Elazığ’dan kutsal topraklara giderek hac görevini yerine getiren ilk hacı kafilesi ilimize döndü.

Soylu Evliyaoğlu Hac Umre Organizasyonu ile kutsal topraklara giden ve hac ibadetini yerine getiren ilk kafile Cidde’den kalkan uçakla saat 11:30’da Elazığ Havalimanı’na ulaştı.

Büyük bir heyecanın yaşandığı Havalimanı’nda hacıları karşılamak için Elazığ İl Müftü Yardımcısı Muhammed Zahid Belek, Müftülük personeli, basın mensupları ve hacı yakınları hazır bulundu.

Sevinç gözyaşları içerisinde karşılanan hacılar pasaport ve bagaj işlemlerinin ardından yakınlarıyla uzun süre kucaklaşarak hasret giderdiler.

BELEK: HOŞ GELDİNİZ ALLAH KABUL EYLESİN

Elazığ’a dönen ilk kafilede 186’sı Diyanet, 28’i şirket ve 6’sı din görevlisi olmak üzere toplam 220 hacının bulunduğunu belirten İl Müftü Yardımcısı Muhammed Zahid Belek, “2019 yılı ilk hacı kafilemiz salimen ilimize döndü. Tüm hacılarımıza hoş geldiniz derken, Allah haclarını kabul buyursun temennisinde bulunuyorum. Rabbim hacılarımıza kazasız belasız bir hac yapmayı nasip eyledi. Hacca gitmek isteyenler ile birlikte tekrar gitmek arzusunda olanlara Rabbim nasip buyursun. Bu duygu ve düşüncelerle hacılarımıza tekrar hoş geldiniz derken, yakınlarının da gözleri aydın olsun diyorum.” Şeklinde konuştu.

TUNÇ: HEM SEVİNÇLİ HEM ÜZÜNTÜLÜYÜZ

Kafile başkanı olarak hac görevini ifa eden Elazığ Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç ise,“Hac organizasyonunda artık bir dünya markası olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza buradan teşekkür etmek istiyorum. Hac demek; Rıdvan Biatı’nda olduğu gibi yeniden ahdimizi yenilemek demektir. Bizler üçüncü şavtımızda;  “Ya Rabbi biz senin kulunuz, verdiğimiz ahd ve vaat üzereyiz” diyerek Elhamdülillah ahdimizi yeniledik. Kazasız, belasız, gânimen ve salimen vatanımıza döndük. Ailemize, yakınlarımıza, çocuklarımıza kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Tabi; Kabe’yi, tavafı, say’ı ve ravzayı orada bırakmanın da üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabbim sıra bekleyen hacılarımıza da en kısa zamanda kutsal topraklara yolculuk etmeyi nasip eylesin.”

TEKİN: GÖREVLİLER VE HACILARIMIZ ARASINDA HER AN İRTİBAT SAĞLANDI

Çok güzel ve bereketli bir hac yolculuğu geçirdiklerini belirten Elazığ Kafile Başkanı Maden İlçe Müftüsü Vedat Tekin ise, “Altın gün süre ile bulunduğumuz Medine’nin ardından Mekke-i Mükerreme’ye geçtik ve burada otuz yedi günlük süre içerisinde hac görevimizi yerine getirdik. Görevli arkadaşlarımız ve hacılarımız büyük bir uyum içinde hareket etti. İstisnasız her gece hacılarımızla tavafa gittik, bu da hacılarımızla daha bir kaynaşmaya vesile oldu. Hacılarımızdan memnun oldukları izlenimini aldık.

Orada hac organizasyonu bakımından Diyanet İşleri Başkanlığı kadar disiplinli çalışan bir başka ülke olmadığını müşahede ettik. Görevlilerimizin hacılarımızla birebir ilgilenmesinin yanında Başkanlığımızın oluşturduğu telefon ağı sayesinde hacılarımız ve görevlilerimiz arasında her an irtibat sağlandı ve her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Rabbim haccımızı kabul eylesin.”