İşadamlarından Elazığ’a Dev Yatırım

Yıllarca İstanbul’da yaşayan ve şimdi ise memleketleri Elazığ’a yatırım yapmak için dönen işadamları Elazığ’a 4 tane fabrika kazandırmayı planlıyor. İşadamları Elazığ’da çömlekçilik fabrikası, tekstil fabrikası ve 2 tane de plastik ev eşyaları fabrikası kuracak. İşadamları Elazığ'da yatırım yapma noktasında Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın yoğun girişimleri olduğunu Vali Kaldırım'dan güç aldıklarını söylediler.

İşadamlarından Elazığ’a Dev Yatırım

İşadamları Elazığ’a yatırım yapmak için Elazığ’a akın ediyor. Elazığ’a bu defa da İstanbul’dan 10 İşadamı yatırım yapmayı planlıyor.

İstanbul’da yıllarca yaşayıp memleketleri Elazığ’a dönen İşadamları memleketlerine büyük yatırım kazandırmayı amaçlıyor.

Elazığ’a yatırımda bulunacak 10 İşadamı Elazığ’da çömlekçilik fabrikası, tekstil fabrikası ve 2 tane de plastik ev eşyaları fabrikası kuracak.

İşadamı Metin Başbay çömlekçilik yatırımı hakkında yaptığı açıklamada, “İstanbul’dan Elazığ’a yatırım için geldik. Burada yaklaşık 1200 yıllık bir çömlekçi kültürünü tekrar Elazığ ve Uslu köyünde yaşatmak istiyoruz. Türkiye’de çömlekçilik mevcut olarak var ama böyle fabrikasyon ve sanat olarak ilk olacak. Bireysel mutfağa hitap etmek istiyoruz. Sanayi olarak değil her mutfakta muhakkak ki bir çömlek olacak. Tencere de olacak, tava da olacak, güveç de olacak, sürahi kapları da olacak. Yüzlerce çeşit türü olacak. Mutfakta ne kullanılıyorsa onlar olacak.

“TESİSİMİZİ NİSAN ve ya MAYIS AYINDA AKTİF HALİNE GETİRECEĞİZ”

Dışının demir olması çok önemli değil. Önemli olan yüzde 100 organik ve doğal olacak. Sağlıklı olarak kullanabileceğiz. Elazığ OSB’de yapılacak. Hedefimiz, kapasitemiz şu an 50 kişiyle başlayıp, 300 kişilik kapasiteli üretim yapabilecek bir tesis kurmak istiyoruz ve kuruyoruz tesisi. İnşallah Nisan ve ya Mayıs aylarında aktif faaliyete geçeceğiz” dedi.

“ELAZIĞ’I GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR”

İşadamı Münir Suncak ise yaptığı konuşmada, “Bölgemizde yüzyıldır süregelen bir çömlekçilik geleneği vardı. Bu çömlekçilik geleneğini daha teknoloji imkanlarını kullanarak makine düzeyinde ve el yapımlarıyla eski imkanlarda nasıl yapılıyorsa o şekilde değerlendirerek 10 değerli iş adamımızla beraber bu çömlekçilik sektörünü canlandırmak için elimizi taşın altına koyduk. Bu süreç içerisinde bizlere yardımcı olan Elazığ Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’a da çok teşekkür ediyoruz. Elazığ’ın geleceği açısından güzel yatırımlar olacak. İnşallah Elazığ’ı güzel günler bekliyor. Topraktan geldik toprakla haşır neşir olacağız. Tekrar toprağa döneceğiz. Daha organik daha sağlıklı olacak” ifadelerini kullandı.

İşadamı Zülküf Özdemir ise, “Kısmet olursa burada çömlek işine ortaklarla başladık. Nisan ayında da açılacağız inşallah. Annelerimizin yaptığını artık biz fabrikasyon olarak yapacağız” diye konuştu.

“EL YAPIMI GÜVEÇ VE ÇEŞİTLERİNİ YAPACAĞIMIZ GİBİ SON TEKNOLOJİ OLAN MAKİNAYLA DA BUNLARI YAPACAĞIZ”

İşadamı Ali Ersoy da konuşmasında, “Çömlek Elazığ Uslu köyünün bin 200 yıllık bir geleneğidir, kültürüdür. Son dönemde kayboldu. Eskiden genel olarak bayanlar yapardı ve geçim kaynağıydı. Son dönemde nüfusun göç vermesiyle bu kültür kaybı oldu. Biz bunu yaşatmak için böyle bir çömlek fabrikası kurmaya karar verdik arkadaşlarımızla. İnşallah kısa bir sürede Mayıs ayında faaliyete geçeceğiz. Tabi özellikle biz öncelikle el yapımı güveç ve çeşitlerini yapacağımız gibi son teknoloji olan makinayla da bunları yapacağız. Bize yaklaşım ve yardımlarından dolayı Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Fırat kalkınma ajansına ve Elazığ’daki tüm bürokratlara teşekkür ediyoruz. İnşallah Elazığ’a, köyümüze, ülkemize hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Elazığ’a tekstil fabrikası kazandırmayı düşünen işadamları yapacakları tekstil yatırımları ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

“İSTANBUL’DAKİ TEKSTİLİ BURAYA TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Maktuni markası üreticisi Mustafa Taşyürek, “İstanbul’da tekstil sektörüyle uğraşıyorum. Türkiye’nin önce gelen 2 markasına üretim yapıyorum. Onun yanı sırada maktuni olarak kendi markamı üretiyorum. Şu anda bulunma sebebimiz çömlek. Bundan sonra da tekstil. İnşallah İstanbul’daki tekstili buraya taşımak istiyoruz. Ciddi girişimlerimiz var. Sağ olsun Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve yetkililer çok ciddi destekler veriyorlar bizlere.

“ELAZIĞ BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

Biz de inşallah bu destekleri olumlu kullanıp buradaki istihdama katkı sağlayıp Elazığ’a faydalı olmak üzere buradayız. İnşallah hayırlısıyla faydalı da olacağız. Çünkü Elazığ bizim vazgeçilmezimiz. 1984 yılında İstanbul’a taşındım. Şimdi yatırımcı olarak kendi memleketime, kendi ilçeme, kendi köyüme dönüyorum. Oradaki faaliyetlerimiz tabi ki devam edecek. Sonlandırmıyoruz. Ama asıl yatırım hatta bir kısmını değil çok kısmını buraya getirmek istiyoruz. Yakın bir gelecekte inşallah buradayız. Bu yıl içerisinde tekstilde de faaliyete geçeceğiz. Çömleğe de inşallah Mayıs ya da Haziran aylarında burada ciddi bir üretime girmiş olacağız” dedi.

“PLASTİK MUTFAK GEREÇLERİ ÜRETİMİ FABRİKASI AÇACAĞIZ”

Elazığ’da plastik mutfak gereçleri üretimi fabrikası açmayı da planlayan İşadamları plastik mutfak gereçleri üretimi fabrikası yatırımı hakkında da bilgiler verdi.

İşadamı Sun Plastik Yönetim ve Ortağı İbrahim Küçük yaptığı konuşmada, “Elazığ’a gelmemizin sebebi burada memleketimize ne kadar katkılı oluruz, burada sanayiciyle beraber neler yapabiliriz? Bunun adına biz bir hamle başlattık. Elazığ’da arsamızı ve fabrika yerimizi yaptık. İnşallah ilk 6 ay içerisinde üretime başlayacağız. Plastik mutfak gereçleri üretimi fabrikası açacağız. 42 ülkeye ihracat yapıyoruz. Elazığ’dan 42 ülkeye ihracat yapmak için geldik. Elazığ’ın markasını ve katma değerini yükseltmek istiyoruz. Katkımı olursa ne mutlu bize.

“İLK 6 AY İÇERİSİNDE ÜRETİME GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ”

OSB başkanımız yerini tahsis etti ve arsamızı aldık. Yeni yerimiz OSB’de olacak. Yerimizi de yaptık biz. Şu an 29 bin metre arsamız var. 9 bin metre kapalı alanımız var. İnşallah Allah nasip ederse ilk 6 ay içerisinde makine tesisatını kurup üretime geçmeyi hedefliyoruz. İlk etapta 100-150 kişi arasında istihdam olacak ama bizim ön gördüğümüz 300 ile 400 arası. Muhtemelen ikinci 6 ay içerisinde inşallah üretime geçeceğiz” diye konuştu.

“MERKEZ OSB’DE FABRİKAMIZI AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Özmet Plastik Mutfak İmalatçısı Mehmet Özdemir de yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz sene cazibe merkezi olarak buraya dosyalarımızı verdik. İnşallah yakın zamanda çıkar ve bizde Türkiye’de diğer firmalarla rekabet edecek şekilde hem ülkemize hem yurtdışına satışlarımız şu an mevcut zaten bunu daha arttırmayı düşünüyoruz. Ülkemize döviz kazandırabilirsek ne mutlu bize. Merkez OSB’de fabrikamızı açmayı düşünüyoruz. Kısmet olursa burada 15 bin metre arsa talep ettik. 8 bin metrede kapalı alan talep ettik. Bize şu an yeterli olacaktır.

“İLK ETAPTA 100 KİŞİ DAHA SONRASINDA 300 KİŞİ OLARAK İSTİHDAM PLANLIYORUZ”

Burada da plastik mutfak malzemeleri yapıp inşallah ülkemize daha güzel hizmetler sunmak istiyoruz. Biz ilk etapta 100 kişi daha sonrasında 300 kişi olarak istihdam planlıyoruz. Şu anda yerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 13:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Vahit
Vahit - 6 yıl Önce

Gerçekten güzel şeyler oluyor.Sağolun varolun, Elazığ'ın moral değerleri artıyor.Sanayi demek kalkınma demek ilin refahının yükselmesi demektir.Emek sarfeden, katkı sağlayan, bu yatırımları teşvik eden, ilimize kazandıran herkesten Allah razı olsun.

SIRADAKİ HABER

banner137