Elazığ Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi idareciler, öğretmenleri ve öğrencileri, okuldaki maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için kolları sıvadılar.

Okulda açılan gıda kermesinden elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi öğrencilere harcanacak.

ERDOĞAN: YARDIMDA BULUNMAK ÜZERE DÜZENLENMİŞ OLAN BİR KERMESTİR

Elazığ Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bahattin Erdoğan, “Okul aile birliğiyle birlikte okulumuzun öğrencilerine ihtiyaç sahibi olanların ihtiyaçlarını gidermek yardıma muhtaç olan öğrencilerimize yardım etmek amacıyla zaman zaman bu tür etkinliklerimiz oluyor. Bugün yapacağımız bu kermes etkinliği yine 2018-2019 eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını gidermek onlara yardımcı olmak, onların kılık kıyafet ve ailelerinde gıda yardımında bulunmak üzere düzenlenmiş olan bir kermestir. Okulumuz öğretmenlerinden İyilik Der Dernek Başkanı Cihan Bey ile beraber inşallah bu kermesi düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

KAYAOĞLU: BURADA BİR AMAÇ GÜDÜLÜYOR

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu da “Gerçekten emek sarf etmişler, gayret göstermişler. Bu emeklerinin gayretlerinin karşılığını inşallah sivil toplum kuruluşundaki arkadaşlarımız, bütün vatandaşlarımız gelir buradaki bu yapmış oldukları gıdaları tadarlar. Çünkü burada bir amaç güdülüyor. Amacımız sadece ve sadece İmam Hatip Okullarında okuyan yoksul öğrencilere katkı sunmak, onlara destek olmak adına böyle bir kermes düzenleniyor. Ben öncelikle bu düşüncelerinden dolayı gerek Merkez İmam Hatip Lisesi Müdürümüze, gerekse İyilikler Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SARIKAYA: BURADA MEMLEKETE HİZMET VERMİŞ ÖNEMLİ SİMALAR YETİŞTİ

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Burada çok değerli ilim adamları, aynı zamanda memlekete hizmet vermiş önemli simalar yetişti. Ben eskileri de tanıyorum. Burada Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaptığım dönemde. Hatta benim 2 oğlumda buradan mezun. Yani Elazığ İmam Hatip Lisesi’nden mezun” dedi.

GÜL: BU KERMESİMİZ EN AZ ÜÇ GÜN AÇIK KALACAK

ÖNDER Genel Merkez Yönetim Kurlu Üyesi ve ELİMDER Başkanı Hüsamettin Gül, “Merkez İmam Hatip’imizin bugün burada fakir öğrenciler için bu etkinlik yapılıyor. Ben buradan böylesi bir etkinliği yapan arkadaşlarımıza, başta Müdür Bey olmak üzere eğitimci öğrenci velilere çok teşekkür ediyorum. Bizler de inşallah ciddi katkılarımızı sunacağız. Elazığ’daki bizi duyan bütün kardeşlerimizi buradan davet ediyorum. Bu kermesimiz en az üç gün açık kalacak” diye konuştu.

SEVİNÇ: CİDDİ ANLAMDA İHTİYAÇ SAHİBİ OLAN ÖĞRENCİLER VARDI

Okulun Fizik Öğretmeni ve aynı zamanda İyilikler Yardımlaşma Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Cihan Sevinç, “Öğrencilerimize bir katkımız olsun dedik. Ciddi anlamda ihtiyaç sahibi olan öğrenciler vardı. Öğle arası yemek yiyemeyen, ulaşım sorunu yaşayan, yürüyerek eve gidip gelmek zorunda olan öğrenciler vardı. Hem bu öğrencilerimize bir katkımız olsun dedik, hem de öğrenciler arasında bir dayanışma duygusu gelişsin dedik. Bu amaçla Milli Eğitime müracaatta bulunduk, sağ olsunlar kabul ettiler. Böyle bir organizasyona başladık. İnşallah verimli bir şekilde geçer” diye kaydetti.