Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeline yönelik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne Bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ( ŞÖNİM ) tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık” eğitimi programı düzenlendi.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Orhan Yavuz yaptığı konuşmada, “Bu tür eğitimlerimiz bütün kamu kurum ve kuruluşlarında sürdürerek Elazığ’ımızın Kadın Hakları konusundaki hassasiyetlerinin artırma gayreti ve çabası içinde olmaya devam edeceği” dedi.

Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Konferans salonunda sabah ve öğleden sonra olmak üzeri 4 oturum halinde düzenlenen toplantıya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Orhan Yavuz, Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdullah Balcı, kurum yöneticileri ve Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Sosyal Çalışmacı M. Melik Alev tarafından; boşanan ailelerin çocuklarının yaşadığı psikolojik ve fiziksel sorunlar,6284 sayılı kanun kaynaklı kadın hakları, ŞÖNİM’lerin ve Kadın Konuk Evlerinin sorumlulukları konusunda sunum yapıldı.

Sunumların ardından Sosyal Çalışmacı Muhammed Melik Alev tarafından, katılımcıların soruları yanıtlandı.