İŞKUR İl Müdürlüğü Kısa Çalışma Talebiyle İlgili Açıklama Yaptı

Elazığ İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından kısa çalışma talebine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada; başvurular [email protected] İnternet adresinden İŞKUR’a gelmeden yapılmakta. İş yerine müfettiş gelmeden evrak üzerinden inceleme yaparak daha erken işlemler sonuçlandırılacak” denildi.

İŞKUR İl Müdürlüğü Kısa Çalışma Talebiyle İlgili Açıklama Yaptı

Elazığ İŞKUR İl Müdürlüğü kısa çalışma talebine ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle; 

Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Etkili Kısa Çalışma Talebinde Bulunulması ve Talebin Değerlendirilmesi,

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkede tesirini gösteren yeni tip Koronavirüsün (Covid-19) olası etkileri dikkate alınarak "dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlardan ileri gelen zorlayıcı sebep" kapsamında kısa çalışma uygulaması başlatılmıştır.

Koronavirüsten olumsuz etkilendiği gerekçesiyle kısa çalışma talep eden işveren; buna ilişkin kanıtlarla birlikte Kısa Çalışma Talep Formu ile kısa çalışma yaptırılacak işçilere ilişkin bilgileri içeren listeyi bağlı olduğu İŞKUR biriminin elektronik posta adresine, elektronik posta göndermek suretiyle kısa çalışmaya başvuru yapabilir.

Başvuruların işyerine gidilmeden de belge üzerinden hızlı bir şekilde sonuçlandırılabilmesi için koronavirüsten olumsuz etkilenildiğine dayanak teşkil eden belgelerin başvuruya eklenmesi önem taşımaktadır. Gerektiğinde işverenle irtibata geçilerek ilave belgeler talep edilebilecektir. İşverenlere başvurusunun alındığı yine aynı yolla en kısa sürede bildirilecek ve başvurular uygunluk tespiti amacıyla Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına gönderilecektir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137