Elazığ İş Geliştirme Merkezinin (İŞGEM) Genişletilmesi Projesinin 3. Proje Yönlendirme Komitesi Toplantısı Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın başkanlığında, İŞGEM ortakları ile paydaşlarının katılımıyla İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

4 Aylık Proje Çalışmaları Değerlendirildi

Toplantıya, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, Fırat Teknokent Müdürü Prof.Dr. Erhan Akın, Ticaret Borsası, Elazığ Sanayici ve İşadamları Derneği, Eczacılar Odası, KOSGEB, Fırat Kalkınma Ajansı ve Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği temsilcileri ile Proje Teknik Destek Ekibi katıldı.

11 Yeni Girişimci Başvurusu Olumlu Karşılandı

Proje Operasyon Koordinasyon Birimi Direktörü İlkay Akçan, Proje Takım Lideri William McConkey ve Proje Kilit Uzmanı Barbaros Tunç, Projenin son dört aylık dönemdeki faaliyetleri ile planlanan faaliyetler hakkında detaylı bilgi verdiler.

Proje Kilit Uzmanı Barbaros Tunç, Elazığ İŞGEM’in İş Planı ve Hizmet Kılavuzlarının Geliştirilmesi ve Hazırlanması faaliyeti kapsamında, İŞGEM 2. Kampüs alanında yer almak isteyen girişimciler ile İŞGEM’deki mevcut işletmelerin işletme analizlerinin yapılarak raporların yazıldığını, potansiyel girişimcilerin iş planlarının proje uzmanlarınca incelendiğini, paydaşlarla genel bilgi toplama görüşmelerinin devam ettiğini, iş planı oluşturulan ve analizleri yapılan 12 girişimcinin başvurusunun proje ortakları ve paydaşların katılımı ile oluşturulan komisyon nezaretinde değerlendirildiğini açıklayarak süreçlerle ilgili detaylı bilgiler verdi.

Tunç, bu süreçte Elazığ İŞGEM’in 3. nesil bir kuluçka merkezi hizmeti sunduğunun da altını çizerek, önümüzdeki 4 aylık dönemin planlanan faaliyetleri hakkında da bilgi paylaşımında bulundu.

Gerçekleşen ve planlanan faaliyetler için Teknik Destek Ekibine teşekkür eden Yönlendirme Komitesi Üyeleri, başvurusu değerlendirilen 12 girişimcinin iş fikri hakkında detaylı bilgi alarak 11 girişimcinin iş fikrinin İŞGEM için uygun olduğu görüşünü paylaştılar.

İŞGEM Tanıtım Filmi Başarılı Bulundu

Toplantı gündemi doğrultusunda Elazığ İŞGEM’in için hazırlanan tanıtım filmlerinin gösterimi yapıldı. Son derece başarılı bulunan filmler için Yönlendirme Kurulu Üyeleri titiz çalışması nedeniyle Proje Teknik Ekibine teşekkür ettiler.

Toplantı Yönlendirme Kurulu Üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.