İlk Dersi, Müftü Yusuf Sarıkaya Verdi

Şehit Eyüp Oğuz İmam Hatip Lisesi’nde değerler eğitimi kapsamında ilk dersi, Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya verdi.15 günde bir değerler eğitimi ile ilgili hocaların ders vereceği okulda ayrıca, mescid açıldı.

İlk Dersi, Müftü Yusuf Sarıkaya Verdi

24 Ağustos 2016’da FETÖ’den teslim edilen ve adı Şehit Eyüp Oğuz İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilen okulda mescid açıldı.

Mescid, Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından edilen dua ile ibadete açıldı.

Öte yandan, Şehit Eyüp Oğuz İmam Hatip Lisesi’nde Elazığ müftülüğünün destekleriyle öğrencilere 15 günde bir değerler eğitimi verilecek.

Öğrencilere değerler eğitimi konusunda ilk dersi Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya verdi.

Şehit Eyüp Oğuz İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İbrahim Halil Şerbet, düzenledikleri değerler eğitimi ile amaçlarının milli ve manevi değerlere sahip nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

“SİZLERİN MİLLİ MANEVİ DEĞERLER NOKTASINDA EĞİTİMİNİZ İÇİN CİDDİ ANLAMDA DESTEK VERECEKLER”

Okul müdürü Şerbet, yaptığı konuşmada, “Müftülüğümüzle beraber yapmış olduğumuz program çerçevesinde, değerler eğitimi alanında bir program takvimimiz var. Okulumuzda 15 günde birçok değerli hocalarımız gelecekler. İl müftü yardımcılarımız, il vaizlerimiz, alanında hakim arkadaşlarımızla bu program yapıldı. Sizlerin milli manevi değerler noktasında eğitiminiz için ciddi anlamda destek verecekler” ifadelerini kullandı.

“OKUDUĞUMUZU AKLEDELİM VE DÜŞÜNELİM”

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ise, öğrencilere seslenerek, “Bizim sizden istirhamımız düşünen, akleden, değerlerine bağlı, kök değerlerine bağlı insanlar olmanızı istiyoruz. Yalnızca bilgi yetmiyor. Bilgiyi, bilince bilinci de davranışa dönüştürmemiz gerekiyor. İşte o zaman bizim ideallerimiz gerçekleşmiş olacak. Yoksa kuru, sığ bilgi hiçbir şey ifade etmiyor. Bizim geleneklerimiz var, örflerimiz var, adetlerimiz var. Bunların iyi olanına, güzel olanına sahip çıkalım, geliştirelim ve en önemlisi de okuyalım. Okuduğumuzu akledelim ve düşünelim” dedi.

“SİZLER DE BURALARI ŞENLENDİRECEKSİNİZ”

Gürtürk, sözlerine şöyle devam etti: “Burada okul müdürümüz, müdür yardımcılarımız, öğretmenlerimiz gece gündüz demeden çalıştılar, hepsi özverili şekilde çalıştılar. Bu şeyler çalışmanın sonucunda olur. Çalışılmadığı takdirde bunlardan hiçbiri olmaz. Bugün burada açtığımız mescidimize katkı sağlayanlardan rabbim razı olsun. Sizler de buraları şenlendireceksiniz. Buralarda eğitiminizi, öğreniminizi en güzel şekilde yapacaksınız.”

Değerler eğitiminin ilk dersini veren Müftü Yusuf Sarıkaya, eğitimin her şeyin başı olduğunu söyledi.

“İSLAM İLME, İRFANA, DEĞERLERE ÖNEM VEREN BİR DİN”

Sarıkaya, İslamın ilme, irfana ve değerlere önem veren bir din olduğunu belirterek, “Kur’an’ın ilk yeryüzüne indiğini biliyoruz. Okuyan, okuduğunu da amel edebilen, okuduğunda rabbini bulan insanlar rabbimiz tarafından bu şekilde bilgilendiriliyor.  Siz de ilmi çalışma içerisindesiniz. Bugün belki çok doğrudan farkına varamıyor olabilirsiniz ama bu ilmi çalışmada sadece din ilmi değil faydalı olan her şeyi okumak da var.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137