Karakoçan’da fırıncılık yapan Engin Akdeniz, İran’ın Tebriz Şehrinde bulunan Savcı arkadaşını ziyarete gitti,  orada gördüğü Sima Şahramfar’a âşık oldu…

Eşi Sima Şahramfar evliliği düşünmeyince Akdeniz de ikna çabalarına başladı..

AKDENİZ: AŞK VE SEVGİ SINIR TANIMAZ

Akdeniz, “Neden Türkiye değil de İran? Sorusuyla başlayalım. Bunu cevaplamak çok zor oluyor. Ben değil benim yerimde kim olsa iki günde ancak cevap verebilirdi. Çünkü bu gönül meselesi, Aşk ve Sevgi sınır tanımaz. Tanıştıktan sonra buraya geldi. Burada nişan yaptık. Pandemiden dolayı düğün yapma imkanımız olmadı. Bu sebepten dolayı sadece Türk konsolosluğunda nikah yaptık” dedi.

AKDENİZ: 28 GÜN İRAN’DA RESMİ İŞLEMLERDEN SONRA TÜRKİYE’YE DÖNDÜK

Gönül ferman dinlemedi gönlünü kaptırdığı Sima Şahramfar’ı sonunda evliliğe ikna eden Akdeniz’i bir de pandemi vurdu, “Koronavirüsten dolayı İran’a gidip, gelmem çok zor oldu. 15 gün Hakkari Yüksekova da kaldım. 12 gün Van sınırında kaldım ve 18 gün Ağrı’da kaldıktan sonra İran’a geçtim. 28 gün İran’da resmi işlemlerden sonra Türkiye’ye döndük” diye konuştu.

ŞAHRAMFAR: İRAN’DA, TÜRK KONSOLOSLUĞUN DA  NİKAH YAPTIK

İranlı Şahramfar,  Türkiye’ye gelme planının hiçbir zaman olmadığını ama Akdeniz’e hayır diyemediğini anlatarak, “Nasip, kısmet oldu. Ailem buraya geldi. araştırdılar, aileler tanıştı ve onay verdiler. Sonra nişan kararı aldık. Nişandan sonra imam nikahı yaptık. Resmi nikahımızı ise İran’da, Türk Konsolosluğun da  yaptık” dedi.

ŞAHRAMFAR: TÜRKİYE ÇOK TERCİH EDİLEN BİR ÜLKEDİr

Eşinin kendisine büyük destek verdiğini belirten Şahramfar, “Karakoçandayım ve mutluyum. Eşim bana çok destek çıkıyor. Tabi ki Ülkemi çok özlüyorum ama eşim öyle ilgileniyor ki sanki kendi ülkemde gibiyim çok rahatım. Şuan burada iş yeri açtım. 18 senelik işimi devam ettirmek için kendisi bana iş yeri açma fikrini verdi. Ve ne istiyorsam aynısını yaptırdı. İran’da küçüklükten beri sizin dizi ve kanallarınız sayesinde Türkçeyi takip ediyorduk. Öylece dilimizi geliştirmiş olduk. Türkiye’yi çok seviyoruz. Bizim Ülkeden bir çok kişi, İstanbul, İzmir, Van’a geliyorlar. Orada da İranlılar var. Türkiye çok tercih edilen bir Ülkedir” diye konuştu.