemelerini yapıyorum, yarın 3 tane sözleşme imzalayacağımız kardeşlerimiz var. Bir gün sonra 3 tane daha var. Bunlar hep parayla oluyor. Kimseden 1 lira almış değilim. Ama ben verdiğim sözün arkasındayım. Yeter ki bana da verilen sözler arkamızda dursun. Allah’ın izniyle seneye bu kulübün borcu olmayacak. Benim sıkıntım 6 ay. Bu 6 ay içinde de kamuoyu ve iş adamlarımızın 30 Bin Elazığ’dı, 1’er Milyon Elazığ dediğimiz bu kampanya da herkes elini taşın altına koyarsa Elazığspor’un borcunu biz bu sene bitirmiş olacağız. Kimse merak etmesin, takım kurmak benim görevim. Yanlış takım kurmayacağım. Sırf futbolcu transfer edeceğim diye isim üzerinden ben transfer yapmam. Bu sene isimler beni zirveye götürmeyecek. Kabiliyetler inanmış, gerçekten karakterler bu takımı süper lige taşıyacak. Onun için ben isme takılmam. Herkesin ismi kendine. Yüreği önemli. Ben yürekli, cesaretli, koşan, yüreğini canını koyan, savaşan bir Elazığspor yaratmayı düşünüyorum. Merak etmesinler, sabırlı olalım. Daha 4 gün oldu seçileli. Yani burada şunu da belirtmek istiyorum, Muhammed lldiz gitti ama Muhammed İldiz beni ağlayarak aradı; başkanım keşke bir hafta önce sizi tanımış olsaydım dedi. Eğer bu kongre 1 hafta ertelenmeseydi, Alpaslan’da gitmeyecekti, Muhammed İldiz’de. Bunun sebebi ben değilim! Ben resmi başkan değildim. Yani benim Mazbatasını almayan bir adam hangi futbolcuyla görüşebilir? Ben onu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye kaydetti.

“BİR ŞEYLERİ YAPMAK İÇİN BİR ŞEYLERE BAŞLAMAK LAZIM”

Elazığspor takım kaptanı Mehmet Yiğit ise, “Önce takım arkadaşlarıma sonra kendime başarılı bir kazasız belasız bir sezon geçirilmesini nasip eder inşallah Allah. Eksik bir takımla başladık, geçen senede olan arkadaşlarımız da var ama sayısal olarak az bir kişiyiz. İnşallah başkanımızın görüştüğü oyuncular var. Burada gelen genç oyuncular var, onların arasına belki bize faydalı gelecek oyuncular olabilir. Onlara bakacağız. Kampa başladık. Öncelikle bir şeyleri yapmak için bir şeylere başlamak lazım. Bugün başladık hayırlısıyla. İnşallah gelecek oyuncular, anlaşacak oyuncular, aramıza yeni katılacak oyuncularla güzel bir Elazığspor izlettiririz seyircilere. Bu şehrin beklentilerini hepimiz biliyoruz. Ama Başkanımızın da dediği gibi gerçekten zor bir süreç geçirdik sezon başından beri 3-4 aydan beri. Biraz sabırlı olsunlar, biz zaten elimizden gelen her şeyi yapacağız takım olarak. Onlar Başkanımızla transferin maddi boyutunu onlar biliyor, yönetimimiz biliyor. Onların da bu şehre bir hava katacaklarına inanıyorum ben. İnşallah hep beraber ligi iyi bir yerlerde bitiririz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137