Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Semih Işıkver, Elazığspor’un sahibi olacaklarını söylerken, Elazığspor’un kurumlara bağlı olmaması gerektiğini belirtti.

“ELAZIĞSPOR HEPİMİZİN SEVDASI”

Başkan Işıkver, “Elazığspor hepimizin sevdası. Elazığ’ın en fazla tanınan ortak marka değeri. Ama Elazığspor üzerinden Elazığ’ın kaynaklarının kurutulmasına yönelik bir kanal açılmasına, bir yol açılmasına müsaade etmeyeceğiz. Elazığspor’un hamisi olacağız, Elazığspor’un sahibi olacağız. Ama Elazığspor’u gerçekten Elazığspor Başkanlığı yapabilecek kapasitede hem maddi hem manevi anlamda bu olgunluğa erişmiş kişilerin yönetmesine bunlara bir yol açılmasına gayret göstereceğiz. O konudaki fikrimiz budur. Belediye’nin dışında bir kere Elazığspor Başkanının bence maddi özgürlüğünün olması lazım. Elazığspor Başkanı’nın kurumlara bağlı kalmaksızın ortaya bir sermaye koyması lazım, bir vizyon koyabilmesi lazım. Ama maalesef bu özellikle son 5 yılda kaç tane Elazığspor Başkanı değiştiğini ben hatırlamıyorum. Elazığspor bir itibar katili haline dönüştürülmüş maalesef. Elazığspor’u Demokles'in kılıcı gibi bir yerlerde insanların itibarlarını biçmek için beklemekten kurtaracağız. Hem de Elazığpspor’a Altınordu gibi alt yapıya yönelik bir hamleyle Elaızğ çocuklarının oynayacağı ki Elazığ çocuğu futbolda çok yeteneklidir. Biliyoruz yıllarca milli takımlara kadar yükselmiş dünya kadar futbolcu var iken son 15-20 yılda bir tane alt yapıdan çıkmış oyuncu hatırlamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE 3 YILDAN ÖNCE BİTİRİLEBİLEN BİR STAT YOKTUR”

Semih Işıkver, “Stadyum İstanbulspor maçının akabinde yıkılacak. Afyon maçı sanırım oynanmayacak. Bize gelen bilgi o yönde. Bende o konuya tam hakim değilim. Şu anda Türkiye’de 3 yıldan önce bitirilmiş hiçbir stat yok. Şu anda buradan farklı bir şey konuşulursa yanlış olur. Bu stadı 1 buçuk yılda, 2 buçuk yılda bitireceğiz denilirse o da yanlış olur. Süreç dahilinde, buraya verilen ödenek dahilinde bir program yapılacak. Bu işi en hızlı yapabilecek insanlardan birisiyiz. Kurumlardan, firmalardan, tüzel kişiliklerden birisiyiz. Ama dediğim gibi Türkiye’de 3 yıldan önce bitirilebilen bir stat yoktur” şeklinde konuştu.