Camilerde hutbe ve vaazların işitme engelliler için İşaret diline çevrilmesi ve işitme engelli vatandaşlara din eğitimi verme amacıyla Elazığ Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü tarafından düzenlenen işaret dili kursu tamamlandı.

Kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törene Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Ergüven, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç ve kursiyerler katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“MANEVİ DESTEK PROGRAMLARIMIZ SÜRÜYOR”

Elazığ Müftü Yardımcısı Muhammed Zahid Belek, “Şizofrenler Derneği ve Telepati Rehabilitasyon Merkezi’nde ailelere yönelik yine manevi rehberlik programları düzenlendi. Down sendromlu çocukların durumlarına yönelik manevi destekler düzenlendi. Özel insanlara ve ailelerine yönelik eğitim ve uygulamalar yapıldı. KADEM Merkezi’nde manevi destek programlarımız sürüyor. Bunların hepsini bizim kendi arkadaşlarımız yapıyor, Allah onlardan razı olsun Bizim ulaşamadığımız yerlere onlar ulaşıyor. Bizde birer engelli potansiyeli taşıya insanlar olarak lütfen kendimize aynada göründüğümüz şekliyle değil de yarın ne olacağım düşüncesiyle bakmamız lazım. Rabbim inşallah o kardeşlerimize bakan ailelerine, sevdiklerine de ecrini, mükafatını versin” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kursiyerler, ilahiyi işaret diline çevirdiler.

İşaret Dili kursuna katılanlara program sonunda sertifikaları verildi.