Elazığ Valiliği, Belediyesi, Ticaret Sanayi Odası işbirliğinde inşaat, mobilya ve dekorasyon fuarı açıldı.

Başarılı bir Tarım Fuarından sonra ikinci fuar açılışını yapmanın mutluluğunu yaşayan Start Fuarcılık Genel Koordinatörü Ülker Selviler, “Tüm imkansızlıklara rağmen böylesine önemli organizasyonlar gerçekleştiriliyorsa, Elazığ’ın bir fuar kenti olabilmesi için modern bir fuar merkezinden başka bir eksiği yoktur demektir. Açtığımız fuarda bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve şahıslara şükranlarımızı sunuyoruz. Elazığ’da ilk defa böylesine önemli ve büyük çaplı inşaat fuarı gerçekleştirilmektedir” ifadelerini kullanarak bu yıl açtıkları fuarların önümüzdeki yıllarda kendilerine güç ve kuvvet vereceklerini belirtti. Seviner, 10 bin metre kare açık 4 bin metre kare kapalı alanda düzenlenen fuara 70 firma ve 200 markanın katıldığını aktardı.

“Gelişimin Ana Sektörü İnşaat Sektörü Olmuştur”

ASKON Başkanı Yakup Baş, “Ülkemiz gelişen buna bağlı olarak da ihtiyaçları artan bir ülke konumundadır ve bu gelişimin ana ekseni de inşaat sektörü olmuştur. Barajlar, enerji santralleri, çeşitli yaşam alanları, hastaneler gibi bu tür ilk altyapılar inşaatla atılır. İnşaat sektörü kendine bağlı 200 den fazla alt sektörü içinde barındırmaktadır. Malzeme ve talep oluşturan ekonominin lokomotifi olarak görünen inşaat sektörü, vasfının en büyük göstergesidir” diyerek fuarın kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

“Bu Tür Fuarlar Elazığ’a Büyük Katkı Sağlayacaktır”

ELMÜTDER Başkanı Osman Avcıl, “İnşaat sektörü özellikle Elazığ’da önem arz etmektedir. Bu tür fuarlar Elazığ’a büyük katkı sağlayacaktır. Çünkü ilimizde turizm veya üretim istediğimiz konumlarda değil. İnşallah inşaat ve müteahhitlik sektörünün gerekli önemi verip, inşaat ve meslek yasası çıkması için gayret edecektir. Müteahhitlik mesleğini daha disipline edebilmek adına hayırlara vesile olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullanarak fuarın kurulumunda emeği geçen herkese teşekkürlerini bildirdi.

“Elazığ Ekonomik Bakımdan Bulunması Gereken Konumda Değil”

Organizasyonda emeği geçen herkese MÜSİAD adına teşekkür ettiğini belirten MÜSİAD Başkan Yardımcısı Hasan Ergüven, “Elazığ gerek coğrafi gerekse jeopolitik konumu itibariyle gerçekten ekonomik anlamda ticari hacmi bakımından bulunması gereken konumda olmadığını hepimiz biliyoruz. Fuarlar sadece malların sergilendiği ve teşhir edildiği yerler olmamalıdır. Sosyal ve kültürel yönden de geliştirmelidir. Son ayda gerçekleşen 3 ayrı fuarla ekonomik amacına ve hedefine ulaşacağını düşünüyorum” dedi.

“İlk Günden Bugüne Fuara Desteklerimiz Devam Etti”

19 yıllık bir ticari hayata sahip olduğunu dile getiren TÜMSİAD Başkanı Mahir Sönmez, “Hep hayal etmiştik. Diğer şehirlere iş için fuarlara giderdik. Hep hayal ederdik, bizim şehrimizde de bunlar gibi fuarlar olacak mı diye düşünürken, 6-7 ay önce Musa Bey ile bu sektörü araştırdık. Bu işi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kimler iyi yapar araştırdığımızda Start Fuarcılığa ulaştık ve kendilerine mail attık. O zamanda bölgemizde bir fuar çalışmasının olacağının bilgisini aldık ve ilk günden beri çalışmalarımıza başladık” ifadelerini kullanarak fuar açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

“İnşaat Sektörünün Önemi Her Geçen Gün Artmaktadır”

İnşaat sektörünün Türkiye açısından önemli çarklardan birisi olduğunu belirten Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, “İnşaat sektörünün toplam nüfusumuzun yüzde 8’ine gelir sağladığını, ekonomiye dolaylı etkisinin yüzde 33 civarında olduğunu, istihdamdaki payının yüzde 12 olduğu düşünürsek bu önemi bir daha görmüş oluruz. İnşaat sektörü ilimiz açısından da önemini her geçen gün artırmaktadır. Bu önem vesilesi ile fuarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullanarak fuarın Elazığ’a hayırlar getirmesini temenni etti.

Son 4 Yıl İçerisinde 44 Bin Konut

İnşaatın çok farklı ve bileşenlerinin bulunduğu bir alan olduğunu aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise , “Sadece bir dairenin yapımında 150 farklı sektör yer alır ve bu 150 farklı sektöründe asgari 23 bin malzeme kullandığını söylersek bu alanın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmış olur. Barajlardan binalara, yollardan okullara, hastanelerden değişik alanlara girdiğimizde karşımıza inşaat çıkar. Elazığımız da inşaat sektörünün gelişimi ve büyümesi noktasında yapmış olduğumuz çalışmalar 2017 yılında etkisini büyük oranda göstermektedir. Özellikle şehrimizin önümüzdeki 100 yılını etkileyecek olan imar revizyonu sonucu 2017 yılı sonunda ada bazlı ve site bazlı konut yapımı hızla artmıştır. Elazığ’ımız son dört yıl içinde 44 bin konutun satılmasıyla önemli bir sektör alanının içinde olduğunun bir göstergesi olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Fuarla İlimizin Ekonomisi ve Sanayisini Canlandırmamız Gerektiğine İnanıyorum”

Fuarların, firmaların hedef pazardaki ürünleri tanıma ve teknolojik yenilikleri yakından takip edebilme imkanı sağladığını dile getiren Elazığ TSO Başkanı İdris Alan'da, “Küreselleşme ile birlikte uluslar arası ticaretin çok hızlı ve dinamik bir şekilde geliştiği günümüzde bu organizasyonların önemi kesinlikle yadırganamaz. Bu nedenle ilimizin ivedi şekilde kalıcı fuar alanı sorununu çözerek bu fuarları sektörel anlamda sürekli hale getirmek ve yıl içerisinde birden fazla fuarla ilimizin ekonomisi ve sanayisini canlandırmamız gerektiğine inanıyorum. Sözlerimi tamamlarken bu organizasyona büyük önem veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

Konuşmalar sonrası protokol üyelerine plaket verilmesinin ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından protokol üyeleri fuar alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

70 firmanın stant açtığı fuarın 15 Ekim tarihine kadar süreceği bildirildi.