Irak Devlet Bakanı Aydın Maruf’un Elazığ Ziyaretleri

Elazığ’a gelen Irak Türkmen Cephesi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Bölge Devlet Bakanı Aydın Maruf, bir dizi ziyaretlerde bulundu.. Aydın ziyaretlerinde Türkiye’nin, Türkmenler için önemine vurgu yaptı.

*****************************************************************************

Elazığ’a gelen Irak Türkmen Cephesi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Bölge Devlet Bakanı Aydın Maruf, Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Operatör Doktor Ali Şekerlisoy ve Türk Ocakları Elazığ Şubesi Başkanı Birol Bulut ile birlikte Harput’u gezdi.

ŞEKERLİSOY: HAKLI MÜCADELESİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM

Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ali Şekerlisoy, “Vermiş olduğu haklı mücadelesini takdirle karşılıyorum. Bize örnek oluyor, yol gösteriyor. Biz de bu örneği iyi değerlendirmek istiyoruz. Kendisi hem şehrimizi ziyarete geldi, hem de en büyük; çocuğum oğlum Onur beyin düğün töreni için buradalar” ifadelerini kullandı.

BULUT: TÜRKLÜĞÜN VAR OLMASI MÜCADELESİ ADLI BİR KONFERANSIMIZ VAR

Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Birol Bulut, “Şimdi tabi bugün bizim için çok önemli bir gün. Çünkü Irak Türkmen Cephesi Merkez Yürütme Kurul Üyesi aynı zamanda Bölge Devlet Bakanı Türkmen liderlerden sayın Aydın Maruf beyi ilimizde ağırlamanın haklı olarak gururunu yaşıyoruz. Irak Türkmenleri Kerkük Musul Terafer Tusunmatur kısaca Türkmeneli diye nitelendirdiğimiz o bölgeler Selçuklu Atabeylerinin bir yadigarı, bir emaneti, ecdat yadigarı topraklar. Dolayısıyla oradaki Türkmen kardeşlerimizin her anlamda onları ilgilendiren durum bizi de doğrudan ilgilendiriyor. Dolayısıyla Harput ve Kerkük kardeşliğini de ön plana çıkaran o tarihsel birlikteliği bu ziyaretle de pekiştirmiş olacağız inşallah. Bu vesile ile yarın da Irak Türklüğün var olması mücadelesi adlı bir konferansımız var. Elazığ öğretmenevi konferans salonunda yarın saat 2’de gerçekleşecek olan konferansımıza sayın bakanımızın konuşmacı olacağı bu konferansa bu vesileyle Elazığlı hemşehrilerimizi de davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

MARUF: IRAK’TA DA TÜRKMENLERİN VARLIĞI BURADA OLAN İNSANLARIN VARLIĞIDIR

Irak Türkmen Cephesi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Bölge Devlet Bakanı Aydın Maruf ise, “Biz bugün çok mutlu olduk. İşte bugün bu ziyareti buraya gerçekleştirdik. Bizim için her zaman Irak Türkmenleri için ve Türkiye’nin dışında olan Türkmenler için Türkiye ana vatandır. Biz bugün ana vatanımızı ziyaret etmişiz. Anavatan içerisinde de Elazığ vilayetini ziyaret ettik. Bunu inşallah güzel bir çalışma önümüzdeki günlerde yapılacak biz Kerkük’ten olsun Erbil’den olsun Elazığ’dan olsun, Bakü’den olsun bizim sıvı bölgede yaşayan insanlar hepsi birdir. Kültürümüz birdir bağımız birdir. Geçmişte bu bölgelerde Osmanlı’nın Osmanlı İmparatorluğu’nun şemsiyesi altında mücadele veren insanlardır. Bizim hedefimiz kardeşliktir, bizim hedefimiz dostluktur, bizim hedefimiz istikrardır. Irak’ta da Türkmenlerin varlığı burada olan insanların varlığıdır” dedi.

Irak Türkmen Cephesi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Bölge Devlet Bakanı Aydın Maruf ve beraberindekiler daha sonra Anadolu Hastanesi’ni ziyaret etti.

MARUF: BÜYÜK BİR FAYDA SAĞLAMAKTADIR

Hastaneyi gezen Maruf, “Bu güzel çalışmalarından dolayı, bu güzel yatırımlarından dolayı hem Elazığ’da hem de Elazığ’ın dışında olan yatırımları gerçekten burda olan bizim Türkiye için burda olan insanlar için büyük bir fayda sağlamaktadır. İnşallah önümüzdeki günlerde Kerkük’te Erbil’de Tirmusul’da bunun gibi yatırımlı çalışmalarda ona başarılar diliyoruz. Çok sağolsun” diye konuştu.

ŞEKERLİSOY: O BÖLGELERDE DE BENZER ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ali Şekerlisoy ise, “Anadolu hastanesi ailesi çalışanları Ali Şekerlisoy olarak biz de bakanımın söz ettiği Erbil, Kerkük, Musul bütün bölgelerde hem Türkmen kardeşlerimizle birlikte olmak hem de ülkemizin kalkınmasına yardımcı olmak adına o bölgelerde de benzer çalışmaları yapacağız. Zaten mevcut yatırımlarımız var. Bunları da kuvvetlendireceğimi sayın bakanımıza ziyareti nedeniyle söz veriyorum” ifadelerine yer verdi.

Heyetin bir sonraki durağı ise Elazığ Belediyesi oldu. Maruf ve beraberindekileri, Belediye Başkan Vekili Aydın Kara ağırladı.

ARSLAN: SAYIN BAKANLA BUGÜN BU KONULARI İSTİŞARE EDECEĞİZ

Heyetin son durağı ise Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası oldu. ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Bizler komşu ülkelerimizle ordaki yurttaşlarımızla ordaki insanlarla ticari ilişkilerimizi yürütürken bir yandan da beşeri ilişkilerimizi de en yüksek derecede tutmaya çalışıyoruz. Uzun yıllardan beri ben sayın bakanımızın bölgesine defaten ziyaretlerde bulundum. Ordaki haklarla birlikte ticari ve beşeri münasebetler inşa ettik ve bunlar da her geçen gün ziyadeleşerek devam ediyor. Bu coğrafya kendi içinde çok ciddi zenginlikler barındırmakta. Gerek kültürel gerek tarihi birikimi gerekse ticari potansiyeli ile birlikte çok ciddi değerler barındırmakta. Bize düşen de bu değerlerin üzerine daha güzel projelerle yaklaşımlarla güçlü birliktelikler katmak ticari kazanımlar katmak. Sayın bakanla bugün bu konuları istişare edeceğiz. Kendilerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.