Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu,IPARD II 1. Başvuru Çağrı döneminde desteklenecek projeler ile ilgili açıklama yaptı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörü Ülkü Altundiş Yıldız  ilk öncelik ile mübarek üç ayların Müslüman alemine hayırlı olmasını diliyorum. Uzun bir dönemdir IPARD II 1. Başvuru Çağrı döneminde 2015 yılında çağrıya çıkmış olan projelerimizi Elazığ il koordinatörlüğü olarak uzun bir süredir biz incelemelerimiz tamamlayıp merkeze göndermiştik merkezdeki gerekli incelemeler yapıldıktan sonra nihayet 30.03.2017 itibariyle sözleşme imzalanmaya hak kazanacak projelerimiz  açıklanmış bulunmaktadır. Bu projelerimiz ben daha detayla bilgilendirme vermek için ekranlarınız karşısına çıkmış bulunmaktayım.  Elazığ İl koordinatörlüğü olarak  IPARD II 1. Çağrı projesinde toplam destekleyeceğimiz proje sayısı 69 adet bulunmaktadır. Bu 69 adet projenin toplam uygun harcama tutarı 98 milyon olup bizim il koordinatörlüğü olarak vereceğimiz hibe tutarımız da 65 milyon gibi bir rakam . Bütün yatırımcılarımıza bu hibe tutarını ödeyeceğiz ilerleyen süreçte . Genel bir değerlendirmeye bakmış olduğumuzda 101 dediğimiz tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlarda bizim 11 tane büyük baş süt üretimi 17 tane büyük baş sığır üretimi , 1 tane küçük baş besi üretimi 17 tane tavuk üretimi dediğimiz ve matadorbet 1 tanede hindi eti üretimi dediğimiz  103 tezvirinden destek verdiğimiz projelere bakarsak toplam 4 tane projeye Elazığ  il koordinatörlüğü olarak destek vereceğiz ve burada ki ayrıntıya bakarsak  1 tane kırmızı et kesim hane 2 tanede soğuk hava deposu meyve ve sebzelerin depolanması ve paketlenmesine yönelik projemiz bizim projelerimiz arasında 302 tedbiri dediğimiz çiftçi faaliyetlerinin geliştirilmesi projesinde 2 tane tıbbı aromatik bitki yetiştiriciliğimiz mevcut 1 tane fide yetiştiriciliği 1 tane arıcılık projemiz var bu projelerin finansal boyutlarında çözdükten sonra bu projeleri hayata geçireceğiz  dedi.

Elazığ il koordinatörlüğü olarak hem istihdama hem de ekonomiye katkımızın yanında , dolaylı olarak da katkı sunduğumuz için TKDK olarak böyle bir tablodan her zaman memnunuz yeni süreçle birlikte bu çağrılar ve rakamlar daha fazla artacağına inanıyorum. Özellikle gençlere ve bayanlara ayrımcılık olduğu için taleplerin artacağına inanıyorum  dedi .