Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar tarafından bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan dosyayı sundu.

YAŞAR: TALEPLERİN KARŞILANMASI SANİYİNİN İVME KAZANMASINI SAĞLANACAKTIR

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında Elazığ’ın taleplerini sözlü olarak ifade eden Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, “Ülkemizin içinden geçmekte olduğu ekonomik sürecin en kısa sürede bertaraf edilmesi, üretim ve istihdamın artması hususunda çok önemli düzenlemeler ve destekler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere diğer ilgili bakanlıklar tarafından yapılmakta ve tüm bu girişimleriniz iş dünyasının takdirlerini görmektedir. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin yeni yatırımlar kazanması, mevcut yatırımcıların kapasitelerini artırarak üretim ve istihdamı desteklemesi ve ihracatımızla ülke ekonomisine katkı sağlanması hususunda, iş dünyasının taleplerini ana başlıklar halinde ifade etmek istiyorum. İş dünyasının bu taleplerinin karşılanması halinde Elazığ’ın ekonomisi ve sanayisinin yanı sıra bölgemiz sanayisinin de ciddi manada ivme kazanması sağlanacaktır” dedi.

Başkan Yaşar, konuşmasının ardından Elazığ TSO tarafından hazırlanan iş dünyasının taleplerini içeren dosyalı Bakan Varank’a takdim etti.

BAKAN VARANK’A SUNULAN DOSYADA YER ALAN TALEPLER İSE ŞU ŞEKİLDE;

ELAZIĞ 2. OSB ALTYAPI ÖDENEĞİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın oluru ile ilimizde 2. OSB çalışmaları başlamıştır. 6.660 hektardan oluşan bir alan üzerinde altyapı ihale aşamasına gelinmiştir. Bu önemli altyapının bir an evvel ilimize kazandırılması hususunda gerekli olan ödeneklerin çıkarılması Elazığ iş dünyasının öncelikli beklentisidir.

TİCARİ KOOPERATİFLERİN DESTEKLENMESİ:

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilimizin potansiyel kaynaklarını oluşturan değerlerinin ekonomiyi kazandırılması, üretim ve istihdamın teşvik edilmesi yurt içi ve yurtdışından ilimize yatırımcıların özendirilmesi ve ortaklık kültürünün oluşturulması amacıyla, Gıda, Savunma Sanayi, Jeotermal, Enerji (GES), Turizm ana sektörlerinde faaliyet göstermek üzere Fırat Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Odamız tarafından kurulmuştur. Bu kooperatifin ilimizde ve bölgemizde hedeflemiş olduğu nihai amacına ulaşması için imalat sanayiye tanınan devlet desteklerinin üretim kooperatiflerine de sağlanması hususunda gerekli olan desteğin verilmesini beklemekteyiz.

PALU, KARAKOÇAN VE KOVANCILAR OSB’NİN KURULMASI:

İlimizin aynı hinterlandında yer alan Kovancılar, Palu ve Karakoçan ilçelerimiz, yer altı kaynakları, tarım ve hayvancılık ürünleri, enerji (GES) Jeotermal enerji gibi alanlarda önemli potansiyele ve kaynaklara sahiptir. Bu bölgemizin ortak OSB ihtiyacının karşılanmasını beklemekteyiz.

TEŞVİK YASASI DÜZENLEMESİ:

Teşvik yasasının yeniden düzenlenerek OSB içinde yapılan yatırımlara sağlanan 6. Bölge Teşviklerinin OSB dışındaki yatırımlara ve mevcut yatırımlara da uygulanması iş dünyasının çok önemli bir talebidir.

OSB ALTYAPI KATILIM PAYLARI KONUSU

OSB’lerde yatırım yapacak girişimcilerden talep edilen altyapı katılım paylarının kaldırması iş dünyasının önemli bir beklentisidir.

GİRİŞİM MERKEZİ KURULMASI:

TRB1 illerini oluşturan Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerine hizmet verecek olan bir Girişim Merkezi kurulmasını bölge girişimcilik kültürüne çok önemli katkılar sağlayacaktır.

KOSGEB CAN SUYU KREDİSİ:

KOSGEB tarafından geçmiş yıllarda verilen 0 faizli Cansuyu Kredisini içinden geçmekte olduğumuz bu dönemde çok sayıda işletmemizin çok önemli bir beklentisi ve ihtiyacı haline gelmiştir.

ARA ELEMAN KONUSU:

İş dünyasının bugün ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de ara eleman sorunu bulunmaktadır. Bu konuda çözüm üretici yeni tedbirlerin geliştirilmesini iş dünyası olarak talep etmekteyiz.

ELAZIĞ LOJİSTİK MERKEZİ PROJESİ:

İlimiz ekonomi ve sanayisinin gelişmesi noktasında üzerinde çalıştığı Lojistik Merkezi Projemizin desteklenmesini talep etmekteyiz”