Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın, İstanbul’da ziyaretlerini sürdürüyor. Elazığlı hemşerileriyle bir araya gelen Başkan Alan, Elazığ’ın sorunları üzerine ve ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda daha iyi bir seviyeye ulaşması noktasında temaslarını sürdürdü.

ELAZIĞ’IN DEĞERLERİ İLE EKONOMİYE NASIL KATKI SAĞLANACAĞI GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Alan yaptığı açıklamada, “İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ve meclis üyeleri, Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Faik İçmeli ve Yönetimi, Final Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’le bir araya gelerek görüş alış-verişinde bulunduk. İlimizin zengin insan kaynağı, ticari geçmişi, yeraltı kaynakları, sosyal, kültürel ve turizm varlıklarının ilimiz ekonomisine katma değeri yüksek bir şekilde nasıl kazandırabiliriz bu konular üzerinde görüşmeler gerçekleştirdik” dedi.

“İŞADAMLARIMIZLA İLETİŞİMLERİMİZ GÜÇLENEREK ARTMAKTA”

ETSO Başkanı İdris Alan, “Günümüzde network dediğimiz olgunun özünde lobi faaliyetleri yer almaktadır. Elazığ dışında yaşayan bürokratlarımız işadamlarımız bu anlamda bizler için son derece önemli olup ilimizin gelecek vizyonunun şekillenmesine, hedeflerimizin gerçekleşmesinde önemli kilit rol üstlenmektedirler. Bu anlamda kendileriyle hem bürokrat hem iş adamlarımızla iletişimimiz her geçen gün güçlenerek artmakta ve temaslarımız devam etmektedir ”diye konuştu.

“İSTANBUL TİCARET ODASI İLE KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, “Geçtiğimiz ay içerisinde Avrupa’nın en büyük Odası konumundaki İstanbul Ticaret Odası ile Kardeş Oda Protokolü’nü imzalamıştık. Bu kapsamda da çalışmalarımıza hemen start verdik. Kendileriyle ulusal ve uluslararası toplantı, seminerler alım heyetleri ve karşılıklı tarihi kültürel ve sosyal zenginlikleri paylaşımı üzerine çalışmalarımız olacaktır. İl içinde ve il dışında bu şekilde güçlü ve sadece Elazığ için aynı masa etrafında toplandıktan sonra çözemeyeceğimiz bir sorunun olma ihtimali söz konusu değildir” diye konuştu.