Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından uygulanan işbaşı eğitim programı kapsamında Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan tekstil fabrikalarında eğitim alan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

GÜRTÜRK: İŞ GÜCÜ OLUŞTURMA AÇISINDAN KATKI VE DESTEK SUNUYORUZ

Gala Tekstilde düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Elazığ’da 550 kursta 8 bin 868 kursiyerimiz hizmet almakta. Özellikle son zamanlarda Elazığ’ımızda tekstil alanında çok büyük gelişmeler oldu, çok büyük fabrikalar açıldı. Bizde bu fabrikalarımızın ihtiyaçlarını, iş gücü ihtiyacını karşılamak için Halk Eğitim Merkezi bünyemizde İş-Kur ile yapılan protokol çerçevesinde öğrencilerimizi yetiştiriyoruz ve fabrikalarımızda çalışabilir nitelikli iş gücü oluşturma açısından katkı ve destek sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

BALCI: YÜZDE 100 İSTİHDAMLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Kamu – Özel Sektör işbirliğinin örneğinin sergilendiğini belirten İş Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, “Hiç mesleği olmayana Halk Eğitim Müdürlüğü’müz ve Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün bünyesinde hayat boyu öğrenme portalında bunların öğrenme sürelerindeki süre kadar İş-Kur’dan destek sağlıyoruz. Bu desteği sağlarken katılımcıların zaruri giderlerini, cep harçlıklarını İş-Kur’dan biz karşılıyoruz. İş başı eğitim programlarında da iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigorta primlerini İş-Kur tarafından ödüyoruz ve burada özel sektör yüzde 50 istihdamla bu programı açıyor ama Gala Tekstil’de ve diğer sektörlerde olduğu gibi yüzde 100 istihdamla yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

TABAR: İŞ-KUR İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ KAPSAMINDA KURSLARIMIZ VAR

Halk Eğitim Merkezi İl Müdürü Kenan Tabar, “Her alanda kurslarımız mevcut. İstihdamla ilgili eğitim ihtiyaçlarını gidermek amacıyla da bizim kendi bünyemizde İş-Kur il müdürlüğü ile iş birliği protokolü kapsamında kurslarımız var. Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde geçtiğimiz eğitim öğretim yılında bütün üretim yapan firmalarda kurslar açtık. Bunun yanında üretim atölyelerinde kurslar açtık. Hem istihdam yaratmak amacıyla hem de ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurslarımızı düzenlemekteyiz” dedi.

ÖZTÜRK: HEDEFİMİZ 2023’ÜN SONUNDA ELAZIĞ ORGANİZE SANAYİ’DE 20 BİN ÇALIŞAN

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “Elazığ’daki bizim hedefimiz şu anda 7 bin 500 çalışan bir personel sayısı var çalışan kardeşlerimiz. Kadın olarak özellikle bizi sevindiren kadın kardeşlerimizin çalışma alanının genişlemiş olması. 2 bine yakın kadın çalışıyor Elazığ Organize Sanayi’de. Önümüzdeki yıl 2022’nin sonlarına doğru bu hedefimizi inşallah 15-16 bini tutturacağız. Elazığ Organize Sanayi’nin bir hedefi var; 2023’ün sonunda Elazığ Organize Sanayi’de 20 bin çalışan. Şu anda yeni yapılacak yatırımların yatırım maliyetleri yeni başlayacak tahsis ettiklerimiz teşvikleri çıkan yatırım maliyeti 165 milyon Euro’luk bir yatırım” diye ifade etti.

CAN: İSTİHDAM SAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ

30 kursiyere sertifika verildiğini ifade eden Gala Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Zülfü Emre Can, “Yaklaşık 30 kişiye sertifika veriyoruz. Bunun gibi aynı zamanda artık her hafta 28, 28, 28 kişi bu sayı artacak. 300 kişiye yakın şu anda hazır sertifikayı alacak çalışanımız var. Yakın bir zamanda 500 kişiye vereceğiz arkasından bin kişiye çıkacak. Yeni yatırımlarla birlikte belki bu sayı 2 bin kişiye çıkacak. Bize inanan, bizimle birlikte çalışan, bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.