Küçük ve Orta Boy İşletmelerin yönetim becerilerini iyileştirmeyi, nitelikli insan kaynaklarına erişimini kolaylaştırmayı ve teknoloji kullanım düzeylerini artırmayı hedefleyen, TÜSİAD - TÜRKONFED işbirliği, Garanti Bankası’nın ana desteği ve Kariyer.net İK Platformu İş Ortaklığı ile hayata geçirilen Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi’nin toplantısı Elazığ’da yapıldı.

“İyi Yönetilen, Rekabetçi ve Büyüyen KOBİ’ler” Ana temasıyla gerçekleştirilen toplantıya; TÜRKONFED Başkan Yardımcıları, TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı ve ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, FIRATSİFED Başkanı Alper Bektaş, STK temsilcileri, İş dünyasında çok sayıda isim ve İş insanları katıldı.

“KOBİLER BÜYÜYECEK, TÜRKİYE BÜYÜYECEK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Yasemin Açık, “TÜRKONFED ve TÜSİAD iş birliğiyle hayata geçirilen Garanti Bankasının desteği ve Kariyer Net İK Platformunun iş ortaklığıyla yürütülmekte olan bölgeler arası ortak girişim projesi yani BORGİP’in Elazığ toplantısına hoş geldiniz. Hepimizin bildiği gibi dünya genelinde internet, robot teknolojisindeki gelişmeler ve yapay zeka ile birlikte dijitalleşme ve teknolojide çok önemli gelişmeler ardından hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanmaktadır toplumlarda. Buna bağlı olarak da yeni sistemler oluşmaktadır. Bu değişen toplumunda sadece değişiklik ekonomik yaşamda değil yaşamın tüm alanlarında meydana gelmektedir ve işte bu değişikliğe ayak uydurabilen kendi şirketinin amacını, stratejilerini, yol haritasını ve iş yapma şeklini bu yeni düzene göre ayarlayabilen şirketler çok ama buna ayak uyduramayan, çağın gerisinde kalan şirketler ise maalesef gerileyecektir. Bu nedenle de bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmak hem de ülkemizin, bölgemizin ve şirketlerimizin teknolojiyi de kullanarak gelişmelerini sağlayabilmek için de mutlaka bir yeni ekonomik modern desteğin olması gerekir. İşte tam bu yerde de BORGİP projesi devreye girmektedir. Çünkü BORGİP projesi yerelde özel sektörün, şirketlerin hem güçlenmesini hem kaliteli insan alt yapısını oluşturmasına aynı zamanda AR-GE innovasyon ve teknolojiyi kullanarak üretim modellerini geliştirmesine ve önemli satış pazarlama ağlarını oluşturmasına uzman mentor desteğiyle katkı sağlamaktadır. Bu anlamda da çok önemli bir proje olduğunu belirtmek isterim. Zaten projeyle ilgili olarak da projenin mimarlarından, aynı zamanda TURKONFED Başkan Yardımcısı, TÜSİAD-BORGİP projesi çalışma grubu başkanı Sayın Şükrü Ünlütürk Beyefendi bize çok detaylı bilgi verecekler. Kendilerini keyifle ve ilgiyle izleyeceğiz. Ben bu vesileyle bugün bu toplantının burada yapılmasını sağlayan başta Şükrü Ünlütürk Bey olmak üzere TÜRKONFED ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanlarına FIRATSİFED Başkanı Sayın Yahya Alper Bektaş Beyefendiye, Garanti Bankası Genel Müdürlüğü ve nezdinde Elazığ Şube Müdürü Sayın Kadir Yüzgeç Beyefendiye Kariyer Net yetkililerine ve siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Biz TÜRKONFED olarak Kobiler büyüyecek, Türkiye büyüyecek. Kobilerimizin rekabet gücü artacak ki ülkemizin rekabet gücü artsın diyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU TÜR PROJELER ŞİRKETLERİMİZ İÇİN ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTE”

FIRATSİFED Başkanı Alper Bektaş ise, “Bugün İlimizde geçmişte BORGİP projesi ilk çıktığı zaman Elazığ’da yine bir toplantı yapmıştık, çok verimli geçmişti Toplantıdan birkaç tane de firmamız çıktı BORGİP’le çalışan. Bugün toplantımızın yani daha doğrusu BORGİP’in ikinci ayağındayız. İkinci ayağının da toplantısını yine Elazığ’da yapıyoruz hep beraber. Şöyle BORGİP projesi neden önemli? Maalesef ilimizin limanlara olan uzaklığı, kalifiye eleman bulamama sıkıntısından dolayı her ne kadar son dönemlerde yeni teşvik paketlerinden yaralansak da şirketlerimizin rekabetçi olması açısından, kurumsallaşması açısından BORGİP ve bu tür projeler şirketlerimiz için çok büyük önem arz etmekte. Bu yüzden BORGİP projesine inşallah temennimiz tekrar birkaç firmayı çıkarıp, onların kurumsallaşmasını, rekabetçiliğini arttırmak ve ben bu bağlamda hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim katılımızınız için teşekkürler” şeklinde konuştu.

“KOBİLERİN HER ZAMAN YANINDA OLMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

Garanti Bankası Elazığ Şube Müdürü Kadir Yüzgeç , “TÜSİAD ve TÜRKONFED iş birliğiyle yürütülen bölgeler arası ortak girişim projesinin Elazığ toplantısında sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Değerli konuklar Kobilerin büyümesi ve kalkınmasında Sivil Toplum Kuruluşları, Özel Sektör ve Bankalara büyük önem düşüyor. Bizler istihdama refaha ve kalkınmaya destek olmak için ekonomimizin lokomotifi Kobilerin her zaman yanında olmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu bilinçle Kobilere verdiğimiz desteği sadece finansmanla sınırlı tutmuyor, her konuda onların yanında olmaya odaklanıyoruz. Dolayısıyla çok değerli bulduğumuz BORGİP projesine gönülden destek veriyoruz ve ana destekçisi olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“ELAZIĞ EN ŞANSLI YERDE DURUYOR”

TÜSİAD BORGİP Çalışma Grubu Başkanı, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk ise, “Pilot projemize buradan arkadaşlarımızın katılımı olmuştu size niye böyle bir proje yaptık ve ne düşünüyoruz onu paylaşmak istiyorum. Niye böyle bir proje yaptık? Yapma sebebimiz ülkenin Doğu ve Güneydoğusundaki 5 tane düzey 2 örgütlenmesine göre Türkiye yeni coğrafi bölge ama 26’da bu tip küçük alt bölgeye bölünmüş. Bu bölgelerdeki ortalama kişi başına düşen gayrı sarfi milli gelirimiz bu kadar. Elazığ bunların içerisinde en şanslı yerde duruyor. 7 bin dolar bu bölgedeki kişi başına düşen gayrı sarfi milli hasılat” dedi.

“PAZAR’DA LİDER FİRMAYIZ”

Kariyer Net Genel Müdürü Fatih Uysal, “Ben burada olduğumdan dolayı çok mutluyum. Bu işin parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Kariyer Net 19 yıl önce kurulmuş bir firma, bir insan kaynakları platformu. Eminim burada kullanıcılarımız da vardır. 19 yıllık bir firma ve şu anda bünyesinde yaklaşık 25 milyon CW barındıran bir firma. Pazar’da lideriz bu anlamda hem bünyemizde bulunduğumuz CW açısından hem de bizim vasıtamızla gerçekleşen başvuru anlamında Pazar’da lider firmayız” diye söyledi.

Toplantı daha sonra “proje tanıtımı”, “BORGİP Firmaları ve Mentorları” ile “Rekabetçi ve Karlı Büyüyen KOBİ’ler” oturumlarıyla devam etti.