Son zamanlarda iyice önem kazanmaya başlayan yeni internet hızı, müjdesi ile beraber geldi. Türksat uydularının uzaya fırlatılmasının hemen ardından Ulaştırma Bakanlığı önemli bir açıklama yaptı. Buna göre eski düşük hızlı internet kullanmak zorunda kalmayacaksınız.

İnternet hızı Türkiye’deki birçok kişinin en fazla şikayet ettiği konular arasında yer alıyor. Özellikle mobil internet bazen felç olma noktasına gelebiliyor. Ulaştırma Bakanlığı, hem ev hem de mobil internette önemli bir hızla geleceklerini ifade etti.

Bakan tarafından yapılan açıklamalara göre, iletişim sorunları ile alakalı çözümlerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor. Aksi halde dünya ile yarışmakta gecikebiliriz. Ona göre Türkiye dünya genelinde oldukça iyi bir iletişim altyapısına sahip. Ancak internetin biraz daha hızlandırılması rekabet gücümüzü artıracaktır.

Bakan tarafından yapılan açıklamaların bir diğer önemli vurgusu ise depremler ile ilgiliydi. Bildiğiniz üzere en ufak bir sallantıda bile GSM operatörleri adeta sınıfta kalıyor. Özellikle İzmir depreminde iletişim altyapısı hiç iyi bir sınav veremedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, internet hızının 56 Gbps’e çıkacağını belirtti. Bu sayede en kötü depremlerde bile iletişim sağlamanın mümkün olacağı belirtildi. Eğer böyle bir hızla ulaşılabilirse Türkiye açısından önemli bir başarı elde edilmiş olur. Peki sizin internet hızı ile alakalı yaşadığınız problemler var mı?