2018 yılı teknik destek programında başarılı olan Elâzığ tuhafiyeciler Esnaf odasının sunduğu teknoloji odaklı girişimciliğin arttırılması ve yaygınlaştırılması projesinin sözleşmesi yapıldı.

YOĞUNLU: İLİMİZE, BÖLGEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, teknolojinin önemine değinerek, “İnşallah bu projemizde öncelikle tuhafiyeci esnafımıza yine ilimizdeki esnaflara hayırlı olmasını diliyorum. Teknolojiye gerçekten ayak uydurmak gerekiyor. Esnafımızın da hem bu ulusal anlamdaki büyük firmalara karşı hem de rekabet edebilmeleri hem de bölgemizdeki müşterilerine daha hızlı hizmet verebilmeleri, daha iyi hizmet verebilmeleri, kalitelerini artırmaları için bu eğitimlere ihtiyaçları var. Ben Başkanımın da bu ihtiyacı görerek bize proje sunmasından dolayı tekrar tebrik ediyorum. Projenin ilimize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

ULAŞ: TEKNOLOJİ ODAKLI GİRİŞİMCİLİĞİN ARTIRILMASI VE YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİDİR

Konfeksiyoncular ve Tuhafiyeciler Oda Başkanı Mithat Ulaş ise, oda olarak yapılan hizmetlerin meyvesini aldıklarını söyleyerek, “Oda olarak göreve geldiğimiz gün itibariyle hep ifademiz olmuştur ‘bizler hizmet nimettir’ desturuyla hareket ettik ve ediyoruz. Bugün de bir hizmetimizin meyvesini almak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bugün sözleşmesini imzalayacağımız bu projemizin teknoloji odaklı girişimciliğin artırılması ve yaygınlaştırılması projesidir. Bugün bu proje imzalanırken; tabi bizim projemizin başta Elazığ tuhafiyeciler ve konfeksiyoncular odalarımıza kayıtlı esnaflarımız ve şehrimizde diğer alanlarda mesleklerini icra eden esnaflarımızın da katılımı ile eğitimimiz gerçekleşecektir. Hep ifade etmişizdir ‘eğitim olmazsa olmazımızdır’. Kullandığım bir ifade vardır ‘eğitimsiz bir insan kendisine faydalı olmadığı gibi temsil ettiği kitlelere ve şehrimize de katkı sağlamayacağı’ aşikardır” diye konuştu.

BAŞ: ALTYAPISINI GÜÇLENDİRECEK BİR PROJEDİR.

ASRİAD Başkanı Yakup Baş’ta, Proje’nin yeni genç girişimcilerin dikkatini çekeceğini belirterek, “Teknoloji odaklı girişimciliğin artırılması projesi mevcuttaki yeni genç girişimcilerin ilgisini çekecek ve kurumsal altyapısını güçlendirmek isteyen gerek esnaf birlikteliği gerek kobiler gerek sanayici şirketlerimizden ve kobilerin altyapısını güçlendirecek bir projedir. Nitelikli insan kaynaklarının istihdama katılması ve değer katacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda dahil olduğumuz bu projenin mimarı kıymetli başkanımız Mithat Ulaş Bey’e ve Fırat Kalkınma Ajansı Bölge Koordinatörümüz kıymetli ağabeyimiz Sayın Vahap Yoğunlu’ya çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ATALAR: ELİMİZDEN GELDİĞİ ÖLÇÜDE YERİNE GETİRECEĞİZ

Münevver Bilim İnsanları ve Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Atalar, “STK’ların önemi yoğun bizler Münevver Bilim İnsanlar ve Akademisyenler Derneği olarak ilimizin ihtiyaç duyduğu her alanda akademik bir bakış açısıyla, bilimsel bir yaklaşım ile danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermek suretiyle elimizden geldiği ölçüde kurumlarımıza, odalarımıza, STK’larımıza destek vermeye çalışacağız. Güç nispetinde elimizden geldiği ölçüde yerine getireceğiz. Çünkü çağımız multi disipliner çalışmayı gerektiriyor. Çok yönlü bir birlikteliği artık zaruri kılıyor” dedi.

Konuşmaların ardından imzalar teknoloji odaklı girişimciliğin arttırılması ve yaygınlaştırılması projesi için atıldı.