İnsan Kaynakları Platformu tarafından organize sanayi bölgesinde bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, MÜSİAD Başkanı Mehmet Özeren, ASKON Başkanı Osman Özçelik, ASRİAD Başkanı Yakup Baş ve STK Platformu Dönem Sözcüsü Kenan Peker gibi Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları, kamu kurum müdürleri ve iş dünyasından birçok temsilci katıldı.

BALCI: KAMU TARAFINDAKİ ASIL AMACIMIZ BU

Toplantının açılış konuşmasını yapan İş Kur Müdürü Abdullah Balcı, İnsan Kaynakları Platformunun üçüncü toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, “ STK’larımızla, kamu kurularımızla ve sanayici işverenlerimizle sektörü bir araya getirerek insan kaynakları üzerinde ne yapabiliriz, onun arayışı içindeyiz. 20 firmamız var toplantıya katılan. Bunlar hizmet sektörlerini ayrıca her sektörden almaya çalıştık. Tabi ki burada eğitimden, hizmetten, sanayiden işverenlerimiz var. Teknolojinin yoğun bir şekilde geliştiği bu dönemde insan kaynağına olan, nitelikli insan kaynağını nasıl değiştiririz en büyük sorunlardan biri. Bunun oluşturulmasında ve sahada ki çalışanları, yöneticileri arasında sizlerden katkı nasıl alabiliriz. Biz bu kamuda İŞ KUR olarak iş verenlere verdiğimiz hizmeti daha nitelikli, daha hızlı bir şekilde nasıl sunarız? Kamu tarafındaki asıl amacımız bu” dedi.

Toplantıda ikinci sözü ETSO Başkanı Asilhan Arslan aldı.    

ARSLAN: 700’E YAKIN İNSANI İŞ DÜNYASI İLE TANIŞTIRACAĞIZ

Arslan, oda olarak, iş dünyasının istediği nitelikte insan yetiştirmek için göreve geldikleri günden itibaren çaba sarf ettiklerini söyleyerek, “İnsan kaynakları biriminden sorumlu bir üyemizi atayarak personellerimizle birlikte iş dünyasının ihtiyaç duyduğu insan modelini, insan tiplerini işveren ve işçiyi buluşturarak bir hizmet yürütmeye çalıştık. Aynı zamanda Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, üniversitemizle şehrimizin ihtiyaç duyduğu, iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu ara elemanları, yöneticileri, vasıflı vasıfsız tüm insan kaynağını kazandırma adına birlikte birçok çalışma yaptık. Bunlardan biri de Merkezi İş Geliştirme Projesiydi. Bununla da Türkiye ortalamasının üzerinde, Türkiye birinciliği yakalayarak yaklaşık 700’e yakın insanı iş dünyası ile tanıştıracağız” diye kaydetti.

ÖZEREN: BU SÜREÇ MAALESEF DEVAM ETMEKTEDİR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren, iş dünyasının en büyük sıkıntısının nitelikli eleman olduğunu vurgulayarak, “Üretim sanayini ciddi olarak ara elemanda, özellikle biz bu konuda üretim sanayi içinde olan biri olarak ciddi sıkıntı yaşamaktayız. Bu kesintisiz 8 yıllık eğitim süreci ile başladı ve hala daha bu süreç maalesef devam etmektedir. Üretim içerisine üniversiteyi bitirmiş olan bir insanı tekrar üretimin içine alıp, üretimin içerisinde meslekte yetiştirmek elbette çok zor oluyor. Bunun için karar verilmesi lazım. Bu eğitim sektöründen geçmektedir. Eğitim sektöründe de 8 yıllık eğitim biz bunun bölünmesinden yanayız işin doğrusu. Şimdi 12 yıl oldu bu kanun çıktığı zaman 8 yıllık olduğu zaman düşünülmüştü. Şimdi 12 yıllığa döndü. 12 yıldan sonrada bir insanı alıp çırak dediğimiz birimde ve o ücrette çalıştırabilme şansı işletmelerimiz maalesef olmuyor” ifadelerine yer verdi.

PEKER: İNSAN KAYNAKLARININ İYİ OLDUĞU BİR ORTAMDA GELİŞMENİN ÇOK İYİ OLACAĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker, “İş dünyasının 7 tane kız kardeşi vardır. “Seven sister” derler. Bunlardan en önemli kız kardeş insan kaynaklarıdır. Eğer Elazığ’ı bir iş dünyası olarak kabul ediyorsak en önemli kız kardeşi insan kaynaklarıdır. İnsan kaynaklarının iyi olduğu bir ortamda gelişmenin çok iyi olacağı düşüncesindeyim. Böyle bir toplantıyı organize ettikleri ve bizleri de davet ettikleri için il müdürümüze ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Yöntemim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Durgungül,  ASRİAD Başkanı Elazığ Şube Başkanı Yakup Baş ve ASKON Elazığ Şube Başkanı Osman Özçelik de konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Toplantı diğer katılımcıların görüşlerini bildirmesiyle devam etti.